Seneste nyt om Selskabsret og Commercial Contracts
Læs alle vores insights om selskabsret og commercial contracts.
-
Landsskatteretten omgør Skattestyrelsens praksis om efterbeskatning af fondes bundne midler ved opløsning
Landsskatteretten har for nylig truffet afgørelse i en sag om den skattemæssige behandling af en fonds bundne midler i forbindelse med opløsning og uddeling af fondens midler. Fonden, der var repræsenteret af Plesner, fik ved Landsskatteretten fuldt medhold i, at uddelingen var skattefri.
Highlight - 13.10.2023
-
Kommissionen har vedtaget nye standarder for bæredygtig rapportering
Den 31. juli 2023 vedtog Kommissionen nye europæiske standarder for bæredygtig rapportering, European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Standarderne skal anvendes af alle virksomheder omfattet af direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
Artikel - 03.08.2023
-
EU’s 11. sanktionspakke skal modvirke omgåelse af sanktioner
Mere end en måned efter G7-topmødet i Hiroshima er EU nået til enighed om en aftale om den 11. sanktionspakke mod Rusland efter Ruslands invasion af Ukraine. Det centrale fokus i den nye sanktionspakke er at begrænse risici for omdirigering og omgåelse.
Artikel - 27.06.2023
-
Principiel Højesteretsdom: Samarbejde om koncept medførte ikke ejerskab til "virksomheden Tromborg"
Højesteret har i går afsagt dom i en sag, der omhandler et påstået medejerskab til "virksomheden Tromborg" som følge af et samarbejde mellem virksomhederne Tromborg ApS og Y ApS. Sagen angik primært, hvorvidt Y ApS ejer, eller på tidspunktet for samarbejdets ophør ejede, en ideel andel af den via Tromborg ApS drevne "virksomhed" med udvikling, salg af produkter og drift af konceptet "Tromborg". Højesteret kom frem til, at samarbejdet mellem Tromborg ApS og Y ApS ikke medførte, at der var etableret en "virksomhed" mellem de to selskaber, som det var muligt at eje en ideel andel af. Plesner repræsenterede Tromborg ApS i Højesteretssagen.
Highlight - 17.05.2023
-
Plesner får topvurderinger i Legal 500
Det anerkendte, internationale ratingbureau Legal 500 placerer Plesner i den højeste kategori (Tier 1) inden for 14 juridiske specialeområder.
Nyhed - 13.04.2023
-
Flying Tiger Copenhagen ekspanderer til Bahrain, Oman, Kuwait, Qatar, Indonesien og Filippinerne
Zebra A/S, selskabet bag butikskæden Flying Tiger Copenhagen, har udvidet sin globale tilstedeværelse ved at indgå en International Franchise Agreement med Azadea Group, en International Franchise Agreement med Stores Specialists, Inc. (SSI Group), og en Retail Development Agreement med PT Ritel Panen Adiperkasa, som er en del af den indonesiske livsstilskoncern PT. Mitra Adiperkasa Tbk (MAP); alle vedrørende enerettigheder til at udvikle og drive Flying Tiger Copenhagen-konceptet i Bahrain, Oman, Kuwait, Qatar, Indonesien og Filippinerne. Plesner bistod Flying Tiger Copenhagen i forbindelse med ekspansionen til disse nye lande.
Highlight - 31.03.2023
-
Væsentlige ændringer i reglerne om grænseoverskridende transaktioner
Folketinget har pr. 2. marts 2023 vedtaget et lovforslag, der har til formål at harmonisere de nationale regler for grænseoverskridende transaktioner i Danmark med resten af EU. Lovforslaget blev fremsat på baggrund af EU's mobilitetsdirektiv. Selskaber, der overvejer at gennemføre en grænseoverskridende fusion, spaltning eller omdannelse, skal således være opmærksomme på de nye regler, der kan forlænge og komplicere processen for gennemførelsen af en grænseoverskridende transaktion i forhold til nationale transaktioner. Ændringerne er trådt i kraft.
Artikel - 15.03.2023
-
EU markerer etårsdagen for krigen i Ukraine med tiende sanktionspakke
I weekenden bekendtgjorde EU sin tiende pakke med sanktioner over for Rusland som svar på invasionen af Ukraine. Tidspunktet for den tiende pakke med sanktioner falder sammen med årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine.
Artikel - 27.02.2023
-
Har I opdateret reglerne for overholdelse af eksportkontrol og sanktioner?
Vedtagelsen af flere omfattende sanktionspakker mod Rusland i løbet af 2022 har fungeret som en stresstest for mange europæiske virksomheders compliance-programmer og har illustreret, at det at have velfungerende skriftlige politikker og processer på plads kan være afgørende for at sikre muligheden for at tage effektive beslutninger, når man handler internationalt. Hvis I ikke allerede har gjort det, så er det nu tid til at gennemgå erfaringerne fra sidste år og finjustere jeres compliance-setup
Artikel - 27.01.2023
-
EU baner vej for tilbagetrækninger fra Rusland
Europæiske virksomheder, der ønsker at trække sig ud af Rusland, har oplevet juridiske problemer, hvis deres russiske datterselskaber ejer produkter, der er underlagt EU's sanktioner, idet sanktionerne også forbyder indirekte salg af sådanne produkter til brug i Rusland. EU indfører i dag en vigtig undtagelse fra EU sanktionerne, som vil hjælpe selskaber i EU til at forlade det russiske marked.
Artikel - 16.12.2022
-
Nyt EU-direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD) vedtaget
Rådet for den Europæiske Union har mandag den 28. november 2022 vedtaget det nye - og længe ventede - direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
Artikel - 29.11.2022
-
Nyt russisk dekret kan bremse frasalg af russiske LLC'er
Mange europæiske virksomheder undersøger i øjeblikket mulighederne for at frasælge deres russiske aktiviteter som følge af krigen i Ukraine og de vidtstrakte sanktioner mod Rusland. Et nyt præsidentielt dekret kan imidlertid forhindre sådanne frasalg og potentielt ”låse” europæiske og andre udenlandske virksomheder, som på nuværende tidspunkt har aktiviteter i Rusland.
Artikel - 12.09.2022
-
EU's sjette sanktionspakke er trådt i kraft
Efter næsten en måneds forhandlinger nåede EU-medlemslandene i sidste uge til enighed om den sjette sanktionspakke over for Rusland. Den nye bølge af sanktioner trådte i kraft i weekenden.
Artikel - 07.06.2022
-
Indberetningsfristen for årsrapporter forlænget til 6 måneder
Lovforslaget om forlængelse af indberetningsfristen for årsrapporter er nu vedtaget. Lovforslagets vedtagelse betyder, at fristen for indberetning af årsrapporter for virksomheder i regnskabsklasse B og C forlænges fra 5 til 6 måneder, og årsrapporten for 2021 skal derfor først være modtaget i Erhvervsstyrelsen senest 6 måneder efter regnskabsårets afslutning.
Artikel - 23.05.2022
-
Lovforslag om ændring af selskabsloven, årsregnskabsloven mv. vedtaget
Folketinget har vedtaget lovforslag om ændring af selskabsloven, årsregnskabsloven mv., hvilket betyder, at kravene for måltal og politikker for det underrepræsenterede køn skærpes, udenlandske aktionærer får øget mulighed for at udøve aktivt ejerskab i danske børsnoterede selskaber, og adgangen til at oprette filialer i Danmark for udenlandske kapitalselskaber hjemmehørende udenfor et EU- og EØS-land lempes.
Artikel - 22.04.2022
-
Plesner får topvurderinger i Legal 500
Det anerkendte, internationale ratingbureau Legal 500 placerer Plesner i den højeste kategori (Tier 1) inden for 13 forretningsområder.
Nyhed - 19.04.2022
-
EU's femte sanktionspakke over for Rusland er på vej
Efter afsløringen af mulige krigsforbrydelser begået af russiske tropper i Bucha i Ukraine har EU taget skridt til at vedtage sin femte sanktionspakke over for Rusland. Den nye sanktionspakke vil yderligere bidrage til at stramme det økonomiske pres på Rusland.
Artikel - 08.04.2022
-
Nyt lovforslag om forlængelse af indberetningsfristen for årsrapporter på vej
Udkast til lovforslag om ændring i bogføringsloven, årsregnskabsloven mv. har været sendt i høring og forventes fremsat i Folketinget snarest muligt. Indberetningsfristen for årsrapporter foreslås i denne forbindelse permanent forlænget fra 5 til 6 måneder efter regnskabsårets afslutning fra og med regnskabsåret 2021.
Artikel - 24.03.2022
-
Chambers Europe giver Plesner højeste rating i 8 specialer
Igen i år understreger Chambers Europe, at Plesner er helt i toppen blandt de danske advokatfirmaer.
Nyhed - 18.03.2022
-
Rusland varsler nationalisering af udenlandske virksomheder som svar på vestlige sanktioner og boykots
Som reaktion på vestlige sanktioner og boykot af det russiske marked har Rusland truet med at ekspropriere og nationalisere udenlandske virksomheder, der midlertidigt har lukket ned for deres aktiviteter i Rusland. Danske virksomheder, der har indstillet deres aktiviteter i Rusland, bør forberede sig på denne risiko, og kan potentielt søge erstatning gennem international - og neutral - voldgift under traktater om investeringsbeskyttelse.
Artikel - 15.03.2022
-
Yderligere EU-sanktioner mod Rusland
I weekenden trådte yderligere EU-sanktioner mod Rusland i kraft som en reaktion på Ruslands fortsatte militære offensiv mod Ukraine. Den anden bølge af EU-sanktioner er mærkbart bredere end den første bølge og kræver yderligere opmærksomhed blandt virksomheder i EU med aktiviteter i eller i tilknytning til Rusland.
Artikel - 28.02.2022
-
Nye EU-sanktioner efter Ruslands angreb
EU vedtager nye sanktioner mod Den Russiske Føderation efter dens indtrængen i republikkerne Donetsk og Luhansk i Ukraine. Plesner følger udviklingen nøje.
Artikel - 23.02.2022
-
Første dom vedrørende EU's statut om spærring i forhold til USA's sekundære sanktioner
Den 21. december 2021 afsagde EU-Domstolen sin første dom nogensinde vedrørende EU’s statut om spærring i forhold til USA's sekundære sanktioner i sag C-124/20, hvor EU-Domstolen fastslog, at naturalopfyldelse er et tilgængeligt retsmiddel i situationer, hvor EU’s statut om spærring overtrædes, og fremsatte vigtige betragtninger i forhold til europæiske virksomheder, som overvejer at opsige deres kontrakter med iranske handelspartnere.
Artikel - 23.12.2021
-
Ændring af registreringsafgiftsloven
Den 25. november 2021 vedtog Folketinget et lovforslag, der medfører en række ændringer af reglerne på motorområdet, herunder registreringsafgift. Bl.a. sker der en stramning af leasingreglerne for køretøjer, der indføres en særlig procedure for partshøring ved værdiansættelse af nye og brugte køretøjer, og endelig indføres der solidarisk hæftelse for selvanmeldere. Nedenfor gennemgås de vigtigste lovændringer.
Artikel - 13.12.2021
-
Nyt lovforslag om ændring af selskabsloven, årsregnskabsloven mv. i høring
Lovforslaget vil skærpe kravene om måltal og politikker for det underrepræsenterede køn, styrke muligheden for udøvelse af aktivt ejerskab for udenlandske aktionærer i danske børsnoterede selskaber og lempe adgangen til at oprette filialer i Danmark for udenlandske kapitalselskaber, der er hjemmehørende uden for et EU- eller EØS-land.
Artikel - 29.11.2021
-
Plesner rådgiver Rosendahl Design Group i forbindelse med ny distributionsstruktur i Japan
Rosendahl Design Group og den japanske distributør Nomad har indgået en distributionsaftale vedrørende salg og markedsføring af en række af Rosendahl Design Groups designbrands i Japan. Plesner rådgav Rosendahl Design Group i forbindelse med den nye distributionstruktur.
Highlight - 06.10.2021
-
Formidlere af digitalt leveret software kan være handelsagenter under handelsagentloven
EU-Domstolen har den 16. september 2021 fastslået, at salg af computersoftware er omfattet af begrebet "salg […] af varer" i handelsagentdirektivets forstand. Software-producenter som sælger tidsubegrænsede licenser igennem såkaldte "forhandlere", som henviser kunder til softwareproducenten, og hvor softwareproducenten indgår den endelige aftale med slutkunden, skal således være opmærksom på handelsagentlovens regler på samme fod som sælgere af fysiske varer, herunder i forhold til godtgørelse ved opsigelse.
Artikel - 20.09.2021
-
Plesner rådgiver Flying Tiger Copenhagen i forbindelse med udvidelse af franchiseaktiviteter til Israel
Zebra A/S, selskabet bag detailkæden Flying Tiger Copenhagen, og den israelske modekoncern Fox-Wizel Ltd. har indgået en international franchiseaftale, der giver Fox Group eksklusive rettigheder til at udvikle og drive franchisekonceptet Flying Tiger Copenhagen i Israel.
Highlight - 01.09.2021
-
Flying Tiger Copenhagen udvider i De Forenede Arabiske Emirater
Zebra A/S, selskabet bag detailkæden Flying Tiger Copenhagen, og Azadea Group har indgået en international franchiseaftale, der giver Azadea Group eksklusive rettigheder til at udvikle og drive franchisekonceptet Flying Tiger Copenhagen i De Forenede Arabiske Emirater. Plesner bistod Flying Tiger Copenhagen med indgåelsen af den internationale franchiseaftale.
Highlight - 23.08.2021
-
The Flying Tiger Copenhagen Group enters into a Warehousing and Logistics Services Agreement with Prime Cargo Poland
The Flying Tiger Copenhagen Group and Prime Cargo Poland have entered into a Warehousing and Logistics Services Agreement. Plesner acted as legal counsel for the Flying Tiger Copenhagen Group.
Highlight - 24.06.2021
-
Nye regler for momsberegning ved salg af brugte motorkøretøjer
Den 1. juli 2021 træder en lovændring med stor betydning for bilbranchen i kraft.
Artikel - 18.06.2021
-
Plesner rådgiver Flying Tiger Copenhagen i forbindelse med udvidelse af franchiseaktiviteter til Saudi-Arabien
Zebra A/S, selskabet bag detailkæden Flying Tiger Copenhagen, og den saudiarabiske modekoncern Fawaz Abdulaziz Alhokair & Co. har indgået en international franchiseaftale, der giver Fawaz Abdulaziz Alhokair & Co. eksklusive rettigheder til at udvikle og drive franchisekonceptet Flying Tiger Copenhagen i Saudi-Arabien.
Highlight - 15.06.2021
-
Ny dual-use forordning
Det Europæiske Råd har netop vedtaget en ny dual-use forordning. Den nye dual-use forordning er en omarbejdning af den nuværende dual-use forordning og har blandt andet til formål at modernisere den europæiske eksportkontrol på en række områder. Forordningen finder direkte anvendelse i alle EUs medlemsstater og forventes at træde i kraft i 2021. I denne Insight redegør Plesners eksportkontrolspecialister for de væsentligste ændringer, der følger af den nye dual-use forordning.
Artikel - 12.05.2021
-
Plesner vinder principiel højesteretssag om værdiansættelse af tvangsindløste minoritetsaktieposter
Højesteret har den 10. maj 2021 afsagt dom til fordel for Plesners klienter i en sag om værdiansættelse af minoritetsaktieposter i forbindelse med en gennemført tvangsindløsning fra hovedaktionærens side.
Highlight - 11.05.2021
-
Nyt lovforslag fremsat om forlængelse af fristen for indsendelse af årsrapporter for 2020
Med lovforslaget får erhvervsministeren bemyndigelse til, at udskyde fristerne for indsendelse af årsrapporter i henhold til årsregnskabsloven og midlertidig fravigelse af virksomheders vedtægter eller tilsvarende aftaler. De konkrete fristforlængelser relaterer sig til virksomheder i regnskabsklasse B, C og D, samt filialer af udenlandske virksomheder.
Artikel - 05.05.2021
-
Are you considering expanding your retail brand internationally?
A retail brand (franchisor) may consider several franchise development models for its international expansion.
Artikel - 29.04.2021
-
Storbritannien indfører nye Anti-Corruption Sanctions Regulations 2021
Den 26. april 2021 indførte Storbritannien en ny sanktionsordning, der er rettet mod personer involveret i alvorlig korruption og bemyndiger den britiske Secretary of State til at udpege personer ved navn, som vil blive genstand for økonomiske sanktioner som f.eks. indefrysning af aktiver. Sanktionsordningen udgør en ny vigtig complianceopgave for firmaer med forbindelse til Storbritannien.
Artikel - 28.04.2021
-
Udvikling eller udvidelse af jeres detailvirksomhed i Saudi-Arabien
I de seneste år har et stort antal internationale mærker udvidet deres detailsalgsaktiviteter i Saudi-Arabien, og forskellige franchisemodeller, såsom f.eks. master franchising, direct unit franchising og area development/multi-unit operator-modeller, er blevet anvendt.
Artikel - 23.04.2021
-
Plesner får topvurderinger i Legal 500
Det anerkendte, internationale ratingbureau Legal 500 placerer Plesner i den højeste kategori (Tier 1) inden for 13 forretningsområder.
Nyhed - 16.04.2021
-
Plesner bistår Trustpilot i forbindelse med børsnotering på London Stock Exchange
Den danske online forbrugeranmeldelsesplatform Trustpilot er den 26. marts 2021 blevet optaget til handel og officiel notering på London Stock Exchange. Plesner har rådgivet Trustpilot med de danske aspekter af børsnoteringen og den forudgående omstrukturering af koncernen i forbindelse med etablering af nyt moderselskab for koncernen i England.
Highlight - 29.03.2021
-
Plesner bistår LEO Fondet og LEO Pharma i forbindelse med Nordic Capitals investering på EUR 450 mio.
Plesner har rådgivet LEO Fondet og LEO Pharma i forbindelse med Nordic Capitals investering på EUR 450 mio. i LEO Pharma. Partnerskabet mellem LEO Fondet og Nordic Capital og investeringen skal yderligere styrke og støtte LEO Pharmas position som global leder inden for medicinsk dermatologi.
Highlight - 23.03.2021
-
Nyt speciale og nye ansigter til Plesner
Plesner tilknytter Simon Krogh og Jonatan Strenov som partnere og etablerer samtidigt et nyt, dedikeret speciale med fokus på kapitalfonde. Med Simon og Jonatan følger et team, der er landets førende inden for etablering af kapitalfonde og investering i kapitalfonde.
Nyhed - 16.03.2021
-
Plesner får højst mulige rating i Chambers Global 2021
Det førende internationale ratingbureau Chambers Global har igen i år tildelt Plesner den højst mulige rating i Danmark.
Nyhed - 25.02.2021
-
Agenturgiver skulle ikke betale kompensation ved ophævelse af handelsagentaftale
Højesteret understreger i en ny dom, hvor meget der skal til, før en agents kontraktligt regulerede forpligtelser kan ændres ved passivitet. Der var mellem agenturgiver og agent indgået en handelsagentaftale, hvorefter agenturgiveren havde mulighed for at ophæve aftalen, såfremt agenten antog andre mærker uden agenturgivers forudgående skriftlige samtykke. Selvom agenturgiver tidligere havde tilladt, at agenten antog andre mærker uden samtykke, forhindrede det ikke agenturgiver i at gøre vilkåret gældende.
Artikel - 05.02.2021
-
Kontraktregulering var afgørende for fragtførers ansvar for stjålet gods
Sø- og Handelsretten understreger i en ny dom den afgørende betydning af en ansvarsregulering i forbindelse med transportaftaler. Dommen omhandler international landevejstransport af LEGO, hvor det transporterede gods bortkom aftenen inden det aftalte leveringstidspunkt. Transportørens ageren i forbindelse med bortkomsten var direkte reguleret som groft uagtsom i parternes rammeaftale, hvorfor transportøren blev idømt et erstatningsansvar.
Artikel - 29.01.2021
-
Komitéen for God Selskabsledelse offentliggør opdaterede Anbefalinger for god Selskabsledelse
Komitéen for God Selskabsledelse har den 2. december 2020 offentliggjort opdaterede Anbefalinger for God Selskabsledelse ("Anbefalingerne"), som træder i kraft for regnskabsår, der begynder efter den 1. januar 2021 eller senere. Opdateringen af de nuværende Anbefalinger fra 2017 sker på baggrund af ny lovgivning, den seneste udvikling i best practice indenfor transparens i ledelsens vederlag, bestyrelsesevalueringer samt nyere samfundstrends inden for bl.a. langsigtet værdiskabelse, bæredygtighed, samfundsansvar og mangfoldighed.
Artikel - 07.12.2020
-
Opdateret vejledning om vederlagspolitik og vederlagsrapport for børsnoterede selskaber
Erhvervsstyrelsen har i samarbejde med Komitéen for god Selskabsledelse udarbejdet en version 2.0 af vejledningen om selskabslovens krav til børsnoterede selskabers vederlagspolitik og vederlagsrapport, som blev offentliggjort den 27. november 2019. Den opdaterede vejledning blev offentliggjort den 27. november 2020 og præciserer en række forhold særligt i relation til kravene til vederlagsrapporten.
Artikel - 01.12.2020
-
Ny lov giver Erhvervsstyrelsen adgang til at foretage uanmeldte kontrolbesøg uden retskendelse
Den netop vedtagne lov om ændring af bemyndigelsesloven giver Erhvervsstyrelsen adgang til, uden retskendelse, at foretage uanmeldte og anmeldte kontrolbesøg hos alle eksporterende virksomheder, samt adgang til at kræve alle oplysninger der vedrører erhvervsstyrelsens kontrol- og tilsynsopgaver vedrørende dual-use eksportkontrol og handelssanktioner.
Artikel - 27.11.2020
-
Sygeforsikringen "danmark" indgår aftale om ny IT-platform med Netcompany
Sygeforsikringen "danmark" har indgået en rammeaftale om systemudvikling og drift af en ny cloudbaseret IT-platform med IT-leverandøren Netcompany. IT-platformen skal bidrage til en effektiv og driftssikker sagsbehandling til glæde for "danmark"'s medlemmer og samarbejdspartnere.
Plesner har bistået Sygeforsikringen "danmark" gennem hele forløbet.Highlight - 05.10.2020
-
Reglerne om anbringelse af ikke-erhvervsdrivende fondes midler foreslås lempet
Udkastet til bekendtgørelse om anbringelse og bestyrelse af fondes midler (herefter: Anbringelsesbekendtgørelsen) blev sendt i høring den 1. september 2020. Forslaget om ændring af anbringelsesbekendtgørelsen sker på baggrund af de senere års debat om, at der bl.a. i lyset de lave renteniveauer er behov for en modernisering af de nuværende regler for ikke-erhvervsdrivende fondes anbringelse af fondens midler. Høringsfristen udløber den 29. september.
Artikel - 04.09.2020
-
Eksportkontrol: Nyt lovforslag giver Erhvervsstyrelsen adgang til at foretage uanmeldte kontrolbesøg
Erhvervsministeren har sendt et nyt lovforslag i høring, der skal give Erhvervsstyrelsen adgang til uden retskendelse at foretage kontrolbesøg hos virksomheder, der har aktiviteter omfattet af EUs regler om dual-use eksportkontrol eller handelssanktioner. Kontrolbesøgene kan gennemføres med eller uden forudgående varsel. Samtidig foreslås Erhvervsstyrelsen tildelt adgang til at kræve alle oplysninger, der vurderes nødvendige for gennemførelsen af Erhvervsstyrelsens kontrol- og tilsynsopgaver på disse områder.
Artikel - 24.08.2020
-
Lovkrav om rapportering af dataetik træder i kraft i dag - Plesner inviterer til webinar 3. juli
Et nyt krav i årsregnskabsloven medfører pligt for store virksomheder til at supplere ledelsesberetningen med en redegørelse for virksomhedens politik for dataetik. Hvis virksomheden ikke har en politik for dataetik, er det også et krav, at ledelsesberetningen indeholder en redegørelse for, hvorfor man ikke har en sådan politik.
Artikel - 01.07.2020
-
Nyt krav om rapportering om dataetik i ledelsesberetningen træder i kraft den 1. juli 2020
Et nyt lovkrav i årsregnskabsloven medfører pligt for store virksomheder, om at supplere ledelsesberetningen med en redegørelse for virksomhedens politik for dataetik. Hvis virksomheden ikke har en politik for dataetik, skal ledelsesberetningen indeholde en redegørelse for, hvorfor man ikke har en sådan politik.
03.07.2020
-
Volkswagen Semler Finans Danmark A/S indgår implementerings- og driftsaftale med Banqsoft AS
Volkswagen Semler Finans Danmark A/S har indgået aftale om implementering og drift af en større IT-løsning fra softwarevirksomheden Banqsoft AS. Løsningen er et centralt element i Volkswagen Semler Finans Danmark A/S' ambition om at blive den førende udbyder af finansieringsløsninger inden for bilindustrien i Danmark. Plesner har bistået Volkswagen Semler Finans Danmark A/S gennem hele forløbet.
Highlight - 04.06.2020
-
"Lessons Learned" i lyset af coronakrisen - bør dine standardkontrakter have et eftersyn?
Mange virksomheder er stødt på en lang række juridiske udfordringer efter coronakrisens indtog, og virksomhederne har derfor forsøgt at finde klare svar i deres kontrakter på en række ubehagelige spørgsmål. Plesners team for Commercial Contracts ser nærmere på optimering af kontrakter i forlængelse af coronakrisen.
Artikel - 13.05.2020
-
Plesner bedst ratede advokatfirma i Danmark
Legal 500 har i deres nye ratingpublikation placeret Plesner i den højeste kategori (Tier 1) inden for 15 juridiske specialer. Plesner er dermed placeret i den højeste kategori i flere specialer end noget andet advokatfirma i Danmark.
Nyhed - 22.04.2020
-
Fristforlængelse for årsrapporter og nye lempede regler for elektroniske generalforsamlinger
Erhvervsstyrelsen har 7. april 2020 udstedt en ny bekendtgørelse, der forlænger fristerne for indsendelse af årsrapporter og afholdelse af ordinære generalforsamlinger. De nye regler giver også midlertidigt øget mulighed for at afholde generalforsamlinger fuldstændigt elektronisk. Den nye bekendtgørelse på Erhvervsstyrelsens område kommer i forlængelse af, at Folketinget som følge af coronavirus den 2. april vedtog en lov, som gav mulighed for at fastsætte regler, der fraviger en række af virksomhedernes forpligtelser på regnskabs- og selskabsområdet. Loven er endnu ikke udmøntet på Finanstilsynets område.
Artikel - 08.04.2020
-
Coronavirus - ny fristforlængelse for indsendelse af årsrapporter
Folketinget har den 2. april 2020 vedtaget en ny lov, der gør det muligt for erhvervsministeren at fastsætte regler, der udskyder virksomhedernes frist for indsendelse af årsrapporter samt afholdelse af deres ordinære generalforsamlinger. De nærmere regler vil blive fastsat i to bekendtgørelser inden for henholdsvis Erhvervsstyrelsens og Finanstilsynets områder.
Artikel - 02.04.2020
-
Coronavirus - reducering eller tilbagekaldelse af forslag om udbytte
Mange selskaber vil blive påvirket af coronavirus-krisen og vil som følge heraf potentielt være i en usikker økonomisk stilling. Størstedelen af de danske selskaber afholder i øjeblikket ordinære generalforsamlinger, og disse selskaber bør derfor overveje, om det med indkaldelsen til den ordinære generalforsamling allerede udmeldte forslag om udbytte skal reduceres eller helt tilbagekaldes. Denne Plesner Insight beskriver ledelsens mulighed for og ansvar i forhold til at ændre et allerede udmeldt forslag om udlodning af udbytte.
Artikel - 27.03.2020
-
Nye eksportkontrolregler for salg af værnemidler mod coronavirus (COVID-19)
Med henblik på at sikre at EUs medlemsstater har tilstrækkelige personlige værnemidler og medicinsk udstyr, har EU Kommissionen midlertidigt indført nye regler med krav om eksporttilladelse til at eksportere visse typer personlige værnemidler og medicinsk udstyr til lande uden for EU. Eksportvirksomheder skal være opmærksomme på, at de nye regler også vedrører toldkoder, som omfatter andet end medicinsk udstyr.
Artikel - 23.03.2020
-
Coronavirus - forlænget frist for ordinær generalforsamling og årsrapport
Virksomheder kan på grund af den aktuelle coronavirus-situation få forlænget fristen for afholdelse af ordinær generalforsamling og indsendelse af årsrapport. Det fremgår af en ny bekendtgørelse af 17. marts 2020. Opfylder virksomheden visse krav, vil årsrapporten være indsendt rettidigt, hvis det sker senest otte uger efter ophøret af forbuddet mod større arrangementer m.v. Den ordinære generalforsamling kan ligeledes afholdes rettidigt i denne otte ugers periode.
Artikel - 18.03.2020
-
Coronavirus - opdatering om selskabsret
Virksomheder mv. bør være opmærksom på, at hasteloven, som Folketinget vedtog torsdag aften, indeholder en særlig bestemmelse. Bestemmelsen gør det muligt at fastsætte regler om, at pligter, der ifølge lovgivningen påhviler private over for det offentlige, fraviges, i det omfang det som følge af foranstaltninger iværksat i medfør af denne lov vil være umuligt eller uforholdsmæssigt vanskeligt for den private opfylde pligten.
Artikel - 14.03.2020
-
Coronavirus' effekt på kommercielle aftaler
Mange kommercielle aftaler vil ikke kunne gennemføres som aftalt grundet det pludselige udbrud af coronavirus (COVID-19), og et spørgsmål som utvivlsomt vil gå igen er, hvem der skal bære det økonomiske tab som følge af manglende opfyldelse af aftalerne.
Artikel - 12.03.2020
-
Coronavirus - selskabsretslige konsekvenser
En række af de initiativer, som regeringen har indført med henblik på at mindske risikoen for smittespredning af coronavirus (COVID-19), omhandler forsamlinger af mennesker. Dette får blandt andet får betydning for afholdelsen af de generalforsamlinger, som en del selskaber, herunder børsnoterede selskaber, og andre virksomheder står over for at skulle afvikle i den kommende tid.
Artikel - 12.03.2020
-
Reviderede Anbefalinger for god Fondsledelse
Komiteen for god Fondsledelse har den 2. marts 2020 offentliggjort udkast til reviderede Anbefalinger for god Fondsledelse. Udkastet, der nu er sendt i høring, lægger bl.a. op til en ny anbefaling om, at bestyrelsen løbende bør forholde sig til, om fondens kapitalforvaltning modsvarer fondens formål og behov.
Artikel - 02.03.2020
-
Plesner får højst mulige rating i Chambers Global 2020
Det førende internationale ratingbureau Chambers Global har igen i år tildelt Plesner den højst mulige rating i Danmark.
Nyhed - 17.02.2020
-
Passwordbeskyttelse af virksomhedsoplysninger i CVR
Erhvervsstyrelsen informerer om muligheden for passwordbeskyttelse af virksomheders registreringsforhold i Erhvervsstyrelsens IT-system i lyset af tilfælde af misbrug af styrelsens digitale selvbetjeningsløsninger.
Artikel - 21.01.2020
-
Ny vejledning om vederlagspolitik og vederlagsrapport for børsnoterede selskaber
Erhvervsstyrelsen har den 27. november 2019 offentliggjort vejledning om selskabslovens krav til børsnoterede selskabers vederlagspolitik og vederlagsrapport. Vejledningen omhandler de nye regler vedrørende børsnoterede selskabers udarbejdelse af vederlagspolitik og vederlagsrapport i selskabslovens §§ 139a og 139b, som blev indført tidligere i år.
Artikel - 27.11.2019
-
Ny international guide til sanktioner
"International Comparative Legal Guide to: Sanctions 2020" er blevet offentliggjort. Plesner har bidraget med det danske kapitel i den nye guide, som giver et overblik over, hvordan sanktioner håndteres i 22 forskellige lande.
Artikel - 06.11.2019
-
Overblik: Konsekvenserne af et hard-Brexit
Der er fortsat en større risiko for, at Storbritannien forlader EU den 31. oktober 2019 uden en aftale om betingelserne for deres udtræden. Enhver virksomhed, der har samhandel med Storbritannien, bør derfor stadig forberede sig nøje på et no-deal Brexit. Plesner giver her et opdateret overblik over konsekvenserne inden for en række centrale juridiske områder.
Artikel - 17.09.2019
-
Crispy Food køber OTA Solgryn
Crispy Food har indgået aftale om køb af OTA Solgryn fra PepsiCo. OTA Solgryn, som er et af Danmarks mest ikoniske brands, er dermed igen danskejet. Plesner har rådgivet Crispy Food i forbindelse med transaktionen.
Highlight - 09.09.2019
-
Plesners team på IBA-konferencen 2019
Plesner er med igen, når advokater fra hele verden mødes den 22.-27. september 2019 i Seoul til IBA Annual Conference. Konferencen giver en unik mulighed for at udveksle seneste nyt om juridiske og forretningsmæssige forhold på et internationalt niveau.
Nyhed - 27.08.2019
-
Plesner får topplacering af Legal 500
Det anerkendte, internationale ratingbureau Legal 500 har placeret Plesner i den højeste kategori (Tier 1) inden for 14 forretningsområder.
Nyhed - 12.04.2019
-
Nye regler om iværksætter- og anpartsselskaber
Forslag om ændring af selskabsloven og årsregnskabsloven er netop blevet vedtaget. Ændringerne træder i kraft allerede fra mandag den 15. april 2019. De nye regler indebærer, at iværksætterselskaber afskaffes som selskabsform, og at kapitalkravet til anpartsselskaber sænkes fra 50.000 kr. til 40.000 kr.
Artikel - 12.04.2019
-
De store virksomheder kårer atter Plesner som Danmarks bedste advokatfirma
Plesner ligger nr. 1 i Prosperas "Tier 1 Law Firm Review Denmark 2019".
Nyhed - 22.03.2019
-
Chambers Europe giver Plesner højeste rating i 10 specialer
De nye ratings fra Chambers Europe understreger Plesners førerposition i Danmark. Plesner er placeret i den højeste kategori (band 1) inden for 10 centrale juridiske specialer. Ingen danske advokatfirmaer har opnået flere topplaceringer.
Nyhed - 12.03.2019
-
Nye danske regler om aktionærrettigheder
EU's aktionærrettighedsdirektiv bliver nu implementeret i Danmark med en række nye regler i selskabsloven. Lovforslaget er netop blevet fremsat i Folketinget, og det forventes ikke, at den politiske behandling vil medføre nogle væsentlige ændringer.
Artikel - 04.03.2019
-
Nye regler om iværksætter- og anpartsselskaber i høring
Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om at afskaffe iværksætterselskaber som selskabsform, og i stedet nedsætte kapitalkravet for anpartsselskaber til 40.000 kr. Lovforslaget, der skal implementere aftalen, er netop sendt i høring.
Artikel - 28.02.2019
-
Overblik: Konsekvenserne af et "hard-Brexit"
Der er en større risiko for, at Storbritannien forlader EU uden en aftale om betingelserne for deres udtræden. Plesner giver her et stort samlet overblik over konsekvenserne af et hard-Brexit inden for en række centrale juridiske områder.
Artikel - 28.12.2018
-
BioInnovation Institute indgår første strategiske partnerskab
BioInnovation Institute (BII) har indgået sit første strategiske partnerskab med Plesner. BII fokuserer på life science start-up virksomheder, og som samarbejdspartner i BII-netværket tilbyder Plesner juridisk rådgivning til BII's start-ups.
Nyhed - 17.12.2018
-
Plesner på Folkemødet
Plesner deltager på årets Folkemøde, der traditionen tro foregår i Allinge på Bornholm.
Nyhed - 14.06.2018
-
Nye regler i selskabsloven vedtaget
Forslag om ændring af selskabsloven er netop blevet vedtaget. De nye regler vil bl.a. betyde, at der indføres lempeligere regler for stiftelse af aktieselskaber samt omdannelse til aktieselskaber. Samtidig risikerer visse virksomheder og erhvervsdrivende fonde at blive tvangsopløst, hvis de mangler at registrere deres reelle ejere.
Artikel - 22.05.2018
-
Lempelse af reglerne om medarbejderaktier er vedtaget
Folketinget har som ventet vedtaget en ændring af reglerne om beskatning af medarbejderaktier, som medfører, at muligheden for at blive beskattet efter de lempelige regler i ligningslovens § 7 P udvides.
Artikel - 18.05.2018
-
Ændring af selskabsloven på vej
Erhvervsministeren har fremsat et nyt forslag om ændring af selskabsloven. De nye regler vil bl.a. betyde, at der indføres lempeligere regler for stiftelse af aktieselskaber samt omdannelse til aktieselskaber. Vedtages lovforslaget risikerer virksomheder desuden at blive tvangsopløst, hvis de mangler at registrere deres reelle ejere.
Artikel - 22.03.2018
-
Chambers Europe - Plesner toprated i 11 specialer
Plesner er i den nye 2018-udgave af ratingpublikationen Chambers Europe placeret i den højeste kategori (band 1) inden for 11 juridiske specialer. Ingen danske advokatfirmaer har flere band 1-placeringer.
Nyhed - 20.03.2018
-
Plesner får højst mulige rating af Chambers
Chambers Global har igen i år tildelt Plesner den højst mulige rating inden for samtlige specialer, som det anerkendte internationale ratingbureau har bedømt.
Nyhed - 05.03.2018
-
Capidea etablerer ny kapitalfond
Capidea Management har for nyligt etableret sin tredje fond, Capidea Kapital III K/S. Plesner har bistået Capidea med hele processen i forbindelse med etableringen.
Highlight - 11.01.2018
-
Novo Nordisk Fonden etablerer BioInnovation Institute
Novo Nordisk Fonden tager initiativ til at etablere et nyt center, der skal hjælpe med at udvikle og modne de bedste forskningsprojekter. Plesner har bistået Novo Nordisk Fonden med initiativet.
Highlight - 18.12.2017
-
Plesner udpeget som førende inden for franchise
Plesner er netop blevet anerkendt af det internationale ratingbureau Who's Who Legal for sin førende position inden for franchise. Advokat, partner Jacob Ørskov Rasmussen er som én af kun en håndfuld danske advokater blevet listet som "Leading Franchise Lawyer" i 2017-udgaven af Who's Who Legal: Franchise.
Nyhed - 20.09.2017
-
Selskabsret - Pligt til at registrere reelle ejere
Den 23. maj 2017 indføres et nyt register over reelle ejere af selskaber, fonde og virksomheder mv. (lov nr. 262/2016). Det sker for at skabe øget transparens omkring danske virksomheders reelle ejerstruktur. Senest den 1. december 2017 skal de eksisterende omfattede virksomheder registrere de påkrævede oplysninger om virksomhedernes reelle ejere hos Erhvervsstyrelsen.
Artikel - 17.05.2017
-
Plesner konsoliderer førende position i Legal 500
Plesner får en absolut topplacering af det anerkendte, internationale ratingbureau Legal 500. I år er Plesner placeret i den bedste kategori (Tier 1) i 16 ud af de 17 forretningsområder, som Legal 500 har bedømt. Plesner er ét af kun to danske advokatfirmaer med så mange Tier 1-placeringer.
Nyhed - 28.04.2017
-
Plesner styrker topplacering i Chambers Europe
I 2017-udgaven af ratingpublikationen Chambers Europe har Plesner styrket sin position og er nu placeret i den højeste kategori, band 1, inden for 11 juridiske specialer.
Nyhed - 21.04.2017
-
Chambers kårer Plesner til "Law Firm of the Year"
Det førende internationale ratingbureau Chambers and Partners har kåret Plesner til "Danish Law Firm of the Year 2017".
Nyhed - 18.04.2017
-
Sådan reguleres franchise i Danmark
Franchise som forretningskoncept bliver reguleret vidt forskelligt fra land til land. I den nye fjerde udgave af den internationale publikation "The Franchise Law Review" gennemgår advokat, partner Jacob Ørskov Rasmussen vilkårene for franchising i Danmark.
Artikel - 30.03.2017
-
Plesner får højeste rating af Chambers Global
Plesners får igen tildelt den højst mulige rating af Chambers Global inden for samtlige specialer, som det internationale ratingbureau har bedømt.
Nyhed - 20.03.2017
-
Revisorforordningen - fem gode råd til generalforsamlingen
Verdens førende inden for finansiel administration, Computershare, har rådført sig med Plesner om den nye revisorforordning, der trådte i kraft i juni 2016.
Artikel - 10.02.2017
-
Nye EU-regler om aktionærrettigheder på vej
Forslaget til ændring af aktionærrettighedsdirektivet er forhandlet færdigt på EU-niveau, og ændringerne forventes at blive vedtaget i foråret 2017. Formålet med de foreslåede ændringer i aktionærrettighedsdirektivet (direktiv 2007/36 EF) er at styrke god selskabsledelse i børsnoterede selskaber ved at øge aktionærernes mulighed for at udøve aktivt ejerskab samt at gøre handel med aktier mere gennemsigtig.
Artikel - 03.01.2017
-
Lovforslag om lovliggørelse af kapitalejerlån er blevet vedtaget
Folketinget har vedtaget lovforslaget om ændring af selskabsloven og årsregnskabsloven, der betyder, at det under visse betingelser bliver muligt at yde kapitalejerlån. Lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2017.
Artikel - 16.12.2016
-
Nyt lovforslag vil lovliggøre aktionærlån
Erhvervs- og vækstministeren har fremsat et lovforslag til ændring af selskabsloven og årsregnskabsloven, hvorefter det nuværende forbud mod aktionærlån ikke vil gælde, såfremt visse betingelser er opfyldt. Lovforslaget blev fremsat den 5. oktober 2016, og de nye regler vil få virkning fra den 1. januar 2017.
Artikel - 20.10.2016
-
PenSam i stor IT-outsourcing
PenSam har netop indgået en aftale om at outsource drift og udvikling af alle sine IT-systemer på pensionsområdet og koncernfælles IT til KMD. Aftalens omfang er usædvanligt i pensionsbranchen og er den største erhvervsaftale i KMDs historie. Plesner har bistået PenSam i forbindelse med aftalen.
Highlight - 30.09.2016
-
Børsnoterede selskaber skal snart have en LEI-kode
Foreslået ændring af bekendtgørelse om udsteders oplysningsforpligtelser vil medføre, at alle udstedere af børsnoterede værdipapirer skal have en LEI-kode ved indsendelse af oplysninger til Finanstilsynet fra 1. januar 2017.
Artikel - 02.09.2016
-
Brexit: Selskabsretlige overvejelser
Selvom om det nu er to måneder siden, Storbritannien stemte sig selv ud af EU, er der ikke taget et eneste afgørende skridt på vejen til en reel udmeldelse. Det ser ud til at blive en maraton-proces mere end et sprint. Derfor er der al mulig god grund til at vente og se tiden an.
Artikel - 26.08.2016
-
Storbritannien på vej ud af EU - Plesner rådgiver om konsekvenserne
Resultatet af den britiske EU-afstemning blev offentliggjort fredag den 24. juni 2016 - Storbritannien stemte for at forlade EU. Vi har nedsat en særlig Brexit Task Force med specialister på tværs af hele huset, der står til rådighed for vores klienter, og vi vil løbende orientere om udviklingen her på www.plesner.com.
Artikel - 24.06.2016
-
En række kommanditselskaber skal indberette til offentligt ejerregister
Den 1. juli 2016 omfattes en række kommanditselskaber også af indberetningspligten til det offentlige ejerregister. Det fremgår af en ny bekendtgørelse fra Erhvervsstyrelsen.
Artikel - 14.06.2016
-
Bøder til franchisegiver og franchisetagere for prisaftaler om malkerobotter
Lely Nordic, som opererer et franchisekoncept for salg af malkerobotter til landbruget, har sammen med sine tre danske franchisetagere, Lely Centrene, accepteret bøder på samlet over 1 mio. kr. for at koordinere priser og dele markeder i strid med konkurrencereglerne.
Artikel - 11.05.2016
-
Mr. Selskabsret vælger Plesner
Det er en særdeles stærk, offentlig profil inden for selskabsret og fondsret, der nu søger over i rådgivningsbranchen. Underdirektør i Erhvervsstyrelsen, cand. jur. Lars Bunch, tiltræder den 1. juni som Senior Advisor i Plesner.
Nyhed - 02.05.2016
-
Berendsen vinder sag i svensk Højesteret
Berendsen-koncernen har i den svenske Højesteret netop fået medhold i en afgørende del-sag mod Electrolux, som har relation til forurening af en række tidligere Electrolux-ejendomme. Plesner har været hovedrådgiver for Berendsen i sagen.
Highlight - 28.04.2016
-
Kohberg-ejere investerer i fødevarevirksomheden SEiMEi
Koff A/S - moderselskabet bag bl.a. Kohberg Bakery Group A/S - har indgået et partnerskab med iværksætteren Allan Feldt i forhold til fødevarevirksomheden SEiMEi. Plesner har bistået Koff A/S med investeringen i SEiMEi.
Highlight - 24.02.2016
-
Ny bog åbner dansk kontraktret for engelsktalende
Bogen "Danelaws on Contracts - principles, practices and law today" er netop udkommet. Det er dansk kontrakt-lovgivning oversat til engelsk af advokater, så vidt vides for første gang, med en beskrivelse af retsprincipper og gængse kontraktklausuler. En opslagsbog for alle, der arbejder med danske kontrakter og aftaler på engelsk.
Nyhed - 17.11.2015
-
Undgå tre faldgruber ved outsourcing
Hvad har indflydelse på, om en outsourcing går godt eller skidt? Advokat, partner Jacob Christensen og advokat, partner Niels Chr. Ellegaard skriver i Børsen om outsourcing.
Artikel - 07.10.2015
-
Lovforslaget om bl.a. afskaffelse af ihændehaveraktier er blevet vedtaget
Til gennemførelse af en del af initiativerne i skattelypakken på erhvervsområdet har Folketinget den 26. maj 2015 vedtaget lovforslag nr. L 172 om ændring af selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder, lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme og skattekontrolloven. Lovforslaget blev vedtaget som fremsat.
Artikel - 28.05.2015
-
Sådan sikrer bestyrelsen selskabets compliance-procedurer
Bestyrelser har fået et øget fokus på compliance-relaterede forhold og på risikoen for at ifalde bestyrelsesansvar, hvis noget i selskabets compliance-procedurer måtte svigte. Advokat og partner i Plesner Jacob Christensen skriver i Børsen Ledelse om Compliance og risikostyring set fra bestyrelsens perspektiv.
Artikel - 22.05.2015
-
Franchising reguleres stærkt nationalt
Til trods for at mange franchisedrevne virksomheder er internationale, er der ikke to lande, der regulerer franchising ens.
Artikel - 09.04.2015
-
Lovforslag om ændring af selskabsloven og andre love vedrørende ihændehaveraktier
Til gennemførelse af en del af initiativerne i skattelypakken på erhvervsområdet har erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen den 25. marts 2015 fremsat lovforslag nr. L 172 om ændring af selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder, lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme og skattekontrolloven.
Artikel - 30.03.2015
-
De sidste ændringer i selskabsloven er trådt i kraft
De sidste ændringer af selskabsloven er trådt i kraft den 15. marts 2015.
Artikel - 19.03.2015
-
Ny vejledning om kønssammensætningen i bestyrelser
Erhvervsstyrelsen har udarbejdet en ny vejledning om måltal og politik for kønssammensætningen i de øverste ledelsesorganer.
Artikel - 09.03.2015
-
Det Offentlige Ejerregister er klar til registreringer
Erhvervsstyrelsen oplyser, at Det Offentlige Ejerregister er åbent og klar til registreringer af selskabers ejerforhold fra den 15. december 2014.
Artikel - 18.12.2014
-
Generationsskifte af virksomheder og fast ejendom - overblik og status
De fleste virksomhedsejere vil med fordel kunne stille sig selv det spørgsmål, om det vil være en fordel for dem og deres børn at påbegynde et generationsskifte af virksomheden. Et generationsskifte involverer ofte flere aktører og kræver udover personlige overvejelser også, at der tages stilling til mange juridiske og regnskabsmæssige forhold. Modellen for et generationsskifte vil derfor ofte afhænge af en lang række faktorer. I artiklen beskrives de overordnede principper for et generationsskifte og de muligheder, man har efter den gældende lovgivning inden for navnlig skatte- og afgiftsområdet.
Artikel - 11.12.2014
-
Indførelsen af Det Offentlige Ejerregister
Erhvervsstyrelsen forventer, at det offentlige, elektroniske ejerregister vil blive indført per 15. december 2014.
Artikel - 25.11.2014
-
Anbefalinger for god fondsledelse af erhvervsdrivende fonde
Komiteen for god Fondsledelse har nu udarbejdet et udkast til Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Forslaget blev sendt i høring den 5. november 2014.
Artikel - 07.11.2014
-
Eksportkontrol - opfølgning på udviklingen i Ukraine
Vi følger udviklingen i Ukraine og Krim-halvøen nøje. Siden vores nyhedsbrev af 14. marts 2014 har både EU og USA vedtaget nye sanktioner mod Rusland.
Artikel - 16.09.2014
-
Bestyrelser bør overveje at vedtage en skattepolitik
Komitéen for god Selskabsledelse har i en kommentar til Anbefalingerne for god Selskabsledelse tydeliggjort, at bestyrelser bør overveje at vedtage en skattepolitik
Artikel - 15.07.2014
-
Ny lov om erhvervsdrivende fonde
Den 3. juni 2014 vedtog Folketinget ny lov om erhvervsdrivende fonde. Ved loven tilpasses en lang række forhold i væsentligt omfang til Selskabsloven, kravene til ledelsen skærpes, revisors stilling og rapporteringsforpligtelser overfor fondsmyndigheden styrkes og der sikres større åbenhed og klarhed om fondene. Vi sætter i nærværende nyhedsbrev fokus på, hvad den nye lov i praksis betyder for eksisterende og nye erhvervsdrivende fonde.
Artikel - 11.07.2014
-
Seminar om forbrugeraftaleloven og anti-korruption
Michael Hopp og Claus Ryberg Hoffmann, begge advokater hos Plesner, er oplægsholdere på Dansk Mode og Textil (DM&T)'s seminar om forbrugeraftaleloven og anti-korruption, som afholdes i Herning den 19. juni 2014.
Nyhed - 19.05.2014
-
Eksportkontrol - opfølgning på udviklingen i Ukraine
Vi følger udviklingen i Ukraine og Krim-halvøen nøje. Siden vores seneste nyhedsbrev vedr. eksportkontrol har både EU og USA vedtaget nye sanktioner.
Artikel - 19.03.2014
-
Eksportkontrol
Området for eksportkontrol er i konstant udvikling. Blandt andet påvirker uroen i Ukraine og Ruslands tilstedeværelse på Krim-halvøen danske virksomheders handel med Ukraine. Udenrigsministeriet har endvidere justeret på retningslinjerne for eksportkontrol af våben, krigsmateriel og dual use produkter til slutbrugere i Mellemøsten.
Artikel - 14.03.2014
-
Overholdelse af straffelovgivning og regulering på bestikkelses- og korruptionsområdet
Artikel - 18.02.2014
-
Indførelse af mulighed for at udarbejde og aflægge årsrapport på engelsk
Folketinget har den 3. december 2013 vedtaget et lovforslag vedrørende ændring af årsregnskabsloven, selskabsloven og visse andre love. Med virkning fra 1. januar 2014 bliver det herefter muligt for såvel noterede som unoterede selskaber udelukkende at udarbejde og aflægge årsrapport på engelsk.
Artikel - 16.12.2013
-
Klarhed omkring ikrafttrædelsestidspunktet for en række ændringer af blandt andet selskabsloven
Erhvervsstyrelsen har den 13. december 2013 udstedt en bekendtgørelse om ikrafttrædelsestidspunktet for en række væsentlige ændringer i selskabsloven, årsregnskabsloven og lov om visse erhvervsdrivende virksomheder.
Artikel - 16.12.2013
-
Ændringer i bl.a. selskabsloven med ikrafttrædelse 1. januar 2014
Erhvervsstyrelsen har i oktober offentliggjort, at en række ændringer i bl.a. selskabsloven træder i kraft den 1. januar 2014.
Artikel - 29.11.2013
-
Ny ordning vedrørende notarbekræftelser
Ved bekendtgørelse nr. 1118 af 23. september 2013 blev der med virkning fra 1. oktober 2013 indført en ny ordning, der har til formål at lette processen for visse notarforretninger for selskaber og andre juridiske personer.
Artikel - 29.11.2013
-
Lovforslag indeholdende præcisering af reglerne om den kønsmæssige sammensætning i ledelsen
Erhvervs- og vækstministeren har den 2. oktober 2013 fremsat et lovforslag, der blandt andet indebærer en præcisering af, hvilke virksomheder der er omfattet af reglerne om den kønsmæssige sammensætning i ledelsen, der blev indført i december 2012. I forbindelse med lovforslagets behandling blev der den 21. november 2013 fremsat et ændringsforslag, hvorefter den foreslåede præcisering udgår af lovforslaget. Uanset om dette måtte blive tilfældet, er der med forslaget af 2. oktober 2013 alene tale om præciseringer af de nugældende regler, hvorfor forslagets indhold under alle omstændigheder har betydning for forståelsen af de nugældende regler.
Artikel - 29.11.2013
-
Getting the Deal Through - Franchise
Artikel - 21.11.2013
-
Forslag til ny lov om erhvervsdrivende fonde sendt i høring
Den 10. juli 2013 sendte erhvervs- og vækstministeren et forslag til ny lov om erhvervsdrivende fonde ("Erhvervsfondsloven") i høring. Lovforslaget er udarbejdet i forlængelse af og bygger på Erhvervsfondsudvalgets rapport, der blev offentliggjort i december 2012. Det forventes, at lovforslaget vil blive fremsat i oktober 2013.
Artikel - 16.08.2013
-
Eksportkontrol - ny vejledning
Rådet for den Europæiske Union har vedtaget en ny vejledning om, hvordan man som eksportør undersøger, om en kunde er ejet eller kontrolleret af en person eller virksomhed, som er omfattet af reglerne om indefrysning også kaldet indirekte tilrådighedsstillelse.
Artikel - 05.08.2013
-
Ændring af renteloven
Den 1. marts 2013 træder en ændring af renteloven i kraft, der blandt andet betyder, at den aftalte betalingsfrist mellem to erhvervsdrivende eller en erhvervsdrivende og en offentlig myndighed som udgangspunkt ikke kan fastsættes til mere end 30 dage.
Artikel - 28.02.2013
-
Forældelse af selskabers krav på ikke-indbetalt selskabskapital
Nyhed - 07.02.2013
-
Forslag til nye og forenklede anbefalinger for god selskabsledelse
Den 7. januar 2013 offentliggjorde Komitéen for god Selskabsledelse forslag til reviderede anbefalinger for god selskabsledelse. Komitéen har lagt vægt på at forenkle anbefalingerne, og de nuværende 79 anbefalinger reduceres ifølge forslaget til 50 anbefalinger. Derudover har Komitéen haft særlig fokus på de helt centrale områder, der skal sikre selskabernes muligheder for værdiskabelse.
Artikel - 23.01.2013
-
Nyt lovudkast skal styrke indsatsen over for økonomisk kriminalitet – lovforslag om ændring af straffeloven, retsplejeloven og flere andre love
Den 10. januar 2013 sendte justitsminister Morten Bødskov et lovudkast om styrket indsats over for økonomisk kriminalitet i høring. Lovudkastet indeholder blandt andet en skærpelse af strafferammen for kursmanipulation og bestikkelse, en udvidelse af muligheden for at fratage retten til at drive virksomhed i selskabsform og giver politiet og anklagemyndigheden nye redskaber til at efterforske og retsforfølge økonomisk kriminalitet.
Artikel - 11.01.2013
-
Dansk bidrag til bogen "The Anti-Bribery and Anti-Corruption Review"
Artikel - 07.01.2013
-
Revision af lov om erhvervsdrivende fonde (Erhvervsfondsudvalgets rapport)
Den 18. december 2012 offentliggjorde Erhvervsfondsudvalget sin rapport med forslag til ændring af lov om erhvervsdrivende fonde (lovbekendtgørelse nr. 560 af 19. maj 2010 om erhvervsdrivende fonde herefter "Erhvervsfondsloven"). Advokat Christian Th. Kjølbye fra Plesner har deltaget i Erhvervsfondsudvalgets arbejde som sagkyndigt medlem udpeget af erhvervs- og vækstministeren.
Artikel - 21.12.2012
-
Nye retningslinjer til U.S. Foreign Corrupt Practices Act og ændringer i retningslinjerne til UK Bribery Act
Den 14. november 2012 fremlagde U.S. Department of Justice ("DOJ") og Securities and Exchange Commission ("SEC") nye retningslinjer til den amerikanske Foreign Corrupt Practices Act ("FCPA"). De nye retningslinjer erstatter de tidligere retningslinjer (Lay Person's Guide) og indeholder en række fortolkningsbidrag, herunder vedrørende brug af facilitation payments i USA.
Den 9. oktober 2012 fremlagde the United Kingdom's Serious Fraud Office ("SFO") en revideret udgave af de officielle retningslinjer til UK Bribery Act ("UKBA").
Artikel - 21.11.2012
-
Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd
Den 1. november 2012 trådte lov om Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd i kraft. Med loven oprettes en mæglings- og klageinstans, hvor klager om overtrædelse af OECD's retningslinjer for multinationale virksomheder kan behandles. Uagtet at institutionens udtalelser ikke er retlig bindende, skal danske virksomheder og organisationer være særligt opmærksomme på betydningen af den nye institution.
Artikel - 05.11.2012
-
Den danske model for flere kvinder i bestyrelsen
Artikel - 27.09.2012
-
Den danske model for flere kvinder i bestyrelsen
Regeringen har den 29. juni 2012 fremsat et udkast til forslag til ændring af en række love, deriblandt selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder og årsregnskabsloven. Det endelige lovforslag forventes fremsat i oktober 2012.
Artikel - 11.09.2012
-
Partner i Plesner, advokat Christian Th. Kjølbye, udpeget til Erhvervsfondsudvalg af Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn
Nyhed - 18.05.2012
-
Plesner strukturerer et grundlæggende forretningsområde: Commercial Contracts
Nyhed - 15.05.2012
-
CORPORATE NEWS ALERT - Opdaterede anbefalinger fra Komitéen for god Selskabsledelse
Den 9. juni 2011 fik Komitéen for god Selskabsledelse ny formand, idet direktør Birgit Aagaard-Svendsen, J. Lauritzen A/S, erstattede Sten Scheibye, der udtræder af komitéen efter 8 års engagement.
Artikel - 24.08.2011
-
Markedsføringslovens oplysningskrav ved kreditkøb - en aktuel problemstilling
En dansk bilforhandler har for nylig fået en bøde på kr. 25.000 for overtrædelse af markedsføringslovens regler om prisoplysninger ved kreditkøb.
Artikel - 23.03.2011
-
Nye retningslinjer for flexleasingordningen
SKAT udsendte den 25. november 2010 et styresignal (SKM2010.748.SKAT) med nærmere retningslinjer vedrørende SKATs krav til flexleasingaftalers indhold og udformning. Dette styresignal er udsendt i en revideret version den 13. januar 2011 (SKM2011.27.SKAT), hvor kravene til udformningen af flexleasingaftaler er lempet i forhold til den tidligere version af styresignalet.
Folketinget har desuden ved lov nr. 1361 af 8. december 2010 vedtaget lovforslag L 23/2010, der ændrer betingelserne for den løbende forrentning af den resterende registreringsafgift for køretøjer, der indgår under flexleasingordningen.
Artikel - 23.03.2011
-
Bilsælgers oplysningspligt i relation til produktionstidspunkt
På baggrund af fire domme fra Landsretterne gennemgås spørgsmålet, om en bilsælger har pligt til at undersøge og oplyse en privat køber om tidspunktet for produktionen af bilen, eller om det er tilstrækkeligt, at der gives oplysning om tidspunktet for første indregistrering og/eller modelår.
Artikel - 23.03.2011
-
Incoterms 2010
Det Internationale Handelskammer ICC har i mere end 70 år udarbejdet og offentliggjort de såkaldte Incoterms® (International Commercial Terms), som netop er udkommet i 2010-udgaven.
Artikel - 05.10.2010
-
Seminar om ledelsesansvar og ledelsesmodeller
Plesner har hermed fornøjelsen at invitere til seminar om ledelsesansvar og ledelsesmodeller onsdag den 22. september 2010, kl. 9.00-12.00.
Artikel - 18.08.2010
-
Ledelsesansvar og ledelsesmodeller
På seminaret vil ændringerne i Selskabsloven samt konsekvenserne deraf for ledelsens ansvar samt ejerkredsens overvejelser vedrørende valg af ledelsesmodel blive gennemgået.
Læs mere og tilmeld dig seminaret her
Med venlig hilsen
Plesner
Artikel - 18.08.2010
-
Ny vejledning om ejeraftaler (aktionæroverenskomster)
I forlængelse af vores nyhedsbrev fra juli 2009 om blandt andet ejeraftaler kan vi oplyse, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i juli måned 2010 har udgivet en vejledning om de nye regler om ejeraftaler (aktionæroverenskomster).
Artikel - 18.08.2010
-
Opretholdelse af konsignationsforholdet ved forhandlerens konkurs - betingelser og nødvendige foranstaltninger
Ved konsignation forstås en salgsform, hvor sælger forbeholder sig ejendomsretten til det solgte, indtil købesummen er betalt, men hvor køber samtidig – i modsætning til et almindeligt salg med ejendomsforbehold – har ret til at videresælge det købte.
Artikel - 05.05.2010
-
Bilforhandler i betalingsstandsning - importørens retsstilling
I gensidigt bebyrdende aftaler om løbende retsforhold ses ofte indsat en bestemmelse om, at den ene parts betalingsstandsning eller konkurs anses for at udgøre en hævebegrundende misligholdelse af aftalen. Bestemmelser af denne karakter ses også typisk i bilbranchens forhandleraftaler og har til formål at sikre importøren mod at lide (yderligere) tab, idet handel med en forhandler, der er under betalingsstandsning eller konkurs, ikke giver importøren sikkerhed for rettidig og fuld betaling ved forfaldstid. Importøren vil derfor typisk have et ønske om at hæve forhandleraftalen på så tidligt et tidspunkt som muligt for derved for eksempel at få mulighed for at tilbagetage biler, som måtte være solgt i konsignation, og for at undgå risikoen for, at der gennem yderligere samhandel bliver oparbejdet et usikret tilgodehavende hos forhandleren.
Artikel - 05.05.2010
-
Konsignation og virksomhedspant i fabriksnye biler - kolliderende rettigheder og nødvendige foranstaltninger
I 2006 blev det muligt for erhvervsdrivende at give pant i alt, hvad virksomheden ejer og fremtidig erhverver (virksomhedspant), herunder blandt andet i kundefordringer, varelagre, fabriksnye biler og driftsmidler m.v. Virksomhedspantet etableres ved et skadesløsbrev med en fast beløbsgrænse for størrelsen af det krav, pantet yder sikkerhed for, og det skal tinglyses i pantsætters personbog for at få virkning over for kreditorer og godtroende aftaleerhververe.
Artikel - 05.05.2010
-
Den fremtidige konkurrenceretlige regulering af motorkøretøjsbranchen
Den 21. december 2009 offentliggjorde EU-Kommissionen sit forslag til den fremtidige konkurrenceretlige regulering af motorkøretøjsbranchen, da den nuværende regulering, Forordning 1400/2002, gruppefritagelsen for vertikale aftaler om salg af nye biler, reparations- og vedligeholdelsesydelser samt reservedele ("2002 Motorkøretøjsforordningen"), udløber den 31. maj 2010. Kommissionens forslag er i høring indtil den 10. februar 2010.
Artikel - 01.02.2010
-
Ændringer inden for selskabslovene - Lovforslag nr. L 51
Artikel - 18.04.2006