DEAS overtager forvaltningen af Aberdeens ejendomsportefølje i Norden

Plesner bistår Deas Asset Management A/S i forbindelse med forhandling og indgåelse af asset management aftaler vedrørende Aberdeen Standard Investments samlede ejendomsportefølje i Sverige, Norge, Finland og Danmark

Den 31. maj 2021 har Aberdeen Standard Investments endeligt overdraget sin nordiske asset management-forretning inden for fast ejendom i Sverige, Norge, Finland og Danmark til DEAS Gruppen. Overdragelsen, som indebærer overtagelse af forvaltning af en ejendomsportefølje på ca. 18,5 mia. kr., blev offentliggjort tilbage i november 2020, men har hidtil været betinget af bl.a. en række aftaler og godkendeser. 

I forbindelse med overtagelsen af asset-management forretningen fra Aberdeen Standard Investments, er DEAS Gruppens selvstændige datterselskab, DEAS Asset Management A/S, samtidig blevet valgt til at forvalte en portefølje af nordiske aktiver til en værdi af ca. 13,5 mia. kr. på vegne af Aberdeen Standard Investments europæiske og globale fonde.

DEAS overtager således samlet set forvaltning af ejendomme i Norden for i alt cirka 32 milliarder kr.

Med overtagelsen af den nordiske asset management forretning og med overtagelsen af forvaltningen af de nordiske aktiver træder DEAS Gruppen ind på de nordiske markeder med stærke og erfarne lokale asset management-teams i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Plesners team inden for Asset Management har, med partner Benjamin Bunnage i spidsen, bistået DEAS Asset Management A/S samt de nordiske filialer med forhandling og indgåelse af den række af Asset Management Advisory Agreements, som har været en forudsætning for, at transaktionen nu har kunnet gennemføres.

Læs pressemeddelelsen fra DEAS

Seneste nyt om Fast Ejendom

Fast Ejendom