Plesner bistod Zealand Pharma med kapitalforhøjelse

Plesner har bistået vores mangeårige klient Zealand Pharma A/S i forbindelse med en kapitalforhøjelse på ca. 657 mio. kr. ved en rettet emission og en privat placering af ca. 2,68 mio. kr. nye ordinære aktier.

Den 17. juni 2020 blev det besluttet at foretage en privat placering, og den blev gennemført den 18. juni 2020 til kurs 245 pr. ny aktie. Tegningskursen for de nye aktier blev fastsat ved en såkaldt accelerated book-building process, som blev gennemført af Goldman Sachs International, Jefferies International Limited og Danske Bank A/S, der fungerede som joint global coordinators og joint bookrunners. Needham & Company og Nordea Danmark, Filial af Nordea Bank Abp, Finland fungerede som co-managers.

Zealand vil anvende nettoprovenuet til at finansiere kommercialisering og præ-lanceringsaktiviteter for Zealands senfase-programmer, accelerere udviklingen af den klinisk pipeline, fortsat understøtte Zealands peptidplatform og til generelle selskabsformål.

Zealand er et biotekselskab, der fokuserer på opdagelse, udvikling og kommercialisering af næstegenerations-, peptidbaserede medicinalprodukter, som forandrer livet for mennesker med stofskifte- og gastrointestinale sygdomme. Mere end ti lægemiddelkandidater opfundet af Zealand er taget videre i klinisk udvikling, heraf er to blevet markedsført. Zealands robuste pipeline af eksperimentelle lægemidler omfatter tre kandidater i senfaseudvikling, og en kandidat der er ved at blive evalueret med henblik på myndighedsgodkendelse i USA. Zealand markedsfører V-Go®, en alt-i-en basal-bolus insulinpumpe til personer med diabetes. Licenssamarbejder med Boehringer Ingelheim og Alexioni Pharmaceuticals skaber mulighed for, at flere patienter potentielt kan drage fordel af terapeutiske peptider opfundet af Zealand. Zealand blev grundlagt i København i 1998 og er til stede i hele USA, herunder i New York, Boston og Marlborough, Massachusetts.

Seneste nyt om M&A og Capital Markets

Capital Markets