For fjerde år i træk afholder Plesner sit internationale processpil - Plesner Pre-Moot

Til foråret vender Plesner tilbage med 4. udgave af Plesner Pre-Moot, som løber af stablen i København den 23.-24. marts 2020. Plesner Pre-Moot tjener som optakt til det 27. årlige Vis Moot processpil - verdens største og mest prestigefulde konkurrence indenfor voldgift. Under pre-mooten vil alle de deltagende "mooties" få rig mulighed for at måle sig imod andre hold og modtage råd og feedback fra erfarne praktikere fra ind- og udland.

Hvert forår valfarter det international voldgiftssamfund til Wien for at deltage i den årlige Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (Vis Moot) som "mooties", vejledere og dommere. I år skal de studerende prøve kræfter med en kommerciel voldgiftssag under den internationale købelov (CISG) vedrørende potentielle mangler og erstatningsleverancer som muligt retsmiddel i relation til en aftale om levering af turbiner til et vandkraftværk.

Vis Moot processpillets popularitet og prestige stiger hvert år blandt studerende og professionelle. Med deltagelse af ikke mindre end 376 universiteter fra 87 lande til den mundtlige procedure i Wien i påskeugen blev 2019 endnu et rekordår for Vis Moot-konkurrencen. Vis Moot spiller dermed en vigtig rolle i forhold til at uddanne og forme morgendagens internationale procesadvokater og voldgiftsdommere, og er samtidig et unikt forum, hvor praktikere kan mødes og udveksle viden og erfaringer. 

Plesner investerer løbende i fremtidens jurister og ønsker at bidrage til at fremme vidensdelingen på tværs af landegrænser og juridiske discipliner, herunder international tvisteløsning. Plesner har siden 2018 forstærket sit engagement i udviklingen af morgendagens praktikere gennem et nyt samarbejde med Københavns Universitet, der i 2020 stiller med et hold bestående af 6 håndplukkede jurastuderende fra kandidatuddannelsen. Plesners egne voldgiftsspecialister fungerer som vejledere for holdet, som skal repræsenterer Københavns Universitet ved adskillige danske og udenlandske pre-moots, samt ved hovedkonkurrencen i Wien. 

Som det førende danske advokatfirma indenfor tvisteløsning og international voldgift arrangerer Plesner derudover for fjerde år i træk en pre-moot med deltagelse af jurastuderende og praktikere fra hele verden.

Sidste år blev 12 teams fra forskellige universiteter udtaget til Plesners pre-moot, hvor en større gruppe ledende voldgiftspraktikere fra ind - og udland deltog som dommere. Plesner forventer en tilsvarende høj deltagelse af studerende og professionelle til Plesner Pre-Moot 2020, herunder "gamle kendinge", som vender tilbage til Plesner Pre-Moot år efter år, samt en række nye hold, der i år deltager for allerførste gang. 

Plesner Pre-Moot 2020 finder sted i "Kobbertårnet" i København den 23.-24. marts 2020. Deltagerne vil her få lejlighed til at forfine deres argumenter og procedurer, samt modtage feedback og networke med erfarne praktikere, inden kursen sættes mod Wien. For de deltagende dommere giver Plesner Pre-Moot ligeledes rig mulighed for at dele viden og erfaring med de studerende og andre praktikere i uformelle rammer. 

Læs mere om Plesner Pre-Moot 2020 og tilmelding her

Seneste insights

Flere insights