Plesner giver igen startskuddet for det internationale Vis Moot processpil i Wien

For tredje år i træk vender Plesner Pre-Moot tilbage i foråret 2019. Processpillet løber af stablen hos Plesner i København den 28.-29. marts 2019 som optakt til det 26. årlige Vis Moot processpil - verdens største og mest prestigefulde konkurrence for jurastuderende. Under pre-mooten vil alle de deltagende "mooties" få rig mulighed for at måle sig imod andre hold og modtage råd og feedback fra erfarne praktikere fra ind- og udland.

Hvert forår valfarter det international voldgiftssamfund til Wien for at deltage i den årlige Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (Vis Moot) som "mooties", vejledere og dommere. I år skal de studerende prøve kræfter med en kommerciel voldgiftssag under den internationale købelov (CISG) vedrørende prisregulering i en kontrakt om salg af genetisk materiale fra væddeløbsheste foranlediget af en handelskrig mellem de fiktive lande, Mediterraneo og Equatoriana.

Vis Moot processpillets popularitet og prestige stiger hvert år blandt studerende og professionelle. I 2018 deltog ikke mindre end 362 universiteter fra 82 lande i den mundtlige procedure i Wien i påskeugen. Dermed spiller Vis Moot en vigtig rolle i forhold til at uddanne og forme morgendagens internationale procesadvokater og voldgiftsdommere, og er samtidig et unikt forum, hvor praktikere kan mødes og udveksle viden og erfaringer.

Plesner investerer løbende i fremtidens jurister og ønsker at bidrage til at fremme vidensdelingen på tværs af landegrænser og juridiske discipliner, herunder i forhold til international konfliktløsning. Plesner har i år yderligere forstærket sit engagement i udviklingen af morgendagens praktikere gennem et nyt samarbejde med Københavns Universitet, der efter nogle års pause fra Vis-Moot-konkurrencen igen i år stiller med et hold bestående af 7 håndplukkede jurastuderende fra kandidatuddannelsen. Plesners egne voldgiftsspecialister fungerer som vejledere for holdet, som skal repræsenterer Københavns Universitet ved adskillige danske og udenlandske pre-moots, samt ved hovedkonkurrencen i Wien.

Som det førende danske advokatfirma indenfor konfliktløsning og international voldgift arrangerer Plesner derudover for tredje år i træk en pre-moot for jurastuderende fra hele verden.

Sidste år blev 10 teams fra forskellige universiteter udtaget til Plesners pre-moot, hvor en større gruppe ledende voldgiftspraktikere fra ind - og udland deltog som dommere. Plesner forventer en tilsvarende høj deltagelse af studerende og professionelle til Plesner Pre-Moot 2019.

Plesner Pre-Moot 2019 finder sted i "Kobbertårnet" i København den 28.-29. marts 2019. Deltagerne vil her få lejlighed til at forfine deres argumenter og procedurer, samt modtage feedback og networke med erfarne praktikere, inden kursen sættes mod Wien. For de deltagende dommere giver Plesner Pre-Moot ligeledes rig mulighed for at dele viden og erfaring med de studerende og andre praktikere i uformelle rammer.

Læs mere om Plesner Pre-Moot 2019 og tilmelding her.

 

Seneste insights

Flere insights