Plesner fører gruppesøgsmål om licensmoms

Efter Plesners vurdering er det ulovligt, at DR opkræver moms af medielicensen. Licensmomsen vedrører den principielle fortolkning af momsreglerne, og spørgsmålet har betydning for stort set hele Danmarks befolkning. Plesner fører derfor et gruppesøgsmål om licensmomsen. Det er uden omkostninger for licensbetalere at være med i gruppesøgsmålet.

DR opkræver moms af medielicensen. Momsen udgør ca. 500 kr. af den samlede årlige licensbetaling.

Det er Plesners vurdering, at det ikke er lovligt at opkræve moms af den danske licens, og at momsen skal betales tilbage til licensbetalerne.

Skatteministeren har imidlertid vurderet, at den danske licensmoms er lovlig, og det er derfor nødvendigt at føre en retssag.

Plesner fører retssagen som et gruppesøgsmål. Alle, der siden november 2014 har betalt licens i en eller flere licensperioder, kan melde sig til. Det koster ikke noget, og der er ikke risiko for at skulle have penge op af lommen.

Plesner vurderer, at den almindelige forældelsesfrist på tre år gælder. Derfor er sagen skåret til, så den omfatter moms på medielicensen i perioden fra november 2014 og frem.

Interesserede kan læse mere om sagen på www.licensmoms.dk

 

Seneste insights

Flere insights