MLD vinder patentsag om trawlskovl i Vestre Landsret

Vestre Landsret har slået fast, at MLD fortsat må sælge sine trawlskovle, da salget ikke krænker Vonin og Volu Ventis' patent- og brugsmodelrettigheder. Plesner bistod MLD i sagen.

P/F Vonin og Volu Ventis ApS ("Vonin") anlagde den 11. august 2017 en sag om midlertidigt forbud mod konkurrenten MLD ApS ("MLD") med påstand om, at MLD skulle forbydes at sælge en trawlskovl til brug for fiskeri, der bl.a. er kendetegnet ved at kunne fjernstyres elektronisk fra skibet, således at trawlskovlen bl.a. kan justeres op og ned i vandet ved hjælp af styrbare flapper.

For Sø- og Handelsretten anførte Vonin, at MLD's trawlskovl krænkede Vonins danske brugsmodel, som angår en trawlskovl med en flowbooster til forøgelse af liftkapaciteten. For Vestre Landsret påstod Vonin også, at MLD's trawlskovl krænkede Vonins patent på samme opfindelse.

På baggrund af en omfattende bevisførelse over tre retsdage i hver instans, herunder afhøringer af flere tekniske eksperter fra begge sider, nåede først Sø- og Handelsretten og siden Vestre Landsret frem til, at Vonin ikke havde sandsynliggjort, at salget af MLD's trawlskovl udgjorde en krænkelse af Vonins rettigheder. Både Sø- og Handelsretten og Vestre Landsret afviste derfor Vonins anmodning om at nedlægge midlertidigt forbud.

Plesner bistod MLD i sagen.

Læs Sø- og Handelsrettens afgørelse af 25. januar 2018

Læs Vestre Landsrets afgørelse af 12. juni 2019

Seneste nyt om IP-ret

IP-ret