Aftale om fællesnordisk udbud på lægemidler

Den 18. september 2018 underskrev de danske og norske sundhedsministerier en aftale om et fællesnordisk udbud for lægemidler til offentlige hospitaler.

Med aftalen opfordres de danske og norske indkøbsorganisationer, Amgros og Lis, til at samarbejde om et fælles udbud på udvalgte lægemidler.

Aftalen er et væsentligt skridt mod etablering af et fællesnordisk udbud for lægemidler, og etableringen af fællesnordiske udbudsprocesser har til formål at sikre forsyningssikkerhed og favorable priser på lægemidler.

Aftalen indeholder ikke en afgrænsning af de specifikke procedurer for samarbejdet mellem de danske og norske indkøbsorganisationer. I stedet skal de to organisationer nu indgå en samarbejdsaftale, som afgrænser de nærmere procedurer for et fælles udbud på udvalgte lægemidler.

De øvrige nordiske lande opfordres til at melde sig til samarbejdet, når detaljerne omkring samarbejdet mellem Danmark og Norge er blevet.

Du kan læse aftalen her.

En tidligere udgave af denne nyhed er oprindelig offentliggjort af de samme forfattere i september 2018 udgaven af "Practical Law – Life Sciences" (Thomson Reuters).