Plesner afholder international procedurekonkurrence for femte gang

Foråret hos Plesner har igen budt på en stor og spændende begivenhed; en international "Pre-Moot"-konkurrence, som afholdes som optakt til "Vis Moot", der er verdens største og mest prestigefyldte voldgiftskonkurrence for jurastuderende. 10 internationale hold konkurrerede, og Wiens universitet løb med sejren i dette års udgave.

En stor tak skal lyde til alle jurastuderende, som har deltaget i Plesner Pre-Moot 2023. Alle har udvist et enormt engagement, og vi ønsker alle held og lykke til Vis Moot-konkurrencen, der afholdes i Wien i påskeugen.

Årets 10 deltagende hold kom fra Liège (Belgien), Aarhus (Danmark), Pavia (Italien), København (Danmark), Queen Mary University i London (Storbritannien), Bern (Schweiz), Hamborg (Tyskland), Wien (Østrig), Lausanne (Schweiz) og Passau (Tyskland). 

Til at bedømme de studerende i konkurrencen deltog anerkendte praktikere fra Danmark og andre europæiske lande. Vi takker for deres store indsats som voldgiftsdommere, og for at de har hjulpet de studerende med at få finpudset de juridiske argumenter inden finaleugen i Wien.

Wiens universitet tager sejren

I en god og spændende finale blev det studerende fra Wien, som løb med sejren ved Plesner Pre-Moot. Top-tre placeringen så således ud:

  1. Wiens universitet (Østrig)
  2. Hamburgs universitet (Tyskland)
  3. Aarhus universitet (Danmark)

Der blev ligeledes uddelt en personlig pris til årets bedste procedør. Vi ønsker tillykke til vinderen: Derek Heath fra Lausannes universitet.

Vis Moot

Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot ("Vis Moot") er den største og mest prestigefulde voldgiftskonkurrence for internationale jurastuderende. Den finder sted hvert år i Wien og bliver i 2023 afholdt for 30. gang. I år skal de studerende føre en fiktiv voldgiftssag om køb og salg af droner.

Vis Moot-konkurrencen spiller en vigtig rolle i forhold til udviklingen af fremtidens procesadvokater og voldgiftsdommere. Samtidig er konkurrencen et bidrag til at styrke forbindelserne mellem praktikere på området for international konfliktløsning.

Plesner ønsker at deltage aktivt i denne udvikling og at investere i de fremtidige generationer. Derfor har Plesner igen i år afholdt en Pre-Moot, ligesom et hold af jurister fra Plesner vejleder Vis Moot-holdet fra Københavns Universitet.

Plesner glæder sig til at byde velkommen til en ny Pre-Moot i 2024.

Seneste insights

Flere insights