Plesner etablerer dedikeret fintech-team

Plesner skærper fokus på at levere kommercielle løsninger på juridiske udfordringer inden for fintech.

Plesner har i mange år rådgivet klienter i den finansielle sektor, i de seneste år også ved udviklingen af kommercielle løsninger på de mange juridiske udfordringer forbundet med digitaliseringen af den finansielle sektor. Som følge heraf har vi en unik indsigt i de innovative produkter og virksomheder, der i dag kaldes fintech.

Vi skærper nu fokus på dette område og har etableret et dedikeret team til at rådgive om fintech-relaterede juridiske spørgsmål. Vort team består af landets førende specialister, der har omfattende erfaring i at yde juridisk rådgivning vedrørende de kommercielle udfordringer, der er forbundet med fintech, herunder forholdet til de relevante tilsynsmyndigheder.

Gennem de seneste år har Plesner bistået en række toneangivende danske og udenlandske fintech-virksomheder i forhold til web- og app-baserede betalingsløsninger, crowdfunding-platforme, e-wallet-løsninger og digitalisering af AML og andre compliance funktioner.

Plesner rådgiver om alle juridiske spørgsmål forbundet med fintech - fra den indledende analyse af produktet eller virksomheden over ansøgning om tilladelse (hvis påkrævet) til den løbende drift af virksomheden. Blandt de udfordringer vi for nylig har hjulpet klienter med at overkomme på en måde, der understøtter klienternes kommercielle behov, er:
  • Blockchain-baserede produkter, herunder e-wallets
  • Kommercialisering af data - især med hensyn til de særlige regler under betalingstjenesteloven
  • Etablering af crowdfunding-løsninger
  • Digitalisering af compliance - især inden for AML/KYC
  • Tredjepartsudbydere af betalingstjenester i forhold til liberaliseringen af betalingsindustrien og PSD2

Advokat og partner, Rasmus Mandøe Jensen har omfattende erfaring med rådgivning om fintech og er den ansvarlige for området.

Læs mere på vores nye fintech-side: www.plesner.com/fintech

Seneste nyt om Bank og Finans

Bank og Finans