Henrik Kure

advokat, partner

Henrik Kure er partner i vores team for Bank og Finans

Henrik rådgiver navnlig penge- og realkreditinstitutter, pensionskasser og private equity-fonde inden for alle aspekter af bank- og finansieringsret.

Henrik rådgiver bl.a. banker, private equity-fonde og industrivirksomheder om finansiering af virksomhedskøb og fast ejendom. Derudover rådgiver han også pensionskasser om alternative investeringer inden for kreditområdet. Henrik har tillige stor erfaring i at rådgive om nødlidende engagementer. Henrik rådgiver også  den finansielle sektor om regulatoriske forhold og fintech.

Henrik er forfatter til en bog om finansieringsret, som er den første samlede fremstilling i dansk ret af reglerne om egen- og fremmedfinansiering. Bogen anvendes bl.a. i undervisningen i finansieringsret på Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Copenhagen Business School.

Henrik har tillige skrevet en række artikler i juridiske tidsskrifter om bank- og finansieringsretlige emner og er forfatter til flere kompendier inden for blandt andet formueret, skatteret, EU-ret og forvaltningsret.

Ratings

  • Henrik Kure is ranked as a leading individual as regards Banking & Finance by Chambers Global and Chambers Europe.

    Henrik Kure handles a wide range of cases, including acquisition finance mandates, bond issuances and regulatory topics. One client is quick to highlight his "ability to combine a very good legal mind with an ability to communicate really clearly in a commercial context" (2022)

  • Henrik Kure is recommended and listed as a "Next generation partner" as regards Banking and Finance (2022)

  • Henrik Kure is listed as a Leading Lawyer (Highly Regarded) as regards Banking (2021/2022)

Seneste nyt om Bank og Finans

Bank og Finans