Flere sager i "Det store byggekartel" er afsluttet med bødeforlæg til virksomheder og ledende medarbejdere

Flere virksomheder og ledende medarbejdere har den seneste tid vedtaget bødeforlæg for at have medvirket til ulovlig priskoordinering ved licitationer på byggeopgaver i Københavnsområdet.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den seneste tid offentliggjort, at yderligere otte virksomheder og seks ledende medarbejdere har vedtaget bødeforlæg for at have i medvirket til ulovlig priskoordinering ved licitationer på byggeopgaver i Københavnsområdet.

Dette betyder, at der nu i alt er 19 virksomheder og 19 ledende medarbejdere, som har vedtaget bøder på i alt mere end DKK 27 millioner for den ulovlige priskoordinering.

Det er følgende virksomheder, som den seneste tid har vedtaget bøder for den ulovlige priskoordinering:

  • Murerfirmaet P. Winther Jespersen A/S: Virksomheden har vedtaget en bøde på DKK 580.000, og en ledende medarbejder har vedtaget en bøde på DKK 25.000.
  • Tømrer- og Snedkerfirmaet P. Winther Jespersen A/S: Virksomheden har vedtaget en bøde på DKK 1,2 millioner, og en ledende medarbejder har vedtaget en bøde på DKK 25.000.
  • Hovedstadens Bygningsentreprise A/S: Virksomheden har vedtaget en bøde på DKK 1 million, og en ledende medarbejder har vedtaget en bøde på DKK 25.000.
  • E.K. Entreprise A/S: Virksomheden har vedtaget en bøde på DKK 300.000, og en ledende medarbejder har vedtaget en bøde på DKK 25.000. 
  • Tømrermester Jim Jensen A/S: Virksomheden har vedtaget en bøde på DKK 300.000, og en ledende medarbejder har vedtaget en bøde på DKK 25.000.
  • Plahn og Trier Tømrefirma ApS: Virksomheden har vedtaget en bøde på DKK 225.000. Ingen medarbejdere har vedtaget personlige bøder.
  • Tømrermester N. A. Nielsen & Søn A/S: Virksomheden har vedtaget en bøde på DKK 300.000. Ingen medarbejdere har vedtaget personlige bøder.
  • Kjær og Lassen A/S: Virksomheden har vedtaget en bøde på DKK 800.000. Ingen medarbejdere har vedtaget personlige bøder.
  • Nehm & K.E. Byg: Ejeren af Nehm & K.E. Byg har vedtaget en bøde på DKK 75.000. Nehm & K.E. Byg er en enkeltmandsvirksomhed, og det er derfor ejeren af Nehm & K.E. Byg og ikke virksomheden, der har vedtaget bøden.

Bødevedtagelserne kan læses her.

Seneste nyt om EU- og Konkurrenceret / Offentlige Indkøb

EU- og Konkurrenceret