"Kviklånsindgrebet" - regler og de første erfaringer

Den 1. juli trådte det såkaldte "kviklånsindgreb" i kraft og indførte væsentlige begrænsninger i det tilladte omkostningsniveau for, og markedsføring af, usikrede forbrugslån. Plesner inviterer den 16. september 2020 til et webinar med fokus på, hvordan man bedst navigerer i det nye regelsæt.

Indgrebet har indført et komplekst system med flere forskellige ÅOP-grænser og forskelsbehandling mellem danske og andre EU-kreditudbydere i relation til nogle, men ikke alle, dele af indgrebet, og overtrædelse af reglerne kan have alvorlige økonomiske konsekvenser for kreditgiveren. Ligeledes har de nye markedsføringsbegrænsninger allerede vist sig at have meget store konsekvenser i den økonomiske debat og i dansk sportsøkonomi; flere store banker tillader ikke længere, at deres økonomer udtaler sig på sociale og andre online medier, og senest har Arbejdernes Landsbank opsagt deres sponsorat af herrelandsholdet i fodbold med direkte henvisning til de nye regler.

Samtidig med "kviklånsindgrebet" har Forbrugerombudsmanden iværksat en større kampagne mod utilstrækkelige kreditværdighedsvurderinger i forbrugslånsbranchen. Hvornår en kreditværdighedsvurdering er tilstrækkelig er ganske uklart og manglende overholdelse af kravet kan have store økonomiske konsekvenser for kreditgiveren, da Forbrugerombudsmandens opfattelse er, at kreditaftalen i så fald kan være ugyldig.

Samlet set står hele forbrugslånsbranchen overfor at skulle forholde sig til nye og meget indgribende ændringer i rammevilkårene for dens virksomhed og mange forretningsmodeller vil ikke længere være lovlige under de nye regler. 

På webinaret den 16. september 2020 vil Plesners specialister i forbrugerkredit hjælpe med at navigere gennem det komplicerede nye regelsæt og også de eksisterende krav til kreditværdighedsvurderinger. Undervejs vil de også dele ud af nogle af de erfaringer, der allerede er gjort med rådgivning om konkrete produkt- og forretningsmodeller under de nye regler.

Oplægsholdere

  • Rasmus Mandøe Jensen, advokat, partner
  • Christian Nikolaj Skovfoged Tinggaard, advokat

Se webinaret her

Seneste nyt om Bank og Finans

Bank og Finans