Seneste nyt om IP-ret
Læs alle vores insights om ip-ret
-
En ny æra - enhedspatentet og den fælles europæiske patentdomstol er nu i kraft
Så er den fælles europæiske patentdomstol (UPC) og enhedspatentet (UP) omsider en realitet.
Artikel - 02.06.2023
-
Rettigheder til McDonald's BIG MAC varemærke delvist opretholdt
Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsrets (EUIPO) appelkammer (BoA) har nu afgjort, at McDonald's BIG MAC varemærke alligevel ikke skal ophæves. Afgørelsen indeholder relevante pointer i forhold til dokumentation for brug af registrerede varemærker.
Artikel - 25.05.2023
-
Plesner får topvurderinger i Legal 500
Det anerkendte, internationale ratingbureau Legal 500 placerer Plesner i den højeste kategori (Tier 1) inden for 14 juridiske specialeområder.
Nyhed - 13.04.2023
-
Nyt om produktefterligninger - en afslutning af Anne Black-sagen
Højesteret har den 23. marts 2023 sat punktum i sagen mellem Anne Black, Ronald og Salling Group omhandlende produktefterligning af Anne Blacks hængepotte, vase og lågkrukke. Højesterets afgørelse indeholder bl.a. interessante konklusioner i forhold til udmåling af økonomisk kompensation i denne type sager.
Artikel - 31.03.2023
-
Fra 22. juni 2023 omfatter forordningen om medicinsk udstyr (MDR) også visse typer af udstyr uden medicinsk formål
Reglerne i MDR vil fra den 22. juni 2023 finde anvendelse for flere typer af produkter. Det sker med baggrund i EU-Kommissionens gennemførelsesforordning af 2. december 2022 om fastlæggelse af fælles specifikationer for udstyr uden et erklæret medicinsk formål, men som omfattet af bilag XVI i MDR.
Artikel - 31.03.2023
-
Chambers Europe giver Plesner højeste rating i 8 specialer
Igen i år understreger Chambers Europe, at Plesner er helt i toppen blandt de danske advokatfirmaer.
Nyhed - 16.03.2023
-
Plesner får højst mulige rating i Chambers Global 2023
Det førende internationale ratingbureau Chambers Global har igen i år tildelt Plesner den højst mulige rating i Danmark.
Nyhed - 20.02.2023
-
Alle ansøgninger om kliniske forsøg skal fra den 31. januar 2023 indsendes via EU-portalen CTIS
Den 31. januar 2023 blev det obligatorisk at indsende ansøgninger om nye kliniske forsøg på EU-portalen CTIS, og dermed er forordningen for kliniske forsøg fra 2022 nu fuldt implementeret.
Artikel - 03.02.2023
-
Nyt om produktefterligninger - afgørelse om vederlag og erstatning i sagen om Würtz- og Bitz-stellet
Sø- og Handelsretten har i denne uge udmålt økonomisk kompensation for Christian Bitz og F&H's nærgående efterligning af dele af Skjalm P-stellet designet af Kasper Heie Würtz.
Artikel - 02.02.2023
-
EPO gør klar til UPC opstart
Den europæiske patentmyndighed, EPO, har i forberedelsen op til UPC gjort to nye formularer tilgængelige på sin hjemmeside, der giver mulighed for hhv. at indgive en tidlig anmodning om enhedspatent og at anmode om udsættelse af udstedelsen af europæiske patenter.
Artikel - 22.12.2022
-
EU-Domstolen opretholder praksis om parallelimport af lægemidler
EU-Domstolen har i en principiel afgørelse af den 17. november 2022 fastslået, at direktivet om forfalsket medicin ikke ændrer på EU-Domstolens praksis om parallelimport af lægemidler. EU-Domstolen har dermed underkendt Lægemiddelstyrelsen, som i en vejledning havde udstedt krav om, at parallelimporterede lægemidler som hovedregel skal ompakkes til nye pakninger. Plesner har bistået H. Lundbeck A/S i sagen.
Highlight - 30.11.2022
-
Sonion vinder patentsag mod Huawei og Sony
Efter anmodning fra det danske selskab Sonion har Sø- og Handelsretten ved kendelse afsagt den 21. juni 2022 nedlagt midlertidigt forbud mod salg af en række høretelefoner markedsført af de verdensomspændende elektronikvirksomheder Sony og Huawei. Sonion blev under sagen bistået af Plesner.
Highlight - 22.06.2022
-
Plesner modtager tre priser ved årets Managing IP Awards
Plesners team for IP-ret har ved årets Managing IP Awards endnu engang modtaget prestigefyldte priser. Som det mest vindende danske advokatkontor har Plesner modtaget priserne Denmark Patent Contentious Firm of the Year og Denmark Copyright & Design Firm of the Year. Herudover modtog advokat og partner Kasper Frahm prisen som Denmark Practitioner of the Year (Law Firms).
Nyhed - 16.06.2022
-
Plesner og Dansk Industri inviterer til arrangement om det nye europæiske patentsystem
Onsdag den 15. juni 2022 stiller Plesner og Dansk Industri skarpt på den kommende fælles patentdomstol, der allerede forventes at åbne dørene i slutningen af 2022 eller starten af 2023, når vi afholder arrangement om forberedelser til den fælles patentdomstol.
15.05.2022
-
Demant A/S frasælger sin Hearing Implants-division
Plesner har bistået Demant A/S med forhandlingen af en aftale om frasalg af Demants Hearing Implants-division "Oticon Medical". Det var i den forbindelse vigtigt at sikre eksisterende kunder livslang servicering og support.
Highlight - 27.04.2022
-
Plesner får topvurderinger i Legal 500
Det anerkendte, internationale ratingbureau Legal 500 placerer Plesner i den højeste kategori (Tier 1) inden for 13 forretningsområder.
Nyhed - 19.04.2022
-
Etablering af dansk DesignNævn
En række danske organisationer har stiftet DesignNævnet, der har til hensigt at behandle tvister om fremtoningsbeskyttelse af arkitektur, design og kunsthåndværk.
Artikel - 30.03.2022
-
Chambers Europe giver Plesner højeste rating i 8 specialer
Igen i år understreger Chambers Europe, at Plesner er helt i toppen blandt de danske advokatfirmaer.
Nyhed - 18.03.2022
-
Ny russisk lovgivning om IP-rettigheder
Ruslands føderale forsamling har vedtaget ny lovgivning, der muliggør indskrænkning og potentiel ekspropriation af IP-rettigheder i Rusland.
Artikel - 15.03.2022
-
Rusland varsler nationalisering af udenlandske virksomheder som svar på vestlige sanktioner og boykots
Som reaktion på vestlige sanktioner og boykot af det russiske marked har Rusland truet med at ekspropriere og nationalisere udenlandske virksomheder, der midlertidigt har lukket ned for deres aktiviteter i Rusland. Danske virksomheder, der har indstillet deres aktiviteter i Rusland, bør forberede sig på denne risiko, og kan potentielt søge erstatning gennem international - og neutral - voldgift under traktater om investeringsbeskyttelse.
Artikel - 15.03.2022
-
Arbejdstager havde ikke krav på yderligere godtgørelse for opfindelse
Sø- og Handelsretten fastslog, at en arbejdstager ikke havde krav på yderligere godtgørelse for en opfindelse. Arbejdstageren var dog ikke forpligtet til at overdrage prototyper og tegninger til arbejdsgiveren.
Artikel - 08.03.2022
-
Forretningshemmeligheder misbrugt af konkurrent. Forbud, tilbagekaldelse og erstatning på 4 mio. kr.
Østre Landsret fastslår, at en dansk virksomhed havde misbrugt en finsk virksomheds forretningshemmeligheder. Samtlige versioner af den danske virksomheds produkter (udviklet fra 2016-2019) var udviklet ulovligt. Plesner repræsenterede den finske virksomhed.
Highlight - 27.01.2022
-
UPCs forberedelsesfase er begyndt
I går, den 19. januar 2022, trådte UPCs provisional application phase ("PAP") i kraft, da Østrig den 18. januar 2022 som den trettende medlemsstat indgav deres ratifikation af protokollen.
Artikel - 20.01.2022
-
Misbrug af forretningshemmeligheder - men midlertidigt forbud nægtet
Den 4. januar afgjorde Sø- og Handelsretten endnu en sag om misbrug af forretningshemmeligheder. Den angik en tidligere samarbejdspartners brug af viden om og kontakt til kunder.
Artikel - 19.01.2022
-
Plesner-advokater vinder Client Choice Awards 2021
Advokat, managing partner Niklas Korsgaard Christensen, advokat, partner Kasper Frahm, cheføkonom, partner Rie Paving Mortensen og advokat, senior counsel Rasmus Høj Christensen har netop modtaget en Client Choice Award 2021. Det er Lexology, som står bag den anerkendte, internationale prisuddeling.
Nyhed - 15.10.2021
-
Erhvervsministeriet lancerer IP-handlingsplan
Erhvervsministeriet har lanceret en IP-handlingsplan, der har til formål at skabe bedre rammer om danske virksomheders anvendelse af immaterialrettigheder.
Artikel - 21.09.2021
-
Den Europæiske Patentdomstol (UPC) ventes at begynde omkring 1. januar 2023
Nu ruller UPC-toget igen, og muligheden for samlet håndhævelse og ugyldiggørelse af europæiske patenter i alle UPC-landene under én retssag er kommet et stort skridt nærmere med ny tysk dom, som afviser at stille ratificeringen i bero.
Artikel - 12.07.2021
-
Nyt om produktefterligninger - Østre Landsret har afsagt dom i sagen om Würtz- og Bitz-stellet
Østre Landsret har netop afgjort, at et spisestel designet af Christian Bitz udgør en for nærgående efterligning af Skjalm P-stellet designet af Kasper Heie Würtz. Læs i det følgende nærmere om sagens detaljer og dens betydning.
Artikel - 04.06.2021
-
Plesner får topvurderinger i Legal 500
Det anerkendte, internationale ratingbureau Legal 500 placerer Plesner i den højeste kategori (Tier 1) inden for 13 forretningsområder.
Nyhed - 16.04.2021
-
Plesner-advokater bag ny bog om produktefterligninger
Djøf Forlag har netop lanceret bogen "Produktefterligninger i praksis", der er skrevet af Kasper Frahm og Michala Kragmann. Bogen indeholder en gennemgang af de seneste 20 års praksis og beskriver den aktuelle retstilstand inden for sager om produktefterligninger. Den behandler desuden en række af de praktiske, strategiske og processuelle overvejelser, som sager om produktefterligninger giver anledning til.
Nyhed - 16.04.2021
-
Plesner endnu engang anerkendt som førende inden for IP-ret
Plesner er netop blevet anerkendt som et af Danmarks førende advokatfirmaer inden for IP-ret. Det internationale ratingbureau Managing Intellectual Property har igen i år tildelt Plesner priserne som "Law Firm of the Year" inden for patenter og ophavsret & design.
Nyhed - 31.03.2021
-
Plesner får højst mulige rating i Chambers Global 2021
Det førende internationale ratingbureau Chambers Global har igen i år tildelt Plesner den højst mulige rating i Danmark.
Nyhed - 25.02.2021
-
Anmodninger om midlertidige forbud og "passivitets-uret"
En nylig afgørelse fra Sø- og Handelsretten er en påmindelse om, at i sager om midlertidige forbud, skal rettighedshaver være opmærksom på det tikkende passivitets-ur.
Artikel - 22.01.2021
-
Tidligere ansat søgte uberettiget om patent og misbrugte arbejdsgivers erhvervshemmeligheder
Sø- og Handelsretten har netop afgjort en principiel sag, som tager stilling til en række IP-spørgsmål. Dommen præciserer, hvad der kræves, før der er tale om, at en ansat har underrettet om en opfindelse. Dommen tager herudover stilling til, om den ansatte misbruger arbejdsgiverens erhvervshemmeligheder ved at patentansøge, og hvilken betydning det har, hvis arbejdsgiveren senere selv offentliggør erhvervshemmelighederne. Plesner repræsenterede arbejdsgiveren i sagen.
Highlight - 15.09.2020
-
Forretningshemmeligheder misbrugt af konkurrent
Sø- og Handelsretten har netop afsagt dom i en sag om misbrug af forretningshemmeligheder. Retten fandt, at den danske virksomhed Emco havde misbrugt den finske virksomhed Valmets forretningshemmeligheder.
Plesner repræsenterede Valmet i sagen.Highlight - 24.08.2020
-
Højesteret afsiger ny principiel afgørelse om ophavsretlig beskyttelse af beklædningsgenstande
Højesteret har afsagt dom i sagen om Ilse Jacobsens RUB 1 gummistøvle. Det er første gang, at Højesteret har haft mulighed for at tage stilling til spørgsmålet om ophavsret til beklædningsgenstande siden EU-Domstolens afgørelse i den såkaldte Cofemel-sag.
Artikel - 11.06.2020
-
Plesners patent-team vurderet blandt de 7 førende i Europa
En rating baseret på det højeste antal nomineringer fra kolleger, virksomhedsjurister og andre markedsdeltagere placerer Plesners patent-team blandt Europas syv førende inden for patentret. Ratingen er foretaget af den internationale ratingpublikation Who's Who Legal.
Artikel - 25.05.2020
-
Artikel om forkyndelse og foreløbige retsmidler
Foreløbige retsmidler er særligt relevante for håndhævelse af immaterielle rettigheder. Advokat Peter Nørgaard beskriver i en netop offentliggjort artikel i Ugeskrift for Retsvæsen forskellige problemstillinger, der kan opstå i sammenhæng med forkyndelse og foreløbige retsmidler.
Artikel - 20.05.2020
-
Coronavirus - ekstraordinære tiltag i kliniske forsøg
Lægemiddelstyrelsen har den 24. april 2020 opdateret deres vejledning vedr. ekstraordinære tiltag i kliniske forsøg under coronavirus (COVID-19).
Artikel - 29.04.2020
-
Brug af redesignede logoer til coronavirus-budskaber
I forbindelse med coronakrisen har en række større virksomheder valgt at lave reklamekampagner, hvor der i logoerne bliver 'holdt afstand'.
Artikel - 28.04.2020
-
IFLR1000 kårer Plesner til markedsleder for 10. gang
International Financial Law Review 1000 (IFLR) har endnu en gang tildelt Plesner prisen som "Most innovative national firm of the year 2020 (Denmark)". Det er 10. gang siden 2007, at Plesner bliver anerkendt af IFLR som Danmarks førende advokatfirma.
Nyhed - 24.04.2020
-
Plesner bedst ratede advokatfirma i Danmark
Legal 500 har i deres nye ratingpublikation placeret Plesner i den højeste kategori (Tier 1) inden for 15 juridiske specialer. Plesner er dermed placeret i den højeste kategori i flere specialer end noget andet advokatfirma i Danmark.
Nyhed - 22.04.2020
-
Chambers Europe giver Plesner højeste rating i 10 specialer
Igen i år understreger Chambers Europe, at Plesner er helt i toppen blandt de danske advokatfirmaer. Plesner er placeret i den højeste kategori (band 1) inden for 10 centrale juridiske specialer.
Nyhed - 16.03.2020
-
Plesner kåret til Danmarks førende IP-rådgiver
Plesner er netop blevet anerkendt som Danmarks førende advokatfirma inden for IP-ret. Det internationale ratingbureau Managing Intellectual Property har tildelt Plesner hele tre priser som "Law Firm of the Year" inden for patenter, varemærker og ophavsret & design.
Nyhed - 09.03.2020
-
Storbritannien vil alligevel ikke være med i Den Fælles Patentdomstol
Storbritannien har meddelt, at landet alligevel ikke ønsker at deltage i Den Fælles Patentdomstol (UPC). Dette løser en række problemer, men skaber samtidig nogle nye.
Artikel - 02.03.2020
-
Plesner får højst mulige rating i Chambers Global 2020
Det førende internationale ratingbureau Chambers Global har igen i år tildelt Plesner den højst mulige rating i Danmark.
Nyhed - 17.02.2020
-
EU-Domstolen udtaler sig om varemærkeansøgninger indgivet i ond tro
EU-Domstolen har i afgørelsen C-371-/18, Sky v. SkyKick af 29. januar 2020 taget stilling til en række principielle varemærkeretlige spørgsmål vedrørende varemærkeansøgninger indgivet uden hensigt til at gøre brug af varemærket og manglende klarhed i specificeringen af varer og tjenesteydelser.
Artikel - 17.02.2020
-
Ny virksomhedsguide om e-handel
Erhvervsstyrelsen har den 28. januar 2020 offentliggjort en ny guide til virksomheder vedrørende reglerne for e-handel. Plesner har udarbejdet guiden for Erhvervsstyrelsen.
Artikel - 28.01.2020
-
Midlertidigt forbud mod veterinærlægemidlet Forceris
Bayer har fået medhold i en sag i Sø- og Handelsretten, der ved kendelse af 3. januar 2020 har nedlagt forbud mod blandt andet salg, anvendelse og besiddelse af Ceva's veterinærlægemiddel Forceris. Plesner repræsenterede Bayer under sagen.
Highlight - 24.01.2020
-
Ny EU-vejledning om kvalificering af software som medicinsk udstyr
EU's Medical Device Coordination Group (MDCG) har udgivet en ny vejledning om kvalificeringen af software, herunder applikationer (apps), som medicinsk eller in vitro diagnostisk udstyr. Den nye vejledning er udgivet i forbindelse med de nye forordninger om medicinsk udstyr (EU) 2017/745 (MDR) og in vitro diagnostisk udstyr (EU) 2017/746 (IVDR), som træder i kraft i hele EU i henholdsvis 2020 og 2022.
Artikel - 09.12.2019
-
Varemærkereform i Kina skal gøre op med ond tro-ansøgninger
I april i år vedtog man i Kina en revision af varemærkelovgivningen. Et af de helt centrale elementer i revisionen er adresseringen af problemet vedrørende såkaldte ond tro-ansøgninger, der har været en af de store udfordringer for varemærkebeskyttelse af internationale brands i Kina.
Artikel - 02.12.2019
-
Markedsføringsloven ændres
Folketinget har den 26. november 2019 vedtaget et nyt lovforslag, der skal gennemføre en række justeringer af den gældende markedsføringslov. Ændringerne træder i kraft den 17. januar 2020.
Artikel - 02.12.2019
-
MLD vinder patentsag om trawlskovl i Vestre Landsret
Vestre Landsret har slået fast, at MLD fortsat må sælge sine trawlskovle, da salget ikke krænker Vonin og Volu Ventis' patent- og brugsmodelrettigheder. Plesner bistod MLD i sagen.
Highlight - 29.11.2019
-
Harpun vinder sag over Knudsen Kilen om udformning af murbeslag
Harpun må fortsat sælge sine murbeslag til brug for indmuring og eftermontering af vinduer. Det har Sø- og Handelsretten afgjort den 9. september 2019. Plesner bistod Harpun i sagen.
Highlight - 18.10.2019
-
Generaladvokat: Formodning for fortrolighed for kliniske og toksikologiske forsøg
Der bør gælde en formodning for fortrolighed for kliniske og toksikologiske forsøg. Det vurderer Generaladvokaten i forslag til afgørelser i to parallelle sager, der verserer ved EU-Domstolen.
Artikel - 01.10.2019
-
Overblik: Konsekvenserne af et hard-Brexit
Der er fortsat en større risiko for, at Storbritannien forlader EU den 31. oktober 2019 uden en aftale om betingelserne for deres udtræden. Enhver virksomhed, der har samhandel med Storbritannien, bør derfor stadig forberede sig nøje på et no-deal Brexit. Plesner giver her et opdateret overblik over konsekvenserne inden for en række centrale juridiske områder.
Artikel - 17.09.2019
-
Sidste aftale er nu indgået mellem regionerne og Lif om sundhedspersoners efteruddannelse
En ny aftale mellem Region Midtjylland og Lif er indgået, hvilket betyder, at Danmarks fem regioner nu alle har indgået aftaler med Lif, der udstikker retningslinjerne for efteruddannelse og kompetenceudvikling for sundhedspersoner ansat på regionernes sygehuse.
Artikel - 02.09.2019
-
Ny metode for Medicinrådets vurdering af lægemidler og tilladt brug af ikke-publicerede data
Danske Regioners bestyrelse lægger efter et bestyrelsesmøde i går op til at ændre den metode, Medicinrådet vurderer lægemidler på samt at tillade brug af ikke-publicerede data ved vurdering af lægemidler. Ændringerne vil først blive endeligt vedtaget efter en høring hos de relevante interessenter.
Artikel - 30.08.2019
-
Den Fælles Patentdomstol - en status
En ny udmelding fra den tyske regering skaber yderligere tvivl om, hvornår Den Fælles Patentdomstol (UPC) kan træde i kraft. Det er usikkerheden om de juridiske konsekvenser af Brexit og implikationerne for en europæisk patentreform, som den tyske regering mener skal undersøges nærmere. Det forventes nu, at UPC tidligst kan træde i kraft i løbet af 2020.
Artikel - 16.08.2019
-
Lægemiddelstyrelsen udsender ny quick-guide om tilknytning
Lægemiddelstyrelsen har udsendt en ny digital quick-guide, som skal gøre det lettere for sundhedspersoner at navigere rundt i og overholde tilknytningsreglerne.
Artikel - 15.08.2019
-
Ændring af SPC-forordningen om "export manufacturing waiver" trådt i kraft
Den ventede ændring af SPC-forordningen vedrørende "export manufacturing waiver" er trådt i kraft med virkning fra og med 1. juli i år.
Artikel - 03.07.2019
-
Utraditionelle varemærker - det første danske bevægelsesmærke er nu registreret
Med den nye varemærkelov, som trådte i kraft fra årsskiftet, er det ikke længere et krav for registrering af et varemærke, at varemærket kan gengives grafisk. Derfor er det nu muligt at få registreret flere af de såkaldte utraditionelle varemærker.
Artikel - 05.06.2019
-
Seminar om IP-kontrakter, markedsundersøgelser mv.
Plesner inviterer til seminar om IP-ret den 15. maj 2019 fra kl. 9.00 - 12.00.
15.05.2019
-
Plesner får topplacering af Legal 500
Det anerkendte, internationale ratingbureau Legal 500 har placeret Plesner i den højeste kategori (Tier 1) inden for 14 forretningsområder.
Nyhed - 12.04.2019
-
Teva vinder patentsag om lægemiddel til behandling af multipel sklerose
Teva har ved Sø- og Handelsretten fået nedlagt midlertidigt forbud mod salg af et generisk lægemiddel markedsført af lægemiddelvirksomheden Mylan. Teva blev under sagen bistået af Plesner.
Highlight - 05.04.2019
-
De store virksomheder kårer atter Plesner som Danmarks bedste advokatfirma
Plesner ligger nr. 1 i Prosperas "Tier 1 Law Firm Review Denmark 2019".
Nyhed - 22.03.2019
-
Mærsks lyseblå farve er registreret som varemærke
A.P. Møller - Mærsk A/S (Mærsk) har fået registreret farven 'Pantone Maersk Blue' som varemærke i Danmark i klasse 39 for "søfragttransport". Varemærket er et såkaldt farvemærke, hvilket indebærer, at farven som sådan udgør et varemærke, der nyder beskyttelse efter varemærkeloven. Plesner repræsenterede Mærsk i sagen.
Highlight - 15.03.2019
-
Chambers Europe giver Plesner højeste rating i 10 specialer
De nye ratings fra Chambers Europe understreger Plesners førerposition i Danmark. Plesner er placeret i den højeste kategori (band 1) inden for 10 centrale juridiske specialer. Ingen danske advokatfirmaer har opnået flere topplaceringer.
Nyhed - 12.03.2019
-
No-deal Brexit: EU-varemærker og -designs er beskyttet i UK
"Brexit Day" den 29. marts 2019 nærmer sig hastigt. Med skiftende politiske meldinger på ugentlig basis kan der hos indehavere af EU-varemærker og EU-designrettigheder være berettiget tvivl om, hvorvidt deres rettigheder vil være gældende i Storbritannien efter en mulig No-deal Brexit. Der er sågar tvivl om, hvorvidt datoen for Brexit måske udskydes.
Artikel - 11.03.2019
-
Plesner modtager to internationale IP-priser
Plesner er netop kåret til Danmarks førende advokatfirma inden for patenter af det anerkendte internationale tidsskrift Managing Intellectual Property. Samtidig har Plesner for første gang også modtaget prisen som "Trademark Prosecution Firm of the Year - Denmark".
Nyhed - 08.03.2019
-
MobilePays velkendte betalingslyd registreret som lydvaremærke
Patent- og Varemærkestyrelsen har godkendt MobilePays digitale betalingslyd som det første danske MP3-lydvaremærke. Registrering af digitale lydfiler som varemærker er blevet muligt, efter at den nye varemærkelov trådte i kraft 1. januar 2019. Plesner har bistået MobilePay med registreringen af varemærket.
Highlight - 28.02.2019
-
Chambers Global: Plesner fortsat topplaceret
Det førende internationale ratingbureau Chambers Global har igen i år tildelt Plesner den højst mulige rating i Danmark.
Nyhed - 28.02.2019
-
Sø- og Handelsretten begrænser patentkrav og statuerer middelbar patentkrænkelse
Sø- og Handelsretten har truffet en interessant afgørelse i en sag om gyldighed og krænkelse af to patenter. Afgørelsen er interessant af to grunde. Dels, fordi Sø- og Handelsretten i sagen foretog en ændring af de eksisterende patentkrav, hvilket domstolene ellers sjældent gør, dels fordi Sø -og Handelsretten statuerede middelbar (indirekte) krænkelse, hvilket sjældent er set i dansk retspraksis.
Artikel - 28.02.2019
-
Patenter og varemærker - Plesner vinder internationale priser
Plesner er netop blevet kåret til Danmarks førende advokatfirma inden for retssager om patenter og varemærker.
Nyhed - 30.01.2019
-
Opsigtsvækkende afgørelse om McDonald's BIG MAC varemærke
Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO) har for nyligt afsagt en opsigtsvækkende afgørelse om ophævelse af McDonald's EU-varemærke til kædens berømte burger BIG MAC. Afgørelsen viser, at det er vigtigt, at alle virksomheder - selv de store og velkendte - sikrer sig dokumentation for brug af deres varemærker.
Artikel - 28.01.2019
-
Ny varemærkelov - hvad bør du være opmærksom på?
Den 1. januar 2019 trådte en ny varemærkelov i kraft. Med den nye lov er indført en række ændringer om bl.a. fast track-ordning, gebyrstruktur og beskyttelse, som er vigtige at være opmærksom på.
Artikel - 04.01.2019
-
Overblik: Konsekvenserne af et "hard-Brexit"
Der er en større risiko for, at Storbritannien forlader EU uden en aftale om betingelserne for deres udtræden. Plesner giver her et stort samlet overblik over konsekvenserne af et hard-Brexit inden for en række centrale juridiske områder.
Artikel - 28.12.2018
-
Ny dom om anvendelse af brugskunst i markedsføring
Højesteret har i dag den 18. december 2018 afsagt en principiel dom om brug af ophavsretligt beskyttet brugskunst i markedsføringsføringsmateriale og på emballage.
Artikel - 18.12.2018
-
BioInnovation Institute indgår første strategiske partnerskab
BioInnovation Institute (BII) har indgået sit første strategiske partnerskab med Plesner. BII fokuserer på life science start-up virksomheder, og som samarbejdspartner i BII-netværket tilbyder Plesner juridisk rådgivning til BII's start-ups.
Nyhed - 17.12.2018
-
Bjørn Wiinblads Fond vinder sag om licensaftale
Østre Landsret har givet Bjørn Wiinblads Fond medhold i en sag om fortolkning af en mere end 20 år gammel licensaftale. Landsretten gav Bjørn Wiinblads Fond medhold i, at licensaftalen var gyldigt ophævet, og ændrede dermed Sø- og Handelsrettens afgørelse fra 2017. Plesner førte sagen for Bjørn Wiinblads Fond.
Highlight - 02.10.2018
-
No-deal Brexit: Retsstillingen vedrørende patenter
Brexit nærmer sig, og der hersker fortsat usikkerhed om, hvorvidt Storbritannien og EU formår at indgå en aftale inden den 29. marts 2019, hvor Storbritannien efter planen træder ud af EU. Den britiske regering har som følge af usikkerheden publiceret et sæt retningslinjer, der behandler retsstillingen for patentindehavere, hvis parterne ikke indgår en aftale. Generelt vil patentindehavere kunne ånde lettet op: I tilfælde af no-deal vil de som udgangspunkt være underlagt de samme regler og systemer som hidtil.
Artikel - 01.10.2018
-
No-deal Brexit: Retsstillingen for indehavere af EU-varemærker og EU-designrettigheder
Det er fortsat usikkert, om det lykkes Storbritannien og EU at indgå en Brexit-aftale inden Brexit den 29. marts 2019. Derfor har den britiske regering publiceret guidelines, der fastslår retsstillingen i tilfælde af en manglende Brexit-aftale, herunder om EU-varemærker og EU-designrettigheder. Indehavere af EU-varemærker og EU-designrettigheder kan glæde sig over, at EU-varemærker og EU-designs vil blive videreført i Storbritannien.
Artikel - 26.09.2018
-
Når nøglemedarbejderen går
I forlængelse af vedtagelsen af den nye lov om forretningshemmeligheder udbyder Plesner mandag den 5. november 2018 et heldagsseminar om, hvordan virksomheden bedst beskytter sig imod, at nøglemedarbejderen misbruger virksomhedens forretningshemmeligheder efter sin fratrædelse.
05.11.2018
-
Max Planck-instituttet sår tvivl om patentdomstolens lovlighed
Max Planck-instituttet i München har netop offentliggjort en omfattende rapport, der analyserer, om den fælles europæiske patentdomstol (UPC) strider imod EU-retten, når Storbritannien udtræder af EU. Rapportens konklusion er, at UPC vil være i strid med EU-retten.
Artikel - 26.09.2018
-
EU-Domstolen afsiger dom om de-branding
En ny dom fra EU-Domstolen har givet Mitsubishi medhold i en sag om de-branding og efterfølgende rebranding af Mitsubishi gaffeltrucks. Produkterne var købt uden for EØS-området og herefter indført til EØS uden Mitsubishis samtykke. EU-Domstolen har slået fast, at det var en krænkelse af Mitsubishis varemærkerettigheder.
Artikel - 18.09.2018
-
KitKat-chokoladepladen - kampen om særpræg i EU
Nestlé har i over 10 år kæmpet for at få registreret den ikoniske KitKat-chokoladebar med fire stænger ("KitKat-baren") som EU-varemærke for varer i klasse 30 (søde sager mv.). KitKat-baren er blevet fundet ikke at have iboende særpræg, og EU-Domstolen har netop taget stilling til, hvordan der skal bevises særpræg ved brug for et EU-varemærke.
Artikel - 06.08.2018
-
Vidneudelukkelse af europæiske patentagenter
Folketinget har vedtaget nye regler, der medfører, at patentagenter er undtaget fra vidnepligt.
Artikel - 03.07.2018
-
Ny lov om forretningshemmeligheder trådt i kraft
Som bekendt trådte den nye lov om forretningshemmeligheder i kraft den 9. juni 2018. Advokat og partner i Plesner, Emil Jurcenoks, har drøftet lovens betydning med Patent- og Varemærkestyrelsen.
Artikel - 29.06.2018
-
Forslag til nye varemærkeregler sendt i høring
Et udkast til lovforslag om ændring af varemærkeloven, fællesmærkeloven, designloven og gassikkerhedsloven er sendt i høring af Patent- og Varemærkestyrelsen. Formålet er at modernisere reguleringen af varemærker samt harmonisere EU-varemærkesystemet og de nationale varemærkesystemer. Høringsfristen er sat til den 3. august 2018.
Artikel - 29.06.2018
-
Ny afgørelse om forretningshemmeligheder og medopfinderskab
Sø- og Handelsretten har i en ny afgørelse nedlagt midlertidigt forbud mod produktion og salg mv. af et produkt, fordi produktet i et vist omfang var baseret på fortrolige oplysninger fra en tidligere samarbejdspartner.
Artikel - 22.06.2018
-
Eli Lilly vinder patentsag om lægemiddel til erektil dysfunktion
Eli Lilly har ved Sø- og Handelsretten fået nedlagt midlertidigt forbud mod et lægemiddel markedsført af lægemiddelvirksomheden Sandoz. Eli Lilly blev under sagen bistået af Plesner.
Artikel - 19.06.2018
-
Lægemidler - EU vil ændre regler for supplerende beskyttelsescertifikater
EU-Kommissionen har offentliggjort et forslag til ændring af SPC-forordningen, som skal øge eksport af lægemidler til lande uden for EU. De nye regler vil give mulighed for i begrænset omfang at producere generiske og biosimilære lægemidler i perioden, hvor et supplerende beskyttelsescertifikat er gældende.
Artikel - 13.06.2018
-
Schultz vinder sag over Karnov om brug af UfR-numre
Schultz må i sine domssamlinger fortsat anvende UfR-numre til fremsøgning og identifikation af domme. Det har Sø- og Handelsretten afgjort i en sag mellem Karnov Group Denmark A/S og J.H. Schultz Information A/S. Schultz var repræsenteret af Plesner i sagen.
Highlight - 04.06.2018
-
Telenor vinder principiel sag om udlevering af teledata
Teleselskaber skal ikke udlevere data om deres internetabonnenter til rettighedshavere. Det har Østre Landsret afgjort. Den principielle dom viser, at rettighedshaveres interesse i at få udleveret oplysninger om teleselskabers abonnenter overgås af hensynet til den enkelte abonnents krav på hemmeligholdelse. Plesner repræsenterede teleselskabet Telenor.
Highlight - 14.05.2018
-
Kontrol af skjult reklame på vej
Medierne og Forbrugerombudsmanden har i øjeblikket stor fokus på overholdelse af reglerne om skjult reklame. Det gælder særligt virksomheders brug af influenter (f.eks. bloggere) og medarbejdere i forbindelse med virksomhedernes markedsføring på sociale medier som Facebook, Instagram og YouTube. Forbrugerombudsmanden har netop meddelt, at en større kontrolundersøgelse af skjult reklame er lige på trapperne.
Artikel - 11.05.2018
-
Plesner deltager på Life Science Law Festival
Plesner sætter fokus på patenter og ækvivalensbeskyttelse på Københavns Universitets Life Science Law Festival den 9. maj 2018.
Nyhed - 08.05.2018
-
Storbritannien ratificerer aftalen om en fælles patentdomstol
Storbritannien har netop ratificeret aftalen om en fælles patentdomstol (UPC-aftalen). Storbritannien er et af de tre lande, der skal ratificere, før aftalen kan træde i kraft. Med Storbritanniens ratificering mangler kun den tyske ratificering, før aftalen kan træde i kraft.
Artikel - 27.04.2018
-
Forretningshemmeligheder - den nye lov er nu vedtaget
Den nye lov om forretningshemmeligheder er nu vedtaget, og loven træder i kraft den 9. juni 2018.
Artikel - 12.04.2018
-
Chambers Europe - Plesner toprated i 11 specialer
Plesner er i den nye 2018-udgave af ratingpublikationen Chambers Europe placeret i den højeste kategori (band 1) inden for 11 juridiske specialer. Ingen danske advokatfirmaer har flere band 1-placeringer.
Nyhed - 20.03.2018
-
IP-rettigheder i foreløbig Brexit-aftale
De foreløbige forhandlinger om Brexit-aftalen viser, at EU og UK i vidt omfang er enige om regulering af IP-rettigheder. 'Videreførte' britiske varemærker og designs skal nyde samme ansøgningsdato eller prioritetsdato som deres 'oprindelige' EU-varemærker og EU-designrettigheder. Brexit vil ifølge det nuværende aftaleudkast de facto først træde i kraft 1. januar 2021.
Artikel - 20.03.2018
-
Politiet har gennemført stor aktion mod kopivarer
Ved en omfattende aktion torsdag den 15. marts ransagede politiet 7 forskellige adresser i hele landet i kampen mod kopivarer. Aktionen blev gennemført efter flere måneders efterforskning foretaget på baggrund af anmeldelser fra rettighedshaverne til flere eksklusive tøjmærker. Plesner har bistået flere rettighedshavere med anmeldelser om salg af kopivarer.
Artikel - 19.03.2018
-
Plesner vinder "IP Firm of the Year 2018" i Danmark indenfor patenttvister
For fjerde år i træk har det internationalt anerkendte tidsskrift "Managing Intellectual Property" tildelt Plesner prisen "IP Firm of the Year", i år inden for kategorien patenttvister (Patent Contentious) i Danmark.
Nyhed - 19.03.2018
-
Plesner får højst mulige rating af Chambers
Chambers Global har igen i år tildelt Plesner den højst mulige rating inden for samtlige specialer, som det anerkendte internationale ratingbureau har bedømt.
Nyhed - 05.03.2018
-
Brexit: IP-rettigheder i nyt EU-udspil til Brexit-aftale
EU-Kommissionen har i dag offentliggjort sit udkast til aftalen for Storbritanniens udtrædelse af EU. Ejere af IP-rettigheder vil glæde sig over EU-Kommissionens udgangspunkt om, at blandt andet varemærker og designs skal videreføres vederlagsfrit og uden tab af prioritetsdato.
Artikel - 28.02.2018
-
Status på ny varemærkelov - borgermøder er afsluttet
Plesner følger de nye regler for varemærker tæt. Status på arbejdet med den kommende varemærkelov er, at borgermøderne med virksomheder, rådgiverbranchen og erhvervsorganisationer netop er afsluttet. På borgermøderne er bl.a. blevet drøftet "førstebrugerprincippet" og registrering af sort/hvid varemærker.
Artikel - 26.02.2018
-
A.P. Møller - Mærsk A/S vinder varemærkesag om stjernelogo
Østre Landsret har den 31. januar 2018 givet A.P. Møller - Mærsk A/S medhold i en varemærkesag mod virksomheden World Wide Traffic ApS om krænkelse af A.P. Møller - Mærsk A/S' syvtakkede stjernelogo. Den nye afgørelse stadfæster Sø- og Handelsrettens dom fra 2016 på alle punkter. Plesner førte sagen for A.P. Møller - Mærsk A/S.
Highlight - 31.01.2018
-
Forretningshemmeligheder - lovforslaget er fremsat
De nye regler om forretningshemmeligheder er kommet et afgørende skridt nærmere. Erhvervsministeren har for nyligt fremsat det endelige lovforslag, som skal implementere det nye EU-direktiv på området. Lovforslaget er ifølge Folketinget sat på dagsorden til 1. behandling i dag, og Plesner gennemgår nedenfor de væsentligste ændringer i lovforslaget sammenlignet med det oprindelige lovudkast fra oktober 2017.
Artikel - 23.01.2018
-
Ny varemærkedom om figurmærker på cigaretpakker
Figurmærket SUPER ROLL skulle slettes grundet ældre rettigheder til figurmærket ROOFTOP. Det har Sø- og Handelsretten afgjort i en ny kendelse om figurmærker på cigaretpakker.
Artikel - 15.01.2018
-
Eli Lilly vinder patentsag om cancerlægemiddel
Eli Lilly har ved Sø- og Handelsretten fået nedlagt midlertidigt forbud mod et lægemiddel markedsført af lægemiddelvirksomheden Fresenius Kabi. Eli Lilly blev under sagen bistået af Plesner.
Highlight - 21.12.2017
-
EMA udsender opdaterede vejledninger for Brexit
EMA har udsendt to vejledninger, som skal hjælpe lægemiddelvirksomheder med at forberede sig på konsekvenserne af Brexit.
Artikel - 08.12.2017
-
Ny temaside om den fælles patentdomstol
Den kommende fælleseuropæiske patentdomstol (UPC) vil medføre store ændringer for patenthavere og teknologitunge virksomheder. Plesner lancerer nu en temaside, hvor alle interesserede kan holde sig opdateret og finde information om UPC.
Nyhed - 21.11.2017
-
Plesner deltager i UPC-prøveretssag
Plesner har netop deltaget i en stor europæisk prøveretsag (mock trial) om krænkelse af patenter. Den fiktive sag er en del af de europæiske patentdommeres forberedelse til den kommende fælles patentdomstol UPC.
Nyhed - 31.10.2017
-
Forretningshemmeligheder - ny lov vil beskytte bedre mod misbrug
Nye regler om forretningshemmeligheder, som netop er sendt i høring, vil give bedre beskyttelse mod misbrug. Plesner har set nærmere på lovudkastet og gennemgår de væsentligste elementer for danske virksomheder.
Artikel - 10.10.2017
-
Nye regler om forretningshemmeligheder sendt i høring
Det længe ventede udkast til lovforslag om forretningshemmeligheder er i dag blevet sendt i ekstern høring.
Artikel - 06.10.2017
-
Københavns Universitet og Microsoft indgår nyt samarbejde om kvanteforskning
Københavns Universitet har indgået en ny samarbejdsaftale med Microsoft Corporation om udviklingen af en kvantecomputer. Plesner har bistået Københavns Universitet i forbindelse med indgåelsen af aftalen.
Highlight - 14.09.2017
-
Brexit: EUs udspil om IP-rettigheder
Som led i forhandlingen af Storbritanniens associeringsaftale med EU er Europa-Kommissionen nu kommet med sit overordnede bud på, hvordan Storbritannien skal agere i forhold til beskyttelse af IP-rettigheder efter Brexit.
Artikel - 13.09.2017
-
Den nye patentordning og supplerende beskyttelsescertifikater
Den nye patentordning omfatter et nyt enhedspatent samt en fælleseuropæisk patentdomstol (UPC). Den nye ordning giver anledning til forskellige spørgsmål i relation til supplerende beskyttelsescertifikater, hvilket er emnet for en artikel af advokat, partner Mikkel Vittrup og advokat Peter Nørgaard i det nye nummer af branchemagasinet Dansk Biotek.
Artikel - 12.09.2017
-
EU sår tvivl om britisk UPC-afdeling
Ikke længe efter at det er blevet offentliggjort, at Storbritannien er ved at forberede de allersidste skridt mod ratificering af aftalen om den fælles patentdomstol (UPC-aftalen), sår EU nu måske tvivl om, hvorvidt der kan eksistere en britisk UPC-afdeling.
Artikel - 19.07.2017
-
Storbritannien på vej mod UPC-ratificering - Tyskland forsinket
Mens Storbritannien har taget et afgørende skridt mod ratificering af UPC-aftalen om den fælles europæiske patentdomstol, risikerer et søgsmål ved den tyske forfatningsdomstol at forsinke den tyske ratificering. Det kan betyde yderligere forsinkelse af, hvornår den nye patentaftale træder i kraft.
Artikel - 29.06.2017
-
Nyt enhedspatent for Europa
Med patentreformens ikrafttræden i starten af 2018 indføres det såkaldte enhedspatent i den europæiske patentret. Enhedspatentet gør det billigere og lettere for patenthavere at håndhæve deres rettigheder på tværs af landegrænser. Særligt i opstartsfasen er enhedspatentet dog forbundet med en række begrænsninger, som det er vigtigt at være opmærksom på. Advokat, partner Jeppe Brinck-Jensen og advokat Peter Nørgaard skriver om det kommende enhedspatent i det nye nummer af branchemagasinet Dansk Biotek.
Artikel - 14.06.2017
-
Ny tidsplan for den fælles patentdomstol
Den fælles patentdomstol (UPC) kommer ikke til at træde i kraft den 1. december 2017, som det hidtil har været planen. Det har forberedelseskomiteen for UPC meddelt. En ny dato for ikrafttrædelsen af UPC er endnu ikke meldt ud, men det forventes at blive i begyndelsen af 2018.
Artikel - 12.06.2017
-
Ny bog om den fælles patentdomstol
Plesner udgiver på Djøf Forlag bogen "Den europæiske patentdomstol", der indeholder en samlet fremstilling på dansk af retsplejen ved den kommende fælles patentdomstol. Patentdomstolen (UPC) bliver en markant styrkelse af patenthavernes rettigheder og vil skabe helt nye rammer for virksomheders håndtering af patenter. Det gælder både for patentaktive virksomheder og virksomheder, som risikerer at krænke et patent.
Nyhed - 08.05.2017
-
Plesner konsoliderer førende position i Legal 500
Plesner får en absolut topplacering af det anerkendte, internationale ratingbureau Legal 500. I år er Plesner placeret i den bedste kategori (Tier 1) i 16 ud af de 17 forretningsområder, som Legal 500 har bedømt. Plesner er ét af kun to danske advokatfirmaer med så mange Tier 1-placeringer.
Nyhed - 28.04.2017
-
Plesner styrker topplacering i Chambers Europe
I 2017-udgaven af ratingpublikationen Chambers Europe har Plesner styrket sin position og er nu placeret i den højeste kategori, band 1, inden for 11 juridiske specialer.
Nyhed - 21.04.2017
-
Chambers kårer Plesner til "Law Firm of the Year"
Det førende internationale ratingbureau Chambers and Partners har kåret Plesner til "Danish Law Firm of the Year 2017".
Nyhed - 18.04.2017
-
UPC og patentaftaler
Plesner inviterer til seminar om UPC og patentaftaler mandag den 1. maj 2017.
01.05.2017
-
Østre Landsret stadfæster dom om varemærkeret til Babette
Østre Landsret har den 28. marts 2017 stadfæstet Sø- og Handelsrettens afgørelse i sagen mellem Restaurant Babette ApS i Vordingborg og Guldsmeden Babette ApS om rettighederne til varemærket Babette. Plesner repræsenterede Restaurant Babette i sagen.
Highlight - 30.03.2017
-
Plesner får højeste rating af Chambers Global
Plesners får igen tildelt den højst mulige rating af Chambers Global inden for samtlige specialer, som det internationale ratingbureau har bedømt.
Nyhed - 20.03.2017
-
Den fælles patentdomstol - overvej fravalgsordningen
Den fælles patentdomstol (UPC) træder efter alt at dømme i kraft allerede i december 2017. Derfor haster det for virksomhederne at overveje ordningens konsekvenser for deres patentportefølje, og om man skal benytte sig af muligheden for at tage sine europæiske patenter helt ud af ordningen (“opt-out”).
Artikel - 15.03.2017
-
Plesner vinder pris som Danmarks førende IP-rådgiver
Plesner har vundet Managing Intellectual Property Globals pris som Contentious IP Firm of the Year i Danmark. Det er tredje år i træk, at prisen går til Plesner.
Nyhed - 13.03.2017
-
Jeppe Brinck-Jensen er ny partner i Plesner
Advokat Jeppe Brinck-Jensen, der er en af Danmarks førende rådgivere inden for IP-ret og Life Science, indtræder pr. 1. marts 2017 som partner i Plesner. Endvidere tiltræder advokat Kamilla Kelm Demant, der ligeledes er specialiseret inden for IP-ret.
Nyhed - 01.03.2017
-
Netværksmøde: Ophavsrettigheder på erhvervsskoler og erhvervsakademier
Plesner inviterer til netværksmøde om ophavsrettigheder på erhvervsskoler og erhvervsakademier
13.03.2017 / 17.03.2017
-
Forretnings-hemmeligheder - bedre mulighed for håndhævelse ved misbrug
Den kommende lov om forretningshemmeligheder vil forbedre rettighedshaveres muligheder for at håndhæve deres rettigheder i tilfælde af uberettiget erhvervelse, videregivelse og brug af forretningshemmeligheder.
Artikel - 10.02.2017
-
Ny lov om forretnings-hemmeligheder på vej
Det nye EU-direktiv om forretningshemmeligheder skal implementeres i en helt ny og selvstændig lov om forretningshemmeligheder. Det er netop blevet bekræftet under et brugermøde hos Patent- og Varemærkestyrelsen.
Artikel - 31.01.2017
-
Plesner endnu engang i top i WTR 1000
Det internationale tidsskrift World Trademark Review (WTR) placerer igen Plesner i "Gold tier", og dermed helt i top i sin årlige vurdering af førende advokatfirmaer og patent- og varemærkebureauer.
Nyhed - 25.01.2017
-
Opdateret tidsplan for den fælles patentdomstol
Komiteen, der arbejder med at forberede opstarten af den fælles patentdomstol (UPC), har netop offentliggjort en foreløbig tidsplan for, hvornår domstolen kan træde i kraft. Se hvad du især skal være opmærksom på som patenthaver eller licenstager.
Artikel - 17.01.2017
-
Brexit og udfordringerne med britisk tilslutning til UPC
Den 23. juni 2016 stemte et flertal i Storbritannien for at melde landet ud af EU. Storbritannien har nu overraskende den 28. november 2016 meddelt, at landet vil ratificere traktaten om den fælles patentdomstol (UPC). Advokat, partner Sture Rygaard og advokat Peter Nørgaard skriver om Brexit og udfordringerne med den britiske tilslutning til UPC i det nye nummer af branchemagasinet Dansk Biotek.
Artikel - 12.01.2017
-
Schultz vinder sag over Karnov om brug af UfR-numre
Schultz må i sin konkurrerende domssamling fortsat tillade fremsøgning af domme ved brug af UfR-numre fra Karnovs Ugeskrift for Retsvæsen og må henvise til disse UfR-numre som en af oplysningerne om dommene. Det har Østre Landsret afgjort i en sag mellem Karnov Group Denmark A/S og J.H. Schultz Information A/S. Schultz var repræsenteret af Plesner i sagen.
Highlight - 22.12.2016
-
Østre Landsret frifinder Nordic Cryobank
Østre Landsret har frifundet sædbanken, Nordic Cryobank ApS, i en række principielle sager om ansvar for donorsæd. Plesner repræsenterede Nordic Cryobank i sagskomplekset.
Highlight - 22.12.2016
-
Erhvervsmæssig brug af eget navn - Topbrands vs. Benedikte Utzon
Højesteret har i dag afsagt dom i en principiel sag mellem virksomheden Topbrands og designer Benedikte Utzon om retten til at gøre erhvervsmæssig brug af eget navn. Sagen angik, i hvilket omfang en person, der har overdraget et varemærke, hvori hans eller hendes navn indgår, også fremover kan anvende sit navn erhvervsmæssigt.
Artikel - 20.12.2016
-
Storbritannnien vil gå med i Den Fælles Patentdomstol
Den engelske minister med ansvar for Unified Patent Court (UPC) har netop i eftermiddag overraskende meddelt, at Storbritannien vil gå videre med ratificering af UPC-aftalen. UPC-aftalen kan derfor muligvis træde i kraft allerede i efteråret 2017.
Artikel - 28.11.2016
-
Nye regler om forretnings-hemmeligheder vil give bedre muligheder for erstatning
Det nye EU-direktiv om forretningshemmeligheder vil forbedre rettighedshaveres mulighed for at opnå erstatning for misbrug af forretningshemmeligheder.
Artikel - 08.11.2016
-
Rosendahl køber Lyngby Porcelæn
Rosendahl Design Group har netop indgået aftale med designvirksomheden Karakter Copenhagen om køb af Lyngby Porcelæn, som blandt andet er kendt for "Lyngbyvasen", for et tocifret millionbeløb. Plesner har rådgivet Rosendahl Design Group i forbindelse med transaktionen.
Highlight - 17.10.2016
-
Brexit: Kan Storbritannien være med i Den Fælles Patentdomstol fremover?
Et af de mange spørgsmål, der har meldt sig efter Brexit-afstemningen den 23. juni 2016, er, om Storbritannien kan deltage i Den Fælles Patentdomstol uden samtidig at være medlem af EU. Et nyligt notat udarbejdet af Richard Gordon QC og Tom Pascoe fra engelske Brick Court Chambers for en række IP-organisationer forsøger at kaste lys over dette spørgsmål.
Artikel - 20.09.2016
-
Udlejere af stadepladser kan blive ansvarlige for de handlendes salg af kopiprodukter
Den 7. juli 2016 afsagde EU-Domstolen en præjudiciel afgørelse vedrørende fortolkningen af artikel 11 i direktiv 2004/48/EF om håndhævelsen af intellektuelle ejendomsrettigheder ("Retshåndhævelsesdirektivet"). Efter denne bestemmelse skal medlemsstaterne sikre, at en rettighedshaver kan ansøge om udstedelse af påbud til en mellemmand, hvis tjenesteydelser anvendes af tredjemand til at krænke en intellektuel ejendomsret.
Artikel - 04.08.2016
-
Brexit: Patenter og beskyttelsescertifikater
Briterne har stemt for at forlade EU - den såkaldte Brexit. Det kommer til at påvirke indehavere af patenter og supplerende beskyttelsescertifikater
Artikel - 08.07.2016
-
Brexit: Varemærker og designs
Brexit er en realitet, og det kommer til at påvirke de fleste indehavere af EU-varemærker og EU-designs.
Artikel - 29.06.2016
-
Storbritannien på vej ud af EU - Plesner rådgiver om konsekvenserne
Resultatet af den britiske EU-afstemning blev offentliggjort fredag den 24. juni 2016 - Storbritannien stemte for at forlade EU. Vi har nedsat en særlig Brexit Task Force med specialister på tværs af hele huset, der står til rådighed for vores klienter, og vi vil løbende orientere om udviklingen her på www.plesner.com.
Artikel - 24.06.2016
-
Nye EU-regler om forretnings-hemmeligheder
Europa-Parlamentet og Rådet har netop vedtaget det længe ventede EU-direktiv om beskyttelse af forretningshemmeligheder.
Artikel - 27.05.2016
-
Novartis får medhold i ophævelsessag
Novartis har for nylig fået medhold af Sø- og Handelsretten i en sag, hvor Orifarm Generics havde begæret et midlertidigt forbud ophævet på grund af en efterfølgende omstændighed.
Highlight - 20.05.2016
-
Indgå aftaler om rettigheder til designs
To domme om retten til møbeldesigns understreger vigtigheden af at få indgået klare aftaler, inden der etableres et samarbejde mellem en designer og en producent om udnyttelse af designs.
Artikel - 04.05.2016
-
Plesner blandt verdens førende inden for IP-ret
Plesners team inden for IP-ret bliver nu vurderet til at være blandt verdens 20 bedste. Det er den netop offentliggjorte 2016-udgave af Who's Who Legal 100, der placerer Plesner på listen over verdens førende IP advokatfirmaer.
Nyhed - 20.04.2016
-
Restaurant Babette vinder varemærkesag
Sø- og Handelsretten har den 1. april 2016 afgjort en sag mellem Restaurant Babette ApS i Vordingborg og Guldsmeden Babette ApS om rettighederne til varemærket Babette. Plesner førte sagen for Restaurant Babette.
Highlight - 01.04.2016
-
A.P. Møller - Mærsk A/S vinder varemærkesag om stjernelogo
Sø- og Handelsretten har den 31. marts 2016 givet A.P. Møller - Mærsk A/S medhold i en varemærkesag mod virksomheden World Wide Traffic ApS vedrørende krænkelse af A.P. Møller - Mærsk A/S' syvtakkede stjernelogo. Plesner førte sagen for A.P. Møller - Mærsk A/S.
Highlight - 31.03.2016
-
Plesner er Danmarks førende rådgiver inden for IP-ret
Plesner er netop udpeget til "IP Firm of the Year 2016" i Danmark af det internationalt anerkendte tidsskrift Managing Intellectual Property. Det er andet år i træk, at Plesner får prisen som Danmarks bedste advokatfirma inden for IP-ret.
Nyhed - 15.03.2016
-
Statsadvokat beslaglægger 423 falske hjemmesider
I det hidtil største sagskompleks af sin art får statsadvokaten 423 hjemmesider beslaglagt.
Artikel - 02.03.2016
-
AstraZeneca vinder patentsag mod Krka
Den 18. februar 2016 vandt AstraZeneca en patentsag mod generika-producenten Krka og blev tilkendt erstatning og vederlag. Plesner har bistået AstraZeneca i sagen.
Highlight - 19.02.2016
-
AstraZeneca vinder midlertidig forbudssag
AstraZeneca har vundet endnu en midlertidig forbudssag mod en generisk version af Seroquel® Prolong. Plesner har bistået AstraZeneca i sagen.
Highlight - 17.02.2016
-
Plesner-advokater vinder ILO Client Choice Award
Advokat, partner Peter-Ulrik Plesner og advokat, partner Niklas Korsgaard Christensen har netop modtaget en Client Choice Award 2016. Det er The International Law Office (ILO), som står bag den anerkendte, internationale prisuddeling.
Nyhed - 17.02.2016
-
Nye EU-varemærkeregler - halvt års mulighed for udvidelse af varefortegnelser
Den nye varemærkeforordning træder i kraft 23. marts 2016. Som et særligt punkt i reglerne er der på visse EU-varemærkeregistreringer et halvt års mulighed for udvidelse af varefortegnelsen.
Artikel - 12.02.2016
-
Fem vigtige ændringer i nye EU-varemærkeregler
EU-Parlamentet har den 15. december 2015 vedtaget en væsentlig reform af EU's varemærkeregler. Der er både vedtaget en ny varemærkeforordning og et nyt varemærkedirektiv. Varemærkeforordningen træder i kraft allerede den 23. marts 2016.
Artikel - 10.02.2016
-
AdWords - direktør personligt medansvarlig
Sø- og Handelsretten har for nylig afsagt dom vedrørende brugen af varemærker på Google AdWords, og har i den forbindelse pålagt direktøren i den krænkende virksomhed et personligt ansvar.
Artikel - 01.02.2016
-
Plesner endnu engang i top i WTR 1000
Det internationale tidsskrift World Trademark Review (WTR) placerer igen Plesner i "Gold tier", og dermed helt i top i sin årlige vurdering af førende advokatfirmaer og patent- og varemærkebureauer.
Nyhed - 21.01.2016
-
Flere straffesager rammer dansk erhvervsliv
Ny håndbog i erhvervsstrafferet: Det er ikke uden grund, at danske ledelser og bestyrelser i dag har blikket stift rettet mod risikostyring og interne kontroller. Udviklingen i erhvervsstraffesager de seneste par år er entydig og ligger - ikke overraskende - i forlængelse af udviklingen i USA de seneste ti år. Myndighederne herhjemme rejser stadig flere straffesager mod virksomheder, og der rejses i stigende omfang opsigtsvækkende straffesager indeholdende betydelige bøder mod virksomheder.
Nyhed - 23.12.2015
-
Unilever får nedlagt forbud mod vaskemidlet D'or-tex
Unilever N.V. og Unilever Danmark A/S (Unilever) har med juridisk bistand fra Plesner fået nedlagt forbud mod, at Coop Danmark A/S og Nopa Nordic A/S kan markedsføre og sælge deres vaskemiddel "D'or-tex".
Highlight - 11.12.2015
-
Kampen fortsætter mellem brugskunstproducenter og de engelske kopier
Endnu et kapitel i sagaen om de danske brugskunstproducenter mod de engelske replikasælgere blev skrevet den 17. november 2015.
Artikel - 26.11.2015
-
Designrådet introducerer uddannelse til skønsmand
Med ønsket om at blive den foretrukne partner ved udvælgelse af skønsmænd til retssager om produktefterligninger - samt at sikre at medlemmer i videre omfang kommer i betragtning til udmelding som sagkyndige dommere - har Designrådet udviklet en skræddersyet uddannelse. Plesner står for en del af undervisningen på uddannelsen.
Nyhed - 07.10.2015
-
Bramstrup vinder principiel sag om særegent ejendomsnavn
Særegne ejendomsnavne er beskyttet efter almindelige retsgrundsætninger. Det er konklusionen på en dom fra Østre Landsret om brug af navnet Bramstrup. Plesner førte sagen for ejeren af godset Bramstrup i den så vidt vides første danske dom om særegne ejendomsnavne.
Highlight - 31.08.2015
-
Yakkay vinder designsag mod Stormwear
Yakkay A/S har med juridisk bistand fra Plesner fået medhold af Højesteret i en sag om gyldigheden af Yakkay A/S' registrerede EF-design af formen på en hjelm samt Stormwear ApS' krænkelse heraf.
Highlight - 27.08.2015
-
Oticon vinder patentsag mod GN ReSound
Oticon A/S har med juridisk bistand fra Plesner fået medhold af Østre Landsret i en sag om GN ReSound A/S' krænkelse af Oticons patent og brugsmodel.
Highlight - 18.08.2015
-
Pfizer vinder principiel sag om substitution af lægemidler
Pfizer har med juridisk bistand fra Plesner vundet en principiel sag i Sø- og Handelsretten om Pfizers lægemiddel Lyrica, der indeholder pregabalin som aktivstof. Sø- og Handelsretten har afgjort, at samtlige landets apoteker forbydes at udlevere lægemidlet Pregabalin "Krka", der er en kopi af Lyrica, til behandling af smerte.
Highlight - 29.06.2015
-
Plesner-advokat blandt Europas 10 bedste patentadvokater
Peter-Ulrik Plesner, advokat og partner, er blevet kåret som en af Europas 10 førende patentadvokater af det anerkendte ratingbureau Who's Who Legal. Han er den eneste advokat fra Skandinavien på listen.
Nyhed - 09.06.2015
-
Krænkelse af ophavsretten til fotografi af Lars Løkke Rasmussen
Østre Landsret har den 30. januar i år afsagt dom i en sag om Liberal Alliances brug af et fotografi af Lars Løkke Rasmussen til partiets politiske kampagner.
Artikel - 04.06.2015
-
Jobindex vinder principiel sag om ulovlig avisannonce
For første gang i Danmark har en ulovlig avisannonce medført, at den skyldige part skal indrykke en berigtigende annonce i samme medie og samme størrelse. Det banebrydende resultat kommer fra et forlig i Sø- og Handelsretten, hvor Jobindex og Plesner har vundet en principiel sag om en vildledende avisannonce fra Jobzonen.
Artikel - 04.06.2015
-
Yderst begrænset beskyttelse for beskrivende varemærker
Sø- og Handelsretten afsagde den 8. maj 2015 dom i en varemærkesag mellem Evonik Degussa GmbH, indehaver af ordmærket PROCTECTOSIL og samtidig en af verdens førende virksomheder inden for specialkemikaliebranchen, og Proctectos A/S, en mindre dansk virksomhed med speciale inden for imprægnering og overfladebeskyttelse af murværk samt fjernelse af grafitti.
Artikel - 04.06.2015
-
Ikke eneret til ordet "taxa"
Sø - og Handelsretten afsagde den 9. april 2015 dom om, hvorvidt TAXA 4x35 havde eneret til ordet "taxa", samt om Click A Taxi ApS i givet fald havde krænket denne ret.
Artikel - 04.06.2015
-
Bøde på 100.000 kr. til Silvan
Silvan skal betale en bøde på 100.000 kr. for at handle i strid markedsføringslovens forbud mod anvendelse af vildledende og urigtige angivelser.
Artikel - 04.06.2015
-
Seminar den 23. juni 2015: Persondataforordningen: Hvad kan I forvente?
Artikel - 04.06.2015
-
Det er ikke tilladt at kopiere hjemmesider
Sø- og Handelsretten afsagde den 16. februar 2015 en dom i en sag mellem to enkeltmands-virksomheder, hvor den ene part (sagsøgte) havde kopieret en væsentlig del af teksten fra den anden parts (sagsøger) hjemmeside. Derudover havde sagsøgte registreret et domænenavn (foscamdanmark.dk), som kun adskilte sig fra sagsøgers domænenavn ved en manglende bindestreg (foscam-danmark.dk).
Artikel - 08.05.2015
-
En farlig slankekur
En dansk hjemmeside powerfulbody.dk er blevet lukket efter salg af SlimeX15 - et slankemiddel indeholdende et ulovligt aktivt stof sibutramin. Stoffet har siden 2010 været forbudt, efter det europæiske lægemiddelagentur vurderede, at stoffet havde en høj risiko for en række alvorlige bivirkninger.
Artikel - 08.05.2015
-
Fængselsdom for ulovlig streaming
Artikel - 08.05.2015
-
Slagsmål mellem udbydere af Mini MBA uddannelser
Artikel - 08.05.2015
-
Forbrugerombudsmandens retningslinjer for offentliggørelse af brugeranmeldelser
Den 1. maj 2015 træder Forbrugerombudsmandens retningslinjer for offentliggørelse af brugeranmeldelser i kraft. Retningslinjerne skal ses som en reaktion på, at flere og flere forbrugere tjekker brugeranmeldelser på internettet for den butik eller det hotel, som de overvejer at indgå aftale med, før de endeligt beslutter sig, hvorfor det er vigtigt, at forbrugerne kan stole på de pågældende brugeranmeldelser.
Artikel - 08.05.2015
-
Seminar den 17. juni 2015: Persondataforordningen: Hvad kan I forvente?
Artikel - 08.05.2015
-
Aluminiumsfælge er ikke en reservedel
Højesteret har den 10. marts 2015 afsagt en dom om, hvorvidt East Scandic A/S' salg og markedsføring af en række aluminiumsfælge udgjorde en krænkelse af BMW's design- og varemærkerettigheder.
Artikel - 09.04.2015
-
Fængselsdom og rettighedsfrakendelse for kopi og print af bøger
Artikel - 09.04.2015
-
Seminar den 5. maj 2015 "Cloud computing i praksis - for cloud kunder"
Artikel - 09.04.2015
-
Databasebeskyttelse ved aftale
EU-Domstolen har afsagt en dom, hvor den godkender, at der kan skabes databasebeskyttelse ved aftale.
Artikel - 09.04.2015
-
Plesner kåret til Danmarks bedste advokatfirma i IP-ret
Plesner er netop blevet kåret til "Denmark IP Firm of the Year 2015" af det internationale ratingbureau Managing Intellectual Property. Plesner fik også prisen som Danmarks bedste advokatfirma inden for IP-ret i 2010.
Nyhed - 12.03.2015
-
Cookie-reglerne gælder også ved "device fingerprinting"
Artikel 29-gruppen har i en ny udtalelse taget stilling til, hvorvidt cookiereglerne også gælder for device fingerprinting, eftersom et stigende antal virksomheder i stedet for traditionelle cookies anvender device fingerprinting til at tracke internetbrugere og brugere af apps mv.
Artikel - 03.03.2015
-
Forhandlingerne om databeskyttelsesforordningen: Europa-Parlamentet kræver "noget for noget"
Som det har været beskrevet en del i medierne i den seneste tid, er et af de lovgivningstiltag EU overvejer at vedtage i kølvandet på terrorangrebet i Paris det såkaldte EU-PNR forslag.
Artikel - 03.03.2015
-
Gennemgang af medarbejders emails - højesteretsdom bekræfter vigtigheden af emailpolitiker
Højesteret afsagde den 4. februar 2015 dom i en sag, hvor en kvindelig ansat var blevet afskediget på grund af besparelser og efterfølgende bortvist.
Artikel - 03.03.2015
-
Ny afgørelse fra EU-Domstolen klarlægger notifikationskravet indenfor specific mechanism
EU-domstolen har den 12. februar 2015 afsagt præjudiciel afgørelse i sagen C-539/13, Merck Canada Inc., Merck Sharp & Dohme Ltd v Sigma Pharmaceuticals plc, vedrørende fortolkningen af reglerne i den særlige ordning (specific mechanism).
Artikel - 03.03.2015
-
Ny EU-dom skaber tvivl om den danske tv-overvågningslov
EU-domstolen afsagde den 11. december 2014 en præjudiciel afgørelse i en sag vedrørende en privatpersons tv-overvågning af eget hjem og nærmiljø, og de persondataretlige problemstillinger der er forbundet hermed.
Artikel - 03.03.2015
-
Ophavsret til scenografier
Sø- og Handelsretten afsagde den 19. januar 2015 dom i en sag anlagt af Shure Scandinavia A/S mod Get Visual A/S vedrørende ophavsret til scenografier.
Artikel - 03.03.2015
-
Lovforslag med gode intentioner, men…
Den 10. december 2014 blev der fremsat et lovforslag (L 92) om etablering af en særskilt håndhævelsesenhed hos Patent- og Varemærkestyrelsen, som skal vejlede borgere i konkrete sager om piratkopiering inden for henholdsvis designs, varemærker, patenter og brugsmodeller.
Artikel - 03.02.2015
-
Højesteret: Hertil og ikke længere
Højesteret afsagde den 17. december 2014 to domme, hvor henholdsvis den såkaldte Steve og Dan stol fandtes at være tilstrækkeligt frigjorte fra Tripp Trapp stolen.
Artikel - 03.02.2015
-
EU-Domstolen fastholder vidtgående muligheder for søgsmål ved krænkelser begået på internettet - men man skal være opmærksom på begrænsninger
EU-Domstolen har afsagt endnu en dom om rettighedshaveres mulighed for at anlægge sag i sit hjemland i tilfælde, hvor rettigheder bliver krænket på eller via internettet.
Artikel - 03.02.2015
-
Du må beholde dit domænenavn, men ikke bruge det
Sø- og Handelsretten har afsagt dom i en sag vedrørende spørgsmålet om, hvorvidt Samsonite kunne forbyde sin forhandler Helm I/S at gøre erhvervsmæssig brug af forretningskendetegnet og domænenavnet samshop.dk i forbindelse med markedsføring og salg af Samsonites kufferter og tasker.
Artikel - 03.02.2015
-
Datatilsynet udsteder nye minimumskrav til datasikkerheden ved personaleadministrationen
Datatilsynet indfører nu minimumskrav for sikkerhed for omgangen med personoplysninger i private virksomheders og organisationers personaleadministration.
Artikel - 03.02.2015
-
Datasikkerhed: Husk at foretage kontrol af sikkerhedslogs (log review)
Datatilsynet udtaler i to netop offentliggjorte sager kritik af Fredericia og Kalundborg Kommune.
Artikel - 03.02.2015
-
"Oister Oi" var ikke for kort til ophavsretten
Sø- og Handelsretten har afsagt en dom, hvor OiSTER blev dømt for at have krænket ophavsretten til ordene "Oister Oi".
Artikel - 07.01.2015
-
Nyt lovforslag om ændring af apotekerloven - modernisering af apotekssektoren
Regeringen har den 9. oktober 2014 fremsat lovforslag om ændring af apotekerloven som led i en modernisering af apotekersektoren.
Artikel - 07.01.2015
-
Medicingrossister har overtrådt konkurrencereglerne
Konkurrencerådet har den 26. november 2014 truffet afgørelse om, at medicingrossisterne Nomeco A/S og Tjellesen Max Jenne A/S har overtrådt konkurrencelovens § 6 og EU-traktatens artikel 101. Grossisterne har ifølge Konkurrencerådet overtrådt lovgivningen ved at indgå en aftale og/eller samordne praksis om fastsættelse af betingelser i deres retningslinjer for returnering og kreditering af lægemidler.
Artikel - 07.01.2015
-
Forbrugerombudsmanden prøver spørgsmål om abonnementsfælder ved domstolene
Forbrugerombudsmanden har for første gang fået prøvet spørgsmålet om abonnementsfælder ved domstolene.
Artikel - 07.01.2015
-
Banner-reklame var lovlig
Sø- og Handelsretten har den 27. november 2014 afsagt dom i en sag mellem SEAS-NVE Strømmen A/S og Natur-Energi A/S vedrørende sidstnævntes markedsføringskampagne. Retten nåede frem til, at en banner-reklame anvendt som led i markedsføringskampagnen ikke var i strid med markedsføringsloven, mens markedsføringen af en kundetilfredshedsundersøgelse var en mindre alvorlig overtrædelse af lovens regler, som ikke kunne begrunde sanktioner.
Artikel - 07.01.2015
-
Brugskunstproducenterne fortsætter kampen mod de engelske kopier
Seneste kapitel i sagaen om de danske brugskunstproducenter mod de engelske replika-sælgere blev skrevet den 11. december 2014.
Artikel - 07.01.2015
-
E-handelsbutikken SmartGuy idømt bøde på 800.000 kr. for overtrædelse af spam-reglerne
SmartGuy (som nu har skiftet navn til STYLEPIT) afholdte i perioden fra den 9. april 2013 til den 19. december 2013 en række reklamekampagner, hvor der bl.a. blev sendt 231.293 SMS-beskeder med reklamer til en række personer, som alene havde givet samtykke til modtagelse af reklamer via email.
Artikel - 07.01.2015
-
ENLI - Nye reviderede kodeks forventes i januar/februar 2015
ENLI (Det Etiske Nævn for Lægemiddelindustrien) har meddelt, at de agter at gennemføre en revidering af samtlige kodeks, herunder Reklamekodekset, i løbet af januar 2015.
Artikel - 07.01.2015
-
Aftale mellem EU-Kommissionen og Apple om standardindstillinger for spil med mulighed for in-app køb
I Danmark og andre EU medlemslande har der været flere sager, hvor børn har hentet gratis apps, hvori børnene har kunnet foretage in-app køb, som er blevet trukket over forældrenes betalingskort knyttet til deres iTunes-konto.
Artikel - 07.01.2015
-
Forbrugeres indsigelsesfrist ved uautoriserede træk på betalingsmidler
Forbrugerombudsmanden har udgivet et notat om indsigelsesfristen ved uretmæssig træk på forbrugeres konti, f.eks. ved misbrug af betalingskort. Notatet vedrører kun forbrugerforhold og er udarbejdet sammen med Forbrugerrådet Tænk, Finansrådet, samt Finans og Leasing.
Artikel - 07.01.2015
-
Forbrugerombudsmanden kritiserer Arla for skjult reklame
Forbrugerombudsmanden har vurderet, at Arla har overtrådt forbuddet mod skjult reklame ved at få en blogger til at skrive positivt om et Arla-produkt, uden at oplyse læserne om, at der var tale om en reklame.
Artikel - 07.01.2015
-
Udsigt til krav om opbevaring af data i Rusland om russiske statsborgere allerede i 2015
I Rusland er der vedtaget en ny lov, der kræver, at data om russiske statsborgere skal opbevares i Rusland - og altså ikke kan opbevares centralt, eksempelvis på servere hos et dansk moderselskab. Loven forventes derfor at få stor betydning for russiske datterselskabers mulighed for at bruge centraliserede it-løsninger, selv inden for koncernen.
Artikel - 07.01.2015
-
Stadfæstelse af dom om personligt ansvar for varemærkekrænkelser
Højesteret har den 1. december 2014 stadfæstet en dom fra Sø- og Handelsretten, hvor et dansk firma og dets eneejer, der tillige var direktør, blev dømt for at have krænket nogle varemærkerettigheder.
Artikel - 07.01.2015
-
DATABESKYTTELSESDAGEN 2015
Artikel - 04.12.2014
-
Delt ejerskab til varemærke
Artikel - 04.12.2014
-
Coop, Lidl og Harald Nyborg frifindes i en sag om salg af falske Converse All Star-sko
Artikel - 04.12.2014
-
Hurtigere behandling af whistlebloweranmeldelser
Artikel - 04.12.2014
-
Husk at føre kontrol med databehandlere
Artikel - 04.12.2014
-
Krænkelse af ophavsretten til bog om Helle Thorning-Schmidt
Artikel - 04.12.2014
-
Lidl's markedsføring af lysestagen "Infinity" under det dyrere varemærke "Endless" udgjorde en varemærkekrænkelse
Artikel - 04.12.2014
-
Life Science: Ny lovgivning vedrørende samarbejdet mellem sundhedspersoner og lægemiddel- og medicoindustrien samt nye reklameregler for lægemidler og medicinsk udstyr
Artikel - 04.12.2014
-
Man undgår ikke (nødvendigvis) en forbudskendelse ved at ændre adfærd i sidste øjeblik
Artikel - 04.12.2014
-
Højesterets afgørelse i den omstridte Jensen's Bøfhus-sag
Artikel - 04.11.2014
-
Kan advokatkorrespondance medtages i en bevissikringsrapport?
Artikel - 04.11.2014
-
Opdatering af EPO's patentvejledning (guidelines)
Artikel - 04.11.2014
-
Originalproducent ikke ansvarlig over for parallelimportør ved tilbagekaldelse af lægemiddel
Artikel - 04.11.2014
-
Databeskyttelsesdagen 2015
Artikel - 04.11.2014
-
Er det en vindersag? Ved ikke, spørg skønsmanden
Artikel - 04.11.2014
-
Farven lilla var ikke nok
Artikel - 04.11.2014
-
Sag om nedlæggelse af midlertidigt forbud nægtedes fremme bl.a. som følge af utilstrækkelig reaktion på varemærkekrænkelse
Artikel - 04.11.2014
-
Ny vejledning om børn og unge markedsføring
Artikel - 06.10.2014
-
Ny afgørelse fra EU - et tegn bestående 5 striber på sportssko anset for at mangle særpræg
Artikel - 06.10.2014
-
Update: Forhandlingerne om databeskyttelsesforordningen - En ny kommisær, en ny start?
Artikel - 06.10.2014
-
Ny opdateret vejledning om § 39-tilladelser
Artikel - 06.10.2014
-
Ny artikel om retssager mod udenlandske skadevoldere
Artikel - 06.10.2014
-
Konference den 30. og 31. oktober 2014 - tre spændende seminarer: What to do when getting sued in the US?; Greentech; Advent of Unified Patent Court
Artikel - 06.10.2014
-
Forbrugerombudsmanden har sendt notat om salg fra dealsites i høring
Artikel - 06.10.2014
-
Fogedforbud fandtes uberettiget, da sagen først blev anlagt 15 måneder efter oprindelig henvendelse til modparten
Artikel - 06.10.2014
-
EU-Domstolen fortolker begrebet "parodi" i ophavsretten
Artikel - 06.10.2014
-
EU-Domstolen afsiger endnu en dom vedrørende fortolkningen af "reel brug"
Artikel - 06.10.2014
-
Det kan koste, hvis man ikke reagerer hurtigt nok
Artikel - 06.10.2014
-
Nye retningslinjer for betaling på nettet
Artikel - 06.10.2014
-
Forvekslingsrisiko mellem FEMIVIA og FEMIBION
Artikel - 03.09.2014
-
NETTO taber domænesag men vinder varemærkesag
Artikel - 03.09.2014
-
Ost i skiver
Artikel - 03.09.2014
-
Plesner lancerer Persondataretligt Forum
Artikel - 03.09.2014
-
Retningslinjer om offentliggørelse af brugeranmeldelser sendt i høring
Artikel - 03.09.2014
-
Tivoli entré? 99 kr., tak. Tivoli stolen? 2 mio. kr., tak
Artikel - 12.08.2014
-
Seminar: U.S. Patent Trolls
Artikel - 12.08.2014
-
Ny afgørelse fra Sø- og Handelsretten: Mondelez' markedsføring af kaffen Carte Noire krænkede ikke Merrilds varemærke Café Noir, og emballagen til kaffekapsler var ikke i strid med markedsføringsloven
Artikel - 12.08.2014
-
Nye regler om syn og skøn i retssager
Artikel - 12.08.2014
-
Ny EU-afgørelse vedr. fortolkningen af betingelserne for beskyttelse af et ikke-registreret EF-design - Karen Millen mod Dunnes Stores
Artikel - 12.08.2014
-
EU-Domstolen afsiger dom om lovligheden af internetbrowsing
Artikel - 12.08.2014
-
Ny afgørelse fra EU-Domstolen vedr. særprægsbedømmelsen af Louis Vuittons lås som 2D-mærke
Artikel - 12.08.2014
-
Værdiforringelse ved fortrydelse af køb og Forbrugerombudsmandens Net-tjek
Artikel - 12.08.2014
-
Salg og markedsføring af replika fra England til Danmark kendt ulovlig
Artikel - 03.07.2014
-
Ny EU-afgørelse vedr. bevisbyrden for "reel brug" af et varemærke
Artikel - 03.07.2014
-
Folketingets Ombudsmand udtaler sig om videregivelse af elektroniske medicinoplysninger
Artikel - 03.07.2014
-
Datatilsynet: Offentligt trafikselskab må anvende mobil tv-overvågning ("bodycams") ved billetkontrol
Artikel - 03.07.2014
-
Update: Forhandlingerne om databeskyttelsesforordningen - En europæisk krigsregel?
Artikel - 03.07.2014
-
Dom fra Højesteret - brug af musikværker i tv-programmer fra eksterne produktionsselskaber
Artikel - 03.06.2014
-
Højesteret ophæver registrering af et 3-D varemærke efter præjudiciel afgørelse fra EU-Domstolen vedr. fortolkningen af begrebet "ond tro"
Artikel - 03.06.2014
-
Journalister fra DR's forbrugerprogram "Kontant" dømt for injurier
Artikel - 03.06.2014
-
EU-Domstolen tager stilling til privatkopireglens rækkevidde
Artikel - 07.05.2014
-
Middelbare patentkrænkelser
Artikel - 07.05.2014
-
Ny afgørelse fra EU-domstolen om varemærkefamilier
Artikel - 07.05.2014
-
Canyon.bike - første UDRP afgørelse om nye gTLD domænenavne
Artikel - 07.05.2014
-
Benelux-domstol erklærer Christian Louboutins røde sål registreret som varemærke ugyldig
Artikel - 07.05.2014
-
Krænkelse af varemærke ved import af eau de cologne til Danmark
Artikel - 07.05.2014
-
"Passion to Perform" afvist fra registrering grundet manglende særpræg
Artikel - 07.05.2014
-
IP Marketplace - online handel med IP-rettigheder
Artikel - 07.05.2014
-
Patentretsekspert Peter-Ulrik Plesner i DI Business
Artikel - 29.04.2014
-
TV 2's anvendelse af Kai Normann Andersens melodi i programtrailer for "Vild med dans" udgjorde ikke en krænkelse efter ophavsretsloven
Artikel - 08.04.2014
-
Ophavsretlig beskyttelse af litterær figur (Pippi Langstrømpe)
Artikel - 08.04.2014
-
Patentansøgerens korrespondance med patentmyndigheder kan indgå i efterfølgende tolkning af patentkravene
Artikel - 08.04.2014
-
EU afviser registrering af LIDL's figurmærke i gråtoner som følge af forvekslingsrisiko med det registrerede tjekkiske figurvaremærke "LIDL MUSIC"
Artikel - 08.04.2014
-
EU-Domstolen tager stilling til lovligheden af links til ophavsretligt beskyttet materiale
Artikel - 05.03.2014
-
Ændringer af EU's varemærkelovgivning del 2 af 2 (formelle ændringer)
Artikel - 05.03.2014
-
Ny EU-dom om forståelsen af reel brug og sammenligning af varemærker
Artikel - 05.03.2014
-
EU-Domstolen har afsagt dom vedrørende fortolkning af begrebet "skellig grund"
Artikel - 05.03.2014
-
Eneforhandlers fortsatte brug af varemærket WISECON efter ophør af eneforhandleraftalen udgjorde en varemærkekrænkelse
Artikel - 05.03.2014
-
Væsentlig ændring af retsplejeloven
Artikel - 05.03.2014
-
EU-Domstolen tager stilling til lovligheden af brug af dedikeret metasøgemaskine på internettet
Artikel - 05.03.2014
-
Snævert beskyttelsesomfang af brugsmodeller som indeholder dele af allerede kendt teknik
Artikel - 04.02.2014
-
Update: Forhandlingerne om databeskyttelseforordningen - Ministerrådets drøftelser om anvendelsesområde og tredjelandsoverførsler
Artikel - 04.02.2014
-
Mærkater med stregkode og varemærke fjernet fra eksklusive jakker
Artikel - 04.02.2014
-
Højesteretsdom tilkender Noma vederlag på DKK 150.000 for en chokoladeklubs retsstridige anvendelse af Nomas varemærke
Artikel - 04.02.2014
-
Frist for anmeldelse af finansielle whistleblowerordninger til Datatilsynet er forlænget
Artikel - 04.02.2014
-
Den nye EU-toldforordning, del 2 - det praktiske aspekt
Artikel - 04.02.2014
-
Højesteretsdom om krænkelse af ophavsret til reklamefilm
Artikel - 04.02.2014
-
Update: Forhandlingerne om databeskyttelsesforordningen
Artikel - 04.02.2014
-
Anmodning om midlertidigt forbud blev indleveret for sent
Artikel - 13.01.2014
-
Ny sikkerhedsstandard for betalingskort
Artikel - 13.01.2014
-
Dom om vildledende markedsføring af isoleringsmaterialer
Sø-og Handelsretten har afsagt en dom, hvor der tages stilling til spørgsmålet om brug af miljømæssige udsagn og anprisninger i forbindelse med markedsføring.
Artikel - 04.12.2013
-
Selskab og selskabets direktør fandtes ansvarlige for krænkelse af varemærket Geographical Norway ved ulovlig parallelimport fra varemærkeindehaverens kinesiske producent
Sø- og Handelsretten har den 28. oktober 2013 afsagt dom i en sag, hvor et dansk forhandlerselskab og selskabets direktør var sagsøgt for ulovlig parallelimport fra varemærkeindehaverens producent i Kina.
Artikel - 04.12.2013
-
Artikel om brug af andres varemærker i søgeordsreklamer
Artikel - 05.11.2013
-
Præjudiciel afgørelse om fortolkning af direktivet om urimelig handelspraksis
Artikel - 05.11.2013
-
EU-Domstolen afsiger ny dom om værneting for krænkelser begået på internettet
Artikel - 05.11.2013
-
Direktør holdt ansvarlig for sit selskabs immaterialretskrænkelser
Artikel - 05.11.2013
-
Ny kinesisk varemærkelov
Artikel - 24.09.2013
-
Ændringer af EU's varemærkedirektiv og varemærkeforordning del 1 af 2 (materielle ændringer)
Artikel - 24.09.2013
-
Artikel om brug af andres varemærker i søgeordsreklamer
Artikel - 18.09.2013
-
Ny EU-forordning giver bedre muligheder for håndhævelse af intellektuelle ejendomsrettigheder
Artikel - 04.09.2013
-
Pornografisk collage udgjorde ophavsretskrænkelse
Artikel - 05.08.2013
-
Højesteret afgør Infopaq-sagen om ophavsretskrænkelser som led i medieovervågning
Artikel - 05.08.2013
-
USA's højesteret tillader globalkonsumption af ophavsrettigheder
Artikel - 05.08.2013
-
Praksis omkring fortolkning af "klasse-hoveder" efter EU-Domstolens afgørelse sidste år
Artikel - 05.08.2013
-
Opsigelse af licensaftale og brug af ABBA-varemærket
Artikel - 05.08.2013
-
Fortolkning af begrebet "reel brug" og beskyttelsen af sort/hvide logoer brugt i farver
Artikel - 05.08.2013
-
Hensynet til ytringsfriheden kunne ikke medføre straffrihed for journalister
Artikel - 05.08.2013
-
Virksomhed betaler bøde på 20.000 kr. for misbrug af Finanstilsynets navn
Artikel - 05.08.2013
-
Ny afgørelse om tilbagebetaling ved misbrug af betalingskort
Artikel - 05.08.2013
-
Kompetence, anerkendelse og fuldbyrdelse af retsafgørelser i EU
Artikel - 05.08.2013
-
Opfindelseshøjden af en patenteret fremgangsmåde - som var tildelt patent af den Europæiske Patentorganisation - blev bestridt
Artikel - 04.06.2013
-
3D EF-varemærke til hinder for EF-designregistrering
Artikel - 04.06.2013
-
Tysk højesteretsdom om Googles "autocomplete-funktion"
Artikel - 04.06.2013
-
LEGO minifigur beskyttet som ophavsretligt værk og varemærke
Artikel - 04.06.2013
-
Enhedspatent og fælleseuropæisk patentdomstol ser ud til at blive en realitet
Artikel - 13.05.2013
-
Aftale om en fælles patentdomstol vedtaget
Artikel - 13.05.2013
-
Rettighederne til varemærker fulgte med, da selskabet Poul Stig Briller A/S blev solgt
Artikel - 13.05.2013
-
Brug/registrering af kendetegnet Opus-Dei for et spil var ikke i strid med rettighederne til varemærket OPUS DEI
Artikel - 13.05.2013
-
Østre Landsret styrker rettighedshavernes position over for DR og TV2
Artikel - 13.05.2013
-
Nye fogedforbudsregler - del 2 - særligt om justifikationssagen
Artikel - 13.05.2013
-
Nye fogedforbudsregler - del 1
Artikel - 13.05.2013
-
Ny opdatering af Erhvervsstyrelsens vejledning til cookiereglerne
Artikel - 13.05.2013
-
Import af 7 falske Rolex-ure fra Kina
Artikel - 13.05.2013
-
Folketinget vedtager lov om forlænget beskyttelsestid for lydoptagelser
Artikel - 13.05.2013
-
EU-Retten træffer afgørelse i CISAC/KODA-sagen om national rettighedsklarering
Artikel - 13.05.2013
-
EU-Domstolen tager stilling til lovligheden af streamingtjenester på internettet
Artikel - 13.05.2013
-
Rolex-sagen - Højesteret sender spørgsmål til EU-Domstolen
Artikel - 13.05.2013
-
De nye fogedforbudsregler - artikel i Dansk Biotek
Nyhed - 05.04.2013
-
Enhedspatent og fælleseuropæisk patentdomstol ser ud til at blive en realitet
Tirsdag den 19. februar 2013 underskrev en række europæiske lande aftalen om en fælleseuropæisk patentdomstol ("Unitary Patent Court"). Aftalen indebærer, at en lang række patentsager fremover skal anlægges ved den fælles patentdomstols afdelinger frem for ved de almindelige nationale retsinstanser.
Artikel - 19.03.2013
-
Udenforstående har ikke pligt til at yde bistand til håndhævelse af fogedforbud
Artikel - 11.02.2013
-
Ny bekendtgørelse om patenter og supplerende beskyttelsescertifikater
Artikel - 11.02.2013
-
Ændringer af lægemiddelloven gældende fra 1. januar 2013
Artikel - 11.02.2013
-
Forslag fra generaladvokat baner vej for enhedspatent
Artikel - 11.02.2013
-
Varsling af gebyrstigninger
Artikel - 11.02.2013
-
Morgenmøde hos Plesner: Datasikkerhedsbrud - har din virksomhed en plan, hvis uheldet er ude?
Artikel - 11.02.2013
-
Markedsføringsret - fortolkning af handelspraksisdirektivet
Artikel - 11.02.2013
-
Ændringer af beskyttelsestiden for visse ophavsrettigheder
Artikel - 11.02.2013
-
Højesteret afviser varemærkekrænkelse ved ompakning af parallelimporteret medicin
Artikel - 09.01.2013
-
Erstatningskrav fra parallelimportør afvist
Artikel - 09.01.2013
-
EU-Domstolen om begrebet "medicinsk udstyr"
Artikel - 09.01.2013
-
Morgenmøde den 24. januar 2013 om cookies
Artikel - 09.01.2013
-
Brug af varemærke som Adword var i strid med markedsføringsloven
Artikel - 12.12.2012
-
Lovforslag om ændring af fogedforbudsreglerne
Artikel - 12.12.2012
-
Det danske herrelandshold i håndbold havde ingen søgsmålskompetence
Artikel - 12.12.2012
-
COOKIES - seneste nyt mens vi venter på den nye vejledning fra Erhvervsstyrelsen
Artikel - 12.12.2012
-
Artikel om køb af piratkopierede produkter
Artikel - 12.12.2012
-
Åbne breve om sagstilgangen til Højesteret
Artikel - 12.12.2012
-
Viking Gas kunne ikke forhindres i at påfylde gasflasker fra Kosan Gas
Artikel - 12.12.2012
-
EU-Domstolen tager stilling til udnyttelse af database på tværs af landegrænser
Artikel - 12.12.2012
-
Patent angående indvendig fyldestreg på affaldssække kendt ugyldigt
Artikel - 12.12.2012
-
Artikel om køb af piratkopierede produkter
Artikel - 24.09.2012
-
Grebsserie ikke krænket
Artikel - 24.09.2012
-
ENLI har opdateret vejledningen til reklamekodekset
Artikel - 24.09.2012
-
Dom om ophævelse af sponsoraftale
Artikel - 24.09.2012
-
Brug af spinningcykel som rekvisit i reklamefotos krænkede ikke producentens rettigheder
Artikel - 24.09.2012
-
Artikel om køb af piratkopierede produkter
Artikel - 17.08.2012
-
Højesteret opretholder brugsmodel som gyldig
Artikel - 07.08.2012
-
Højesteret - varemærkekrænkelse ved produktefterligning - udmåling af vederlag og erstatning
Artikel - 07.08.2012
-
Udtalelse fra Datatilsynet om de nye undtagelser for anmeldelse
Artikel - 07.08.2012
-
Sø- og Handelsretten opretholder delvist patent på baggrund af omskrevne krav
Artikel - 07.08.2012
-
Regioner indleder forsøgsordning om risikodeling med lægemiddelindustrien
Artikel - 07.08.2012
-
Ophavsret - EU-Domstolen fortolker Infosoc-direktivets regel om midlertidige kopier
Artikel - 07.08.2012
-
Offentliggørelse af de nye .brand-domæner
Artikel - 07.08.2012
-
Offentliggørelse af beslutninger truffet af offentlige myndigheder og domstole, der kan påvirke et børsnoteret selskabs aktiekurser
Artikel - 07.08.2012
-
EU-patentet og EU-patentdomstolen rykker et skridt nærmere
Artikel - 07.08.2012
-
EU-Domstolen tager stilling til muligheden for at standse medvirken til viderespredning af kopiprodukter over landegrænser
Artikel - 07.08.2012
-
ENLI's nye regler om prælancering af lægemidler
Artikel - 07.08.2012
-
Bestseller havde krænket New Balances rettigheder til sko
Artikel - 07.08.2012
-
Ny afgørelse fra EU-Domstolen om betingelsen om første markedsføringstilladelse i forbindelse med opnåelse af supplerende beskyttelsescertifikater for lægemidler
Artikel - 07.08.2012
-
Ny lov om Offentlig Digital Post
Artikel - 07.08.2012
-
Afgørelse fra EU-Domstolen om varemærkekrænkelser begået på internettet
Artikel - 01.06.2012
-
Forbrugerombudsmanden politianmelder en bank for overtrædelse af forbuddet mod spam
Artikel - 01.06.2012
-
Højesteret godkender ransagning af Facebook-profil
Artikel - 01.06.2012
-
Retsplejerådet foreslår ændringer af reglerne om fogedforbud
Artikel - 01.06.2012
-
Undgå at blive bundet af forkerte priser på din hjemmeside
Artikel - 01.06.2012
-
Løbende lønudbetaling til fritstillet direktør var reelt betaling af restkøbesum for virksomhed - Direktøren havde ret til at drive konkurrerende virksomhed i "fritstillingsperioden"
Artikel - 01.06.2012
-
Nordisk standpunkt til markedsføring via sociale medier
Artikel - 01.06.2012
-
Ny afgørelse fra Sø- og Handelsretten om import af ure
Artikel - 01.06.2012
-
Ansigtsgenkendelse i online- og mobile tjenester
Artikel - 01.05.2012
-
Ulovligt at bruge "Jan Fog" som trækplaster i annoncer for nystartet konkurrerende ejendomsmæglervirksomhed
Artikel - 01.05.2012
-
Seminar: Whistleblowerordninger i det offentlige
Artikel - 01.05.2012
-
Oplysningspligt ikke i strid med logningsdirektivet m.v.
Artikel - 01.05.2012
-
Nye retningslinjer for kønsrelateret reklame
Artikel - 01.05.2012
-
Ny kendelse fra EU-Domstolen om beskyttelsesomfanget for SPC'er
Artikel - 01.05.2012
-
Højesteret frifinder journalister for brug af skjult kamera
Artikel - 01.05.2012
-
Første kendelse fra Pressenævnet efter ændring af Facebook-praksis
Artikel - 01.05.2012
-
Forslag til afgørelse om foreløbige forbuds geografiske udstrækning
Artikel - 01.05.2012
-
Blokering for adgangen til www.grooveshark.com
Artikel - 01.05.2012
-
Bøde på 60.000 kr. for vildledende markedsføring - skjult indgåelse af aftale om løbende medlemskab
Artikel - 01.05.2012
-
Betaling for afspilning af musik i en tandlægepraksis
Artikel - 30.03.2012
-
Patent for 2. medicinsk indikation til bekæmpelse af fiskelus savnede nyhedsværdi
Artikel - 30.03.2012
-
Journalister dømt for optagelser med skjult kamera på plejehjem - Højesterets dom af 21. februar 2012
Artikel - 30.03.2012
-
Ingeniør havde ikke krav på godtgørelse
Artikel - 30.03.2012
-
Greenline idømt bøde for at have annonceret med priser ekskl. moms
Artikel - 30.03.2012
-
EU-Domstolen afsiger dom i sag om databasebeskyttelse
Artikel - 30.03.2012
-
To armaturer udgjorde ikke en krænkelse af Volas ophavsret til armaturet KV1
Artikel - 30.03.2012
-
Ny opdateret vejledning til ENLI's reklamekodeks
Artikel - 30.03.2012
-
Forslag til revideret transparensdirektiv
Artikel - 30.03.2012
-
Forbrugerombudsmanden politianmelder teleselskab for overtrædelse af forbuddet mod spam
Artikel - 30.03.2012
-
Designregistrering giver ikke garanti for designets lovlighed
Artikel - 01.03.2012
-
Opvaskesæt og sæbedispenser ikke beskyttet som design - Sø- og Handelsrettens dom af 14. februar 2012
Artikel - 01.03.2012
-
EU-Domstolen afsiger endnu en dom om muligheden for at pålægge mellemmænd aktive forpligtelser til bekæmpelse af brugernes immaterialretskrænkelser
Artikel - 01.03.2012
-
Skærpet lægemiddelovervågning – forslag til ændring af lægemiddelloven
Artikel - 01.03.2012
-
Ny organisering af Sundhedsministeriets område
Artikel - 01.03.2012
-
Medarbejder og konkurrent solidarisk erstatningsansvarlige for samarbejde i ansættelsesperioden
Artikel - 01.03.2012
-
Kan originalproducenter forhindre tredjemands markedsføring af genopfyldte produkter i original indpakning?
Artikel - 01.03.2012
-
Forbrugerombudsmanden påtaler markedsføring ved brug af ordet "prisgaranti"
Artikel - 01.03.2012
-
Tidligere ansattes overtagelse af kunder medførte ikke erstatningsansvar - Højesterets dom af 26. januar 2012
Artikel - 08.02.2012
-
Invalid data from file
_t=tracking_anet"" target=""blank"">her.
Bevissikring ophævet på grund af væsentlige rettergangsfejl
Advokat
Artikel - 03.02.2012
-
Plesner opnår topplacering hos WTR 1000 (2011)
Nyhed - 06.05.2011
-
De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring på internettet
De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring på internettet indeholder vigtige regler og principper, som bør eller skal følges af erhvervsdrivende, som handler med forbrugere på internettet.
Artikel - 16.09.2010
-
Kundeloyalitet
Hør førende eksperter og praktikere fortælle om deres erfaringer med at skabe kundeloyalitet og om at tackle de juridiske og forretningsmæssige udfordringer, der er forbundet med disciplinen.
Læs mere og tilmeld dig seminaret her
Artikel - 16.09.2010
-
Omkostningsdækning i forbindelse med forbrugersager ved domstolene
Fra februar 2010 har Forbrugerstyrelsen fået kompetence til at yde omkostningsdækning til forbrugere, som helt eller delvis har fået medhold i Forbrugerklagenævnet eller i et godkendt, privat klage- eller ankenævn.
Artikel - 16.09.2010
-
Nyt kodeks om god adfærd på online sociale netværkstjenester i Danmark
I juni 2010 offentliggjorde IT-sikkerhedskomiteen kodeks om god adfærd på online sociale netværkstjenester.
Artikel - 16.09.2010
-
Seminar: Kundeloyalitet - teori, praktik og jura
Plesner inviterer til heldagsseminar om "Kundeloyalitet - teori, praktik og jura" mandag den 11. oktober 2010, kl. 09.00 - 15.50
Artikel - 16.09.2010
-
Overførsel af personoplysninger til tredjelande
Personoplysninger må som udgangspunkt kun overføres til virksomheder m.v. beliggende i et tredjeland, som sikrer et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau. Udgangspunktet gælder såvel ved overladelse af personoplysninger til en databehandler som ved videregivelse af personoplysninger til en ny dataansvarlig.
Artikel - 28.05.2010
-
Whistleblower systemer - retningslinjer fra Datatilsynet
I de senere år har mange virksomheder indført såkaldte whistleblower systemer i form af f.eks. hotlines. Disse systemer giver medarbejdere mulighed for at rapportere om forhold i virksomheden. Datatilsynet er kommet med retningslinjer, der stiller krav til whistleblower systemer og krav om anmeldelse af dem.
Artikel - 28.05.2010
-
Afgørelse fra Datatilsynet vedrørende sletning af profil og indlæg på et debatforum
Datatilsynet har i en afgørelse fra slutningen af 2009 fundet, at et debatforum ikke var berettiget til at opretholde en tidligere brugers profil og indlæg i en form, der kunne henføres til den tidligere bruger som person, efter denne bruger havde fremsat ønske om sletning.
Artikel - 28.05.2010
-
Plesner-seminar: Få styr på internationale overførsler af persondata
Plesner inviterer til morgenseminar om internationale overførsler af persondata.
Artikel - 28.05.2010
-
Plesner kåret til "IP Law Firm of the Year 2010" i Danmark
Nyhed - 21.05.2010
-
Citatret og pligt til kildeangivelse i tv-produktioner
Østre Landsrets dom af 25. september 2009, U 2010.60 Ø
Artikel - 30.01.2010
-
.PSGdomænenyt - .at .ch .de - Østrig, Schweiz og Tyskland åbner for æ, ø, å m.fl. fra 1. og 31. marts 2004
Artikel - 25.02.2004
-
.PSG-domænenyt: Finland åbner 1. september 2003 med mulighed for generiske navne
Artikel - 12.08.2003
-
Fogedretten i Ballerup har igen forbudt generisk ommærkning
Artikel - 13.06.2003