Eduhouse køber den danske e-learning udbyder GoLearn

Eduhouse, en nordisk learning-as-a-service virksomhed, køber 100 procent af aktierne i den danske leverandør af e-learning-tjenester, GoLearn. Med udvidelsen til det danske marked for e-learnings-tjenester indleder Eduhouse sin rejse mod det bredere europæiske marked. Opkøbet støttes af kapitalfonden Verdane. Plesner har bistået som juridisk rådgiver for Verdane og Eduhouse.

Eduhouse blev etableret i 2002 og er den største udbyder af e-learning-tjenester i Norden. Virksomheden tilbyder en abonnementsbaseret streamingtjeneste til forskellige organisationer. Hvert år bruger ca. 100.000 fagfolk Eduhouses streamingtjenester. Virksomheden beskæftiger 120 medarbejdere i Finland, Sverige og Norge, og havde en omsætning på EUR 14 millioner i 2022. Eduhouses vækst støttes af Verdane, som investerede i virksomheden i 2021. Verdane er en specialiseret vækstkapitalinvestor med speciale i teknologibaserede virksomheder.

GoLearn er en virksomhedsplatform for e-learnings-tjenester, og tilbyder et bredt udvalg af online kurser målrettet danske virksomheder. Kurserne fokuserer på uddannelse inden for IT-sikkerhed, Microsoft Office, salg og ledelseskompetencer. En af virksomhedens særområder er, at der benyttes skuespillere i kurserne for at eksemplificere menneskelig interaktion i deres kurser. GoLearn har udarbejdet +2.400 e-learning videoer og hjulpet +1.000 danske virksomheder med at give deres 155.000 medarbejdere et kompetenceløft. GoLearn beskæftiger 30 personer i Danmark, og virksomheden havde en omsætning på EUR 3 millioner i 2022. 

Efter transaktionen vil Eduhouses årlige omsætning overstige EUR 17 millioner. Eduhouses mål er at tilbyde sine tjenester til 1 million brugere i 2025 og nå en omsætning på EUR 50 millioner i 2025.

Plesners team på transaktionen bestod af Brian Bundgaard, Alexandra Jakobsen og Emilie Appelrod.

Læs Verdanes pressemeddelese om transaktionen

Seneste nyt om M&A

Mergers and Acquisitions