Axcel investerer i ProData

Axcel har indgået en aftale om at erhverve en stor majoritetsandel i ProData og vil indgå et samarbejde med stifterne og ledelsen i ProData for at skabe en førende europæisk formidler af high-end IT-konsulenter. Plesner har været lead counsel for Axcel og rådgivet på alle juridiske aspekter af transaktionen, inklusiv sælgernes geninvestering.

Plesner har assisteret Axcel i forbindelse med Axcels Fund VI opkøb af en stor majoritetsandel i ProData Group. ProData er en ledende formidler af high-end IT-konsulenter gennem dets store netværk af lokale freelance konsulenter og dets "Nearshoring-as-a-Service"-tilbud. Sælgerne er kapitalfonden Polaris, samt medlemmer af ProDatas ledelse og stiftere, der vil forblive som minoritetsaktionærer i ProData.

ProData blev grundlagt i 1994 og har vokset sig til at blive en ledende nordeuropæisk talentfokuseret formidler af forretnings- og IT-konsulenter med tæt på DKK 2 milliarder i omsætning og omkring 150 fuldtidsansatte. ProData har aktiviteter på tværs af Skandinavien, Polen, Tyskland og Holland.

Axcel er en førende nordisk private equity investor, der fokuserer på mid-market selskaber, med en samlet tilskrevet kapital på over EUR 2,6 milliarder på tværs af seks fonde.

Transaktionen afventer sædvanlige regulatoriske godkendelser fra konkurrencemyndigheder og forventes gennemført i tredje kvartal af 2021.

Plesners team på sagen bestod af Henrik Rossing Lønberg, Anne Cathrine Ingerslev, Jef Nymand Hounsgaard, Alexandra Jakobsen og Kristian Vinter Bisgaard.

Læs Axcels pressemeddelelse 

Seneste nyt om M&A

Mergers and Acquisitions