Danske studerende vinder Plesners internationale jurakonkurrence

Plesner har for tredje år i træk afholdt en international "Pre-Moot"-konkurrence som optakt til "Vis Moot", der er verdens største og mest prestigefulde voldgiftskonkurrence for jurastuderende. Blandt de 11 internationale hold blev det studerende fra Københavns Universitet, som i år løb af med sejren.

Vi vil fra Plesners side først og fremmest takke alle de jurastuderende, som har deltaget i årets Plesner Pre-Moot. Alle har udvist et enormt engagement, og vi ønsker held og lykke til Vis Moot hovedkonkurrencen i Wien.

Plesner Pre-Moot satte i år rekord med det største antal hold, hvor nogle deltagere havde taget turen til København hele vejen fra New Zealand. Årets 11 deltagende hold kom fra Wellington (New Zealand), Liege (Belgien), Odense (Danmark), Helsinki (Finland), Pavia (Italien), Nijmegen (Holland), Kiev (Ukraine), København, (Danmark), Leiden (Holland), Bielefeld (Tyskland) og Wien (Østrig).

Til at bedømme de studerende i konkurrencen deltog praktikere fra Danmark og en række andre europæiske lande. Vi takker for deres store indsats som voldgiftsdommere - deres feedback har hjulpet de studerende til at få finpudset de juridiske argumenter inden hovedkonkurrencen.

Københavns Universitet tager sejren

I en spændende finale blev det studerende fra Københavns Universitet, som endte med den samlede sejr i årets Plesner Pre-Moot.

De tre bedste hold i konkurrencen blev:

  1. Københavns Universitet (Danmark)
  2. Bielefeld (Tyskland)
  3. Victoria University of Wellington (New Zealand)

Traditionen tro blev der også uddelt en personlig pris til årets bedste procedør. Vi ønsker tillykke til vinderen: Rory Josayma fra Victoria University of Wellington.

Vis Moot

Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot ("Vis Moot") er den største og mest prestigefulde voldgift-konkurrence for internationale jurastuderende. Den finder sted hvert år i Wien og bliver i 2019 afholdt for 26. gang. I år skal de studerende føre en fiktiv voldgiftssag om avlsheste.

Vis Moot-konkurrencen spiller en vigtig rolle i forhold til udviklingen af fremtidens procesadvokater og voldgiftsdommere. Samtidig er konkurrencen et bidrag til at styrke forbindelserne mellem praktikere på området for international konfliktløsning.

Plesner ønsker at deltage aktivt i denne udvikling og at investere i de fremtidige generationer. Derfor har Plesner igen i år afholdt en Pre-Moot, ligesom vi sender et hold af jurister fra Plesner afsted til Wien for at være dommere i Vis Moot-konkurrencen.

Seneste nyt om Dispute Resolution

Dispute Resolution