Seminar om løbende forbrugeraftaler - relevant for alle brancher

Plesner inviterer til seminar om løbende forbrugeraftaler den 31. august 2017 kl. 9.00-12.00.

Forbrugerombudsmanden har for tiden fokus på ændringer i løbende forbrugeraftaler. Indgår du forbrugeraftaler, som er løbende, er dette seminar derfor meget relevant for dig.

Seminaret er relevant for alle brancher, som indgår løbende aftaler med forbrugere, f.eks. aftaler og abonnementer inden for forsikring, el/gas/vand, aviser, tv, musik, internet, leasing, fitness, magasiner, lydbøger, biler, bankkonto, redning og alarm, autohjælp, telefon og mad.

I løbende aftaleforhold er der et naturligt behov for at regulere prisen og justere aftalens vilkår undervejs. Men et aftalevilkår, som giver en næsten ubegrænset adgang for virksomheden til at ændre aftalen, kan blive tilsidesat som urimeligt - hvilket kan få alvorlige konsekvenser for virksomheden. I værste fald kan virksomheden blive mødt med tilbagebetalingskrav, hvis f.eks. der er sket gebyr- og prisstigninger uden hjemmel.

Det er derfor særdeles vigtigt at have standardvilkår, som gør det muligt at ændre priser m.v. Ofte anvendes vilkår som "Der tages forbehold for prisændringer og ændringer i aftalen", men et sådant vilkår er alt for bredt formuleret og vil derfor kunne tilsidesættes som urimeligt.  

Plesner vil derfor i september sætte fokus på indgåelse af og vilkår i løbende forbrugeraftaler, herunder hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med:

  • indgåelse af løbende forbrugeraftaler - både i fysiske butikker og online - samt hvilke oplysninger, forbrugeren skal have, herunder hvornår og hvordan
  • varsling af ændringer, herunder pris- og produktændringer
  • ansvar, herunder hvem der er ansvarlig for aftalens opfyldelse, hvordan man kan begrænse sit ansvar, og hvornår der alene er tale om formidling
  • bindingsperioder
  • sanktioner ved manglende overholdelse af reglerne

På seminaret vil vi endvidere gennemgå relevant praksis, herunder praksis fra EU-Domstolen og Forbrugerombudsmanden.  

Oplægsholdere

Advokat Jane Frederikke Land

Advokatfuldmægtig Joakim Pitt Winther 

For advokater giver seminaret kursuspoint.

Seneste nyt om Markedsførings- og Forbrugerret

Markedsførings- og Forbrugerret