Genbrug af softwarelicenser

I samarbejde med ReLicense AG inviterer Plesner til seminar om de juridiske og praktiske muligheder for at sælge og købe brugte IT-licenser i Danmark og i Europa (EU og EFTA).

Ved EU-domstolens dom af 3. juli 2012 blev det fastslået, at det er lovligt for licenstagere at sælge deres softwarelicenser, hvilket skabte grundlag for et sekundært marked for salg af brugte IT-licenser i Europa (EU og EFTA).

Navnlig i Tyskland er der opstået et relativt stort marked for køb og salg af brugte softwarelicenser, mens det i Danmark og Skandinavien har været relativt begrænset med interessen. Flere og flere virksomheder vælger imidlertid at erstatte deres eksisterende softwarelicenser med cloudbaserede services, og det aktualiserer spørgsmålet om, hvad der skal ske med de softwarelicenser, som virksomhederne allerede har erhvervet, og om cloudbaserede services med fordel kan suppleres med brug af brugte softwarelicenser.

Brugte softwarelicenser udgør et stort aktiv og giver typisk anledning
til spørgsmål som:
  • kan jeg sælge mine office-licenser?
  • er det muligt at købe ældre licenser?
  • er mine licenser noget værd?
  • findes der alternativer til at upgrade?
  • nu tager vi cloud-løsninger i brug, hvad gør jeg med mine gamle licenser?

På seminaret vil vi besvare disse spørgsmål. 

ReLicense AG er en tysk aktør på markedet for brugte IT-licenser, og Stefan Buschkühler, partner i ReLicense AG, fortæller om mulighederne og hvordan markedet ser ud.

Advokat, partner Niels Chr. Ellegaard, Plesner, og advokat Kamilla Enevoldsen, Plesner fortæller om de juridiske aspekter ved salg af brugte softwarelicenser.

Tilmelding

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde mig seminaret

Seneste nyt om Teknologi & Outsourcing

Teknologi og Outsourcing