FSN Capital køber en stor minoritetsandel i Obton Group

Det førende kapitalfondsfirma, FSN Capital, har indgået en aftale om erhvervelse af 45% af ejerandelene i Obton Group og indgåelse af et partnerskab med stifterne og ledelsen. Obton Group er en udbyder af alternative investeringer og en af Europas største administratorer af solcelleparker. Plesner har været lead counsel for FSN Capital.

Fonde administreret af FSN Capital køber 45% af Obton Group, en dansk investeringsudbyder, der leverer, udvikler, strukturerer og administrerer solcelleprojekter over hele verden, samt ejendomme gennem datterselskabet Koncenton, på vegne af cirka 4.000 "high-net-worth individuals" og institutionelle investorer. Sælgerne er passive minoritetsaktionærer, samt stifterne og ledelsen, der forbliver storaktionærer og i ledende positioner i selskabet.

Obton Group blev grundlagt i 2008 og er vokset betydeligt i de seneste år med en stigning i resultatet før skat fra 145 mio. kr. i 2018 til 257 mio. kr. i 2019. Obton bidrager betydeligt til overgangen fra sort til grøn energi og er den 9. største administrator af solcelleparker i Europa.

FSN Capital er en ledende private equity rådgiver i Nordeuropa, der administrerer over 2,1 mia. euro.

Transaktionen afventer sædvanlige regulatoriske godkendelser og forventes gennemført i første kvartal af 2021.

Læs FSN Capitals pressemeddelelse 

Seneste nyt om M&A

Mergers and Acquisitions