Højesteret frifinder tidligere it-direktør i principiel momssag

Højesteret har i dag endegyldigt frifundet erhvervsmanden Peer Kølendorf i en særdeles principiel erstatningssag anlagt af Skatteministeriet som følge af statens tab i en såkaldt "momskarrusel", som it-virksomheden Comitel International uforvarende var blevet inddraget i. Plesner har repræsenteret Peer Kølendorf i sagen.

Skatteministeriet krævede i 2009 144 mio. kr. i erstatning fra Peer Kølendorf. Beløbet udgør det tab, staten har lidt i forbindelse med momssvindel, som en betroet medarbejder i Comitel-koncernen havde medvirket i. Peer Kølendorf var på daværende tidspunkt hovedaktionær, bestyrelsesmedlem og direktør i Comitel International.

Den pågældende medarbejder i Comitel International, der i 2003 og 2004 havde medvirket i en momskarrusel med en række handler med it-komponenter og mobiltelefoner, er tidligere dømt skyldig i en straffesag i det såkaldte "Gul Feber"-sagskompleks. Skatteministeriet hævdede imidlertid, at Peer Kølendorf havde forsømt at tilrettelægge et tilsyn, der kunne have afsløret svindlen.

Efter at have tabt sagen i Østre Landsret i efteråret 2014 ankede Skatteministeriet sagen til Højesteret.

Højesteret har nu endegyldigt slået fast, at Peer Kølendorf har levet op til sit ledelsesansvar. Sagen og afgørelsen betragtes som særdeles principiel.

Advokat Tom Kári Kristjánsson har repræsenteret Peer Kølendorf i sagen.

Seneste nyt om Skatter og Afgifter

Skatter og Afgifter