Influenter politianmeldt for skjult reklame

Sidste år varslede Forbrugerombudsmanden en større kontrolundersøgelse af skjult reklame på sociale medier. Kontrolundersøgelsen er nu afsluttet og har bl.a. resulteret i, at fire influenter er politianmeldt.

I maj 2018 oplyste Forbrugerombudsmanden, at en større kontrolundersøgelse af overholdelse af reglerne om skjult reklame var på vej (se bl.a. vores Insight herom: "Kontrol af skjult reklame på vej").

Forbrugerombudsmanden har i dag offentliggjort, at Forbrugerombudsmanden i forlængelse af kontrolundersøgelsen har politianmeldt fire influenter, givet 10 influenter en indskærpelse og orienteret otte influenter om reglerne.

Forbrugerombudsmandens kontrolundersøgelse og politianmeldelser af de fire influenter viser, at Forbrugerombudsmanden fortsat har stor fokus på overholdelse af reglerne om skjult reklame. Det viser også, at det ikke længere alene er virksomhederne bag, der risikerer at blive politianmeldt og at ifalde bødestraf, men at også influenterne kan risikere at ifalde et selvstændigt ansvar for manglende overholdelse af reglerne om skjult reklame.

Læs Forbrugerombudsmandens pressemeddelelse

Vil du vide mere?

Hvis du som annoncør eller influent vil vide mere om reglerne om skjult reklame, herunder i forbindelse med brug af influenter, så kontakt Plesners team for Markedsførings- og Forbrugerret.

Seneste nyt om Markedsførings- og Forbrugerret

Markedsførings- og Forbrugerret