Tina Brøgger Sørensen

advokat (L), partner

Tina Brøgger Sørensen er partner i vores team for Ansættelses- og Arbejdsret, og hun er er specialiseret i ansættelses- og arbejdsret samt persondataret.

Tina har betydelig erfaring med at rådgive arbejdsgivere inden for ansættelsesret, herunder sager om diskrimination, virksomhedsoverdragelser, børsnoteringer, incitamentsprogrammer, afskedigelser i tilknytning til omstrukturering, rationalisering og nedlukning af virksomheder samt direktørforhold. Hun har ligeledes erfaring med de ansættelses- og persondataretlige aspekter i forbindelse med undersøgelser. Tina repræsenterer virksomheder i sager ved Ligebehandlingsnævnet og har rådgivet klienter i en række principielle retssager af generel, offentlig vigtighed, ligesom hun har repræsenteret en virksomhed i en sag ved EU-domstolen.

Herudover har Tina bred erfaring med persondataretlig rådgivning. Tina rådgiver inden for alle områder om persondataretlige forhold, herunder udarbejdelse og implementering af databeskyttelsesdokumenter, foretagelse af vurderinger i relation til persondataretlige forpligtelser som for eksempel udarbejdelse af  konsekvensanalyser, dokumenter i relation til overførsel af personoplysninger til tredjelande osv., rådgivning i sager om sikkerhedsbrud samt bistand i forhold til alle former for kommunikation med datatilsynet og tvister.

Tina er internationalt certificeret inden for europæisk persondataret (CIPP/E) og har i flere år arbejdet som en IAPP-godkendt officiel instruktør af CIPP/E-træningskurser.

Tina har omfattende erfaring med at holde foredrag på både nationale og internationale konferencer samt undervise i forhold, der relaterer sig til ansættelses- og persondataret.

Tina har blandt andet udgivet podcasts og en lang række artikler og nyhedsbreve om persondatabeskyttelse samt krydsfeltet mellem ansættelsesretlige regler og persondataret.

Tina er redaktør på bogen "Compliance for praktikere" (Djøf Forlag, 2021) og forfatter til kapitlerne om persondataret, whistleblowerordninger og dataetik. Endvidere er hun medforfatter på bogen "Whistleblowerloven med kommentarer" (Djøf Forlag, 2022).

Ratings

  • Tina Brøgger Sørensen is ranked as a leading individual as regards Employment.

    Tina Brøgger Sørensen advises clients on contentious and non-contentious labour topics including discrimination lawsuits and collective agreements. Commentators highlight her strength in data privacy matters (2022)

  • Tina Brøgger Sørensen is ranked as a leading individual as regards Employment (2020+2021) 

    "very holistic in her view and has a good sense of the business and a complete overview of the case" (2020)

  • Tina Brøgger Sørensen is recommended and listed as a leading individual as regards Data Privacy and Data Protection (2021)

Seneste nyt om Ansættelses- og Arbejdsret

Ansættelses- og Arbejdsret