Student Volunteers

Brug din juridiske viden til at støtte danske hjælpeorganisationer, og styrk dine kompetencer med praktisk erhvervserfaring fra et af Danmarks førende advokatfirmaer.

Hånd tager bog

Frivilligt arbejde med fagligt fokus

Plesner og foreningen af jurastuderende ved Københavns Universitet (Juridisk Diskussionsklub) har indledt et samarbejde, hvor vi pro bono tilbyder juridisk rådgivning til udvalgte danske hjælpeorganisationer. Rådgivningen varetages af teams bestående af en advokat eller advokatfuldmægtig fra Plesner og en eller flere jurastuderende. De hjælpeorganisationer, vi foreløbigt arbejder for, er:
  • Red Barnet Ungdom
  • Foreningen for Børn og Unge i Voldsramte Familier
  • Julemærkefonden
  • Børns Vilkår
  • Scleroseforeningen
  • Ønskefonden
  • Muskelsvindfonden
  • Børne Hjernecancer Fonden

Juridisk rådgivning af høj kvalitet

Du kan forvente at komme vidt omkring i den juridiske disciplin, og du kan se frem til at arbejde med jura på en praktisk anvendelig måde, som du ikke lærer på studiet. Nogle hjælpeorganisationer har behov for et kvalitetstjek af deres ansættelseskontrakter - andre har behov for en vurdering af deres organisationsstruktur eller rådgivning om deres kontrakter med leverandører. Uanset opgavens karakter samarbejder du med en af Plesners advokater i opgaveløsningen, og vi sikrer i fællesskab, at hjælpeorganisationen modtager juridisk rådgivning af allerhøjeste kvalitet. Det giver dig de bedste muligheder for at styrke dine kompetencer.

Som Student Volunteer er du motiveret, dedikeret og klar til at gøre en forskel

Student Volunteers er et samarbejde mellem Juridisk Diskussionsklub og Plesner, og du skal derfor være jurastuderende på Københavns Universitet og have bestået 1.-års-prøven for at kunne ansøge. Du skal derudover være motiveret for at gøre en forskel for hjælpeorganisationerne på frivillig basis. Opgaverne favner bredt, og du kan derfor søge om at blive Student Volunteer uanset hvilke fag, du har haft på jurastudiet. Du skal afsætte op til 60 timer fordelt på fem til syv måneder. Arbejdet er projektorienteret og afhænger af hjælpeorganisationens behov, og nogle uger vil der være mindre arbejde end andre uger. I praksis vil arbejdet foregå hos Plesner, og vi sørger naturligvis for at planlægge arbejdstiden under hensyn til dit studie. Du vil også få mulighed for at udvide dit netværk og møde de andre Student Volunteers, når der blandt andet holdes fredagsvin hos Plesner og en afslutningsmiddag ude i byen.