Plesner bistod Ambu i forbindelse med et accelereret bookbuilding-udbud til en værdi af 1,1 mia. kr.

Plesner har bistået Ambu i forbindelse med en kapitalforhøjelse via et accelereret bookbuilding-udbud gennem en privat placering af 11.577.957 nye B-aktier og 250.000 eksisterende egne B-aktier. Bruttoprovenu ved udbuddet beløber sig til ca. 1,1 mia. kr.

Ambu har introduceret og gennemført en vellykket privat placering af nye B-aktier og eksisterende egne B-aktier til en kurs på 93 kr. pr. aktie, hvilket har tilvejebragt et bruttoprovenu på ca. 1,1 mia. kr.

Plesner fungerede som juridisk rådgiver for Ambu i forbindelse med det accelererede bookbuilding-udbud. Freshfields Bruckhaus Deringer fungerede som amerikansk juridisk rådgiver for Ambu. Danske Bank, J.P. Morgan SE og Nordea Danmark, Filial af Nordea Bank Abp, Finland fungerede som joint global coordinators og joint bookrunners.

Ambu agter at anvende nettoprovenuet til at reducere den finansielle gearing og give en hensigtsmæssig driftsfleksibilitet, så man kan indfri sine langsigtede økonomiske mål.

Ambu er et dansk selskab, som er grundlagt i 1937 og er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen. Ambu udvikler, producerer og markedsfører engangsendoskoper, diagnosticerings- og livreddende udstyr til hospitaler, private praksisser og redningstjenester. 

Plesners team bestod af Thomas Holst Laursen, Micha FritzenMorten Stig Ottesen og Cirkeline Hilden Christensen.

Læs pressemeddelelsen fra Ambu

Seneste nyt om M&A og Capital Markets

Capital Markets