Advent International sælger Faerch Group til A.P. Møller Holding

Fødevareemballagekoncernen Faerch Group med hovedsæde i Danmark og datterselskaber i 5 europæiske lande og over 1.400 medarbejdere er blevet erhvervet af A.P. Møller Holding fra Advent International. Plesner har som lead counsel for Advent International rådgivet om alle juridiske forhold i forbindelse med transaktionen.

Faerch er den ledende fødevareemballagevirksomheden i Europa, og den første virksomhed i verden til at integrere genbrug af bakker for på den måde at kunne tilbyde sine kunder at genbruge brugte bakker til nye fødevarekvalitetsprodukter. Efter indgåelse af aftale om opkøbet af Sirap i november 2020, kommer Faerch til at have virksomheder i Storbritannien, Frankrig, Holland, Spanien, Tyskland, Tjekkiet, Italien og Polen.

Transaktionen værdisætter Faerch til ca. EUR 1,9 mia.

Faerch vil forsat agere som en selvstændig virksomhed under A.P. Møller Holdings ejerskab, men med den nye ejer vil Faerch imidlertid øge sin fremdrift yderligere ved at lede produktionen af fødevareemballage mod en mere cirkulær produktion og skalerer sin vellykkede integrering af genbrug af bakker til flere lande. 

Advent International er en international kapitalfond stiftet i 1984 i USA og i dag med kontorer på fire forskellige kontinenter. Advent International forvaltede per 30. juni 2020 USD 58,4 milliarder. 

A.P. Møller Holding er moderselskab for A.P. Møller-koncernen som inkluderer A.P. Møller - Mærsk, Danske Bank, Maersk Tankers, Maersk Drilling, KK Wind Solutions og A.P. Møller Capital. Formålet med koncernen, som er ejet af A.P. Møller Fonden, er at udvikle nyttig virksomhed, dvs. at investere i og opbygge virksomheder, som har en positiv indvirkning på samfundet.

Transaktionen afventer sædvanlige godkendelser fra myndighederne samt gennemførelse af Faerch's opkøb af Siraps emballagevirksomhed i Italien, Polen og Spanien. Transaktionen forventes gennemført i første kvartal af 2021.

Læs mere om transaktionen:

Seneste nyt om M&A

Mergers and Acquisitions