Målrettet markedsføring var i strid med god markedsføringsskik

Forbrugerombudsmanden har netop offentliggjort, at en virksomhed handlede i strid med god markedsføringsskik ved at målrette sin markedsføring af en låneportal mod personer, der på Facebook havde udvist interesse for spil. Det er første gang, at Forbrugerombudsmanden har vurderet, at målrettet markedsføring på Facebook var i strid med markedsføringsloven.

Virksomheder skal efter markedsføringsloven udvise god markedsføringsskik under hensyntagen til blandt andet forbrugere og almene samfundsinteresser. God markedsføringsskik forbyder eksempelvis markedsføring, der:

  • krænker social ansvarlighed,
  • er påtrængende, og
  • som på anden måde er krænkende eller uetisk.

Det var efter Forbrugerombudsmandens opfattelse i strid med god markedsføringsskik, at virksomheden havde målrettet sin markedsføring af lån på Facebook til mænd mellem 28 og 45 år med interesser såsom "online games" og "online poker". Den målrettede markedsføring var baseret på personens aktivitet på Facebook, og var efter Forbrugerombudsmandens opfattelse uetisk og i strid med almene samfundshensyn og social ansvarlighed.

Forbrugerombudsmanden gav samtidig udtryk for, at virksomheders målrettede markedsføring på baggrund af personoplysninger skal være i overensstemmelse med almene samfundshensyn, og at der stilles højere krav til virksomheders målrettede markedsføring, jo mere viden virksomheden har om de forbrugere, som markedsføringen rettes mod.

Sagen illustrerer Forbrugerombudsmandens øgede fokus på brug af personoplysninger i markedsføring. I den sammenhæng viser afgørelsen vigtigheden af, at virksomheder er opmærksomme på, at behandlingen af personoplysninger til brug for målrettet markedsføring blandt andet indebærer et ansvar for, at markedsføringen sker på en ansvarlig og etisk måde

Sagen kan desuden give anledning til en række databeskyttelsesretlige problemstillinger, herunder i relation til blandt andet kravet om, at behandling af personoplysninger skal være lovlig, rimelig og gennemsigtig. I lyset af Forbrugerombudsmandens afgørelse er det således overvejende sandsynligt, at der også er handlet i strid med GDPR.

Læs Forbrugerombudsmandens nyhed om sagen

Vil du vide mere?
Kontakt Plesners team for Markedsførings- og Forbrugerret

Seneste nyt om Markedsførings- og Forbrugerret

Markedsførings- og Forbrugerret