FSN Capital køber majoritetsaktiepost i Epista Life Science

Den førende nordiske kapitalfond FSN Capital har indgået en aftale om at købe en majoritetsaktiepost i Epista Life Science A/S og indgår et løbende partnerskab med grundlæggeren, administrerende direktør Klavs Esbjerg, som fortsat vil have en betydelig aktiepost i selskabet. Plesner repræsenterede FSN Capital.

FSN Capital har indgået en aftale om at købe en majoritetsaktiepost i Epista Life Science. Epista Life Science, som har hovedkontor i Hørsholm og kontorer i Tyskland og Sverige, er en erfaren og højt specialiseret IT-serviceudbyder, som leverer avancerede ydelser, herunder generel rådgivning, softwareimplementering og driftsstyring, til førende internationale medicinalvirksomheder, biotechvirksomheder og virksomheder, der fremstiller medicinsk udstyr.

Epista Life Science hjælper kunderne med at definere og udføre digitale IT-strategier ved at gøre det lettere at indføre teknologi og samtidig sikre fortsat overholdelse af lovgivning (FDA, EMA osv.) gennem hele værdikæden. Med et dygtigt ledelsesteam, en veldefineret forretningsstrategi og en værdidrevet tilgang er det siden begyndelsen lykkedes Epista Life Science at vækste mere end 30 % om året, at opnå  en omsætning på 119 millioner kr. i 2021 og i dag have mere end 100 medarbejdere.

Epista Life Science blev grundlagt i 2009 af Klavs Esbjerg, som vil geninvestere og fortsætte som administrerende direktør for virksomheden. Med den nylige erhvervelse af den svenske virksomhed Bruun & Maté og med en stærk pipeline af M&A og organisk vækst forventes Epista Life Science at fortsætte sin hurtigt voksende rejse og skabe en global kraft i krydsfeltet mellem forretningsprioriteter, IT-ydelser og compliance-krav i life science-industrien.

Plesners M&A team i forbindelse med transaktionen bestod af Henrik Rossing Lønberg, Kristian Vinter Bisgaard og Annemette Guldborg Jensen.

Læs FSN Capitals pressemeddelelse

Seneste nyt om M&A

Mergers and Acquisitions