Agilitas underskriver aftale om at købe NNIT’s it-infrastruktur-outsourcingforretning

Den ledende paneuropæiske kapitalfond, Agilitas, har underskrevet en aftale om at købe NNIT’s it-infrastruktur-outsourcingforretning, herunder Hybrid Cloud Solutions-forretningsenheden og udvalgte dele af Cloud & Digital Solutions-forretningsenheden ("NNIT IO"). NNIT IO er en førende leverandør af it-infrastruktur-outsourcingydelser til nogle af de største danske private og offentlige institutioner. Plesner repræsenterede Agilitas i forbindelse med handlen.

Agilitas underskriver aftale om at købe NNIT IO-forretningsenheden.

NNIT IO har hovedkvarter i København og har mere end 25 års erfaring og udsprang oprindeligt af Novo Nordisk koncernen. NNIT IO er specialiseret i styring af kunders forretningskritiske it-systemer og yder fuldstændige og skræddersyede outsourcingydelser, f.eks. dataopbevaring, servere, netværk, rådgivnings- og supportydelser såsom it-konsulentydelser i relation til cloud-omstilling og cyberforsvar.

NNIT IO beskæftiger ca. 1.500 medarbejdere i Danmark, Kina, Tjekkiet og Filippinerne og har en velinvesteret aktivbase, herunder to fuldt ejede avancerede datacentre strategisk placeret i Københavnsområdet.

NNIT IO har langvarige forbindelser til store danske velrenommerede kunder i life science-sektoren, finansielle institutioner og private og offentlige markeder, som alle har kritiske it-behov, fordi de opererer i komplekse miljøer.

Agilitas har omfattende erfaring med at stå i spidsen for investeringer i Danmark og en stærkt begejstring for det danske it-marked, idet man tidligere har stået bag opkøb af flere danske selskaber.

Transaktionens gennemførelse afhænger af den vellykkede gennemførelse af frasalget og myndighedsgodkendelser. Frasalget forventes at tage 6 måneder, og Henrik Bodskov starter som direktør for IO-forretningsenheden efter transaktionens gennemførelse, idet han overgår fra sin nuværende rolle hos IBM Danmark.

Plesners team bestod af Henrik Rossing Lønberg, Martin Anton Svarrer, Tina Kang, Michael Hur Berthelsen, Jacob Nygaard, Peter Stassen, Jacob Falsner, Lise Aaby Nielsen, Christian Cold, Kristian Vinter Bisgaard, Mia Cecilie Johansen og Regitze Bech Petersen.

Læs NNITs pressemeddelelse

Seneste nyt om M&A

Mergers and Acquisitions