Martin Hjørlund Nielsen

advokat

Martin Hjørlund Nielsen er en del af vores team for Corporate Regulatory & Compliance. Han har over 20 års erfaring fra et globalt revisionsfirma med revision af og rådgivning om it- og informationssikkerhed, og han har været ansvarlig for information security compliance i en stor finansiel virksomhed.

Martin rådgiver særligt om overholdelse af persondataforordningen og bistår klienter med udvikling og implementering af compliance-programmer samt konkrete databeskyttelsesretlige tiltag. Han har særlig erfaring med finans- teknologi- og pharma-virksomheder, og han har specialiseret sig i at arbejde i krydsfeltet it, forretning, sikkerhed og jura.

Martin rådgiver også om compliance-audits hos klienter, databehandleraftaler, Big Data, HR-administration, whistleblower-ordninger og whistleblower-anmeldelser samt håndtering af ansøgninger til myndigheder og dag-til-dag rådgivning om persondataretlige spørgsmål af enhver art.

Derudover rådgiver Martin om markedsføringsretlige problemstillinger, ikke mindst datadrevet markedsføring, cookie-lovgivningen samt e-handel og internetjura. Martin har endvidere erfaring med undersøgelser og håndtering af sikkerhedshændelser og datalækager.

Martin er aktuelt involveret i den praktiske implementering af Binding Corporate Rules (BCR) og lignende compliance-programmer, herunder etablering af teknologiunderstøttet compliance og sikkerhed, for flere danske og internationale virksomheder.

Seneste nyt om Teknologi-, Medie- og Teleret (TMT)

læs alle insights om Teknologi-, Medie- og Teleret (TMT)